שאלה בנושא photo shop

o_shark

New member
שאלה בנושא photo shop

שלום לכולם למדתי עיצוב אתרים,ובין היתר למדתי פוטושופ 5.5 שאלתי היא כזאת:אני רוצה לסרוק תמונה, בכמה dpi אני צריך לסרוק את התמונה בכדי להדפיס אותהבאיכות גבוהה לדף בגודל a4? וכמה mb התמונה תשקול? אני מאמין שיש איזושהי נוסחה, עד עכשיו סרקתי תמונות בין 600-800 dpi ומה שהיה קורה שהייתי עובד על התמונה במשקלים מאוד גדולים כמו 100-600 mb , האם זה נכון ומקובל לעבוד במשקלים האלהבכדי להדפיס תמונה באיכות גבוהה? מכיוון שבמשקלים האלה המחשב עובד די לאט.. בכמה dpi אני צריך לסרוק כדי להדפיס תמונה באיכות טובה מאוד בגודל A4 ? תודה.

liat liati

New member
אז ככה

תמונה באיכות טובה לדפוס אמורה להיות ברזולוציה של 300dpi. משקל הוא דבר שמשתנה מתמונה לתמונה. כמובן שהגודל משפיע, אך לא כל התמונות בגודל a4 שוות במשקלן! ואתה הגעת למשקלים מאוד גבוהים בגלל הרזולוציה הגבוהה שהגעת אליה, למרות שאין צורך. זה לא דבר שלימדו אותכם בקורס של הפוטושופ?

yossi_maoz

New member
אין צורך

לסרוק ביותר מ-300PPI וגם זה רק אם התמונה תודפס באופסט ברשת 150LPI תמונה כזו במצב צבעי RGB תתפוס כ-29.9 MB (לגודל A4) או 33.2 MB בצבעי CMYK. -אם אתה צריך להדפיס על נייר פוטו במדפסת הזרקת דיו אפשר להסתפק בסריקה של 200PPI. במקרה כזה התמונה תתפוס 11.1 MB במצב RGB (גודל A4) -הסיבה היחידה לסרוק ברזולוציות גבוהות יותר היא מצב שבו צריך להגדיל את מעבר לגודל הנ"ל וזאת על מנת לא לאבד רזולוציה שתגרום לפגיעה באיכות. -יוצא דופן מהנ"ל הן תמונות שחור לבן (לוגואים, שרטוטים ואיורים שמורכבים משחור לבן בלבד ולא גווני אפור) במצב הזה רצוי לסרוק ב-600PPI במצב צבעי שחור לבן (LINE ART) וזאת על מנת למנוע תופעת שוליים "משוננים" בגרפיקה הסרוקה.

delcom

New member
תלוי

אם אתה מתכוון להדפיס את התמונה בבית דפוס אז כדאי שהיא תהיה ברז. של 300 dpi או לפחות 200. אם אתה מתכוון להדפיס סתם במדפסת ביתית - אז מספיקים 150 dpi ואם אתה ממש חייב אז 100 (בתנאי שלא תגדיל את התמונה - מתחת לזה זה כבר מתחיל לצאת מפוקסל).

למעלה