שאלה בנושא MYSQL ותאריכים.

• פותח הנושא webi
  • פורסם בתאריך

webi

New member
שאלה בנושא MYSQL ותאריכים.

למרות שאני בא מתכנות ASP אני מניח שכאן שולטים הכי טוב בתחום MYSQL. אז השאלה שלי היא כזו: איך אני מכניס משתנה שמאוסן בו תאריך לתוך שדה תאריך ב MYSQL . באקסס הייתי עוטף את המשתנה בסולמיות בתוך משפט ה SQL אבל מול MYSQL זה לא עובד. אז מה הדרך?

N i X

New member
משום מה אף פעם לא תהיתי לגבי זה...

אני תמיד משתמש ב unix timestamp (שאני מקבל עם פונקציית time) ואז עם date כדאי להפוך לתאריך. אולי תשקול את זה? ;)

webi

New member
הבעיה היא:

שהפונקציות שציינת הם ב PHP ואני עובד (או לפחות רוצה לעבוד) עם MYSQL ב ASP ... אני חושב שמצאתי את התשובה כאן. אנא עיין שם ותגיד לי מה דעתך בנושא...

N i X

New member
אכן עיינתי בקישור המצורף...

אף פעם לא עבדתי בASP, ולכן לא אוכל לעזור לך ;\ לא הבנתי את הבעיה מהתחלה, ולכן הצעתי שיטה חלופית, חבל רק שלא שמתי לב שאתה מעוניין לעבוד בASP. (קורה...)

webi

New member
לפי מה שהבנתי:

זה ש MYSQL מתיחס להכנסת תאריך כ- STRING ולכן יש להתייחס אליו במשפט ה- SQL כמו להכנסה של STRING , קרי עטוף בגרש משני צדדיו...

orenphp

New member
תהפוך את הזמן שיש לך לפורמט ....

unix timestamp ואז תכניס אותו לmysql. תחפש על זה בMSDN אני בטוח שתמצא. אם לא תסתדר, קח את השאלה לפורום המתאים - ASP, שם בטח יוכלו לעזור לך בעניין של ההמרה בין הזמנים.

shanor

New member
מממ...

גם אני בקטע של להפוך את הזמן והתאריך שלך ל- UNIX_TIMESTAMP, ואו למשל על ידי קביעת עמודה בטבלה של (TIMESTAMP(8 למשל אפשר להתמקד רק על התאריך. אפשר להכניס אותו בתור סטרינג שיהיה משהו כזה: YYYY-MM-DD, אבל אפשר גם לעשות משהו כזה DDMMYYY ולהכניס אותו בתור מספר. תנסה ותראה TIMESTAMP יקבל את זה בתור סטרינג אם תכניס את זה בתור סטרינג (בפורמט המתאים) וגם בתור מספר אם תכניס את זה בתור מספר. תקרא כאן את ה- NOTES אחרי הטבלה. http://www.mysql.com/doc/en/DATETIME.html בהצלחה. שנאור.

למעלה