שאלה בנושא GM

a n i 1 2 3

New member
שאלה בנושא GM

אני קורא סמוי כבר תקופה ארוכה בפורום הנפלא הזה. אני בן 47 יש לי אפילפסיה מסוג טוני -קלוני (Grand Mal) שבשנתיים האחרונות יצאה לחלוטין מאיזון ויש לי בערך התקף כל חודש חודשיים המקסימום שקט שהיה לי בשנתיים האחרונות היה 3 חודשים. מטופל כרגע גם בטגרטול וגם בטופמאקס. מקפיד על התרופות ובטיפול הכי צמוד וטוב שאפשר. מאחר ובאנגלית אני לא שולט ברמה כל כך גבוהה, רציתי לשאול אם משהו מחברי הפורום קרא אי פעם מחקר או יש לו ידיעה, מה אחוז חולי האפילפסיה מסוג G.M שאינם ניתנים לאיזון. לא שזה ינחם אותי, סתם מסקרנות... תודה (השאלה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד)

שלום לך

טוני -קלוני (Grand Mal) - זה רק הסימפטום , לא סוג האפילפסיה. כלומר-האפילפסיה שלך מיתבטת בהתקף נפילה . הבנת סוג האפילפסיה כוללת אבחנה נוירולוגית נוספת. מה תהליך האפילפסיה , איך ניראה ה-EEG ועוד.

manic moods

New member
אשתדל להסביר

מה שאני יודע הוא שיש לי אפילפסיה מוקדית פוסט חבלתית ממקור טמפוראלי שמאלי (בעקבות תאונה לפני המון שנים). במסמכים הנוירולוג (שהוא מומחה לאפילפסיה ידוע) מגדיר את האפילפסיה שלי כ"התקפים טונים קלונים כללים משניים". אז זהו לגבי האפילפסיה הזאת השאלה שלי אם יש מידע כלשהו על אחוז "האפילפסיה הבלתי ניתנת לאיזון", האם בכלל יש אינפורמציה על "האפילפסיה הבלתי ניתנת לאיזון" בעיברית? שוב תודה רבה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אחוז האפילפסיה הבלתי ניתנת לאיזון היא בין 25 ל- 30% בכל סוגי האפילפסיה. את הנתונים שמעתי בכמה וכמה כנסים על אפילפסיה.

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני בת 32 בגיל 19 כתוצאה במהלך השרות הצבאי לקיתי במחלה. גם לי יש אפילפסיה מוקדית באונה טמפורלית שמאלית המתבטאת בהתקפים טונים קלונים וכמו כן באבסנסים. כיום אני נוטלת טגרטול וטופמקס. הייתי מאוזנת 10 שנים , במהלכם החלפתי מספר תרופות עקב תנגודת של הגוף. בגיל 29 נכנסתי להריון תאומות , הריון לא קל- יצאתי מאיזון לחלוטין, עדיין לא הצליחו לחלוטין לאזן אותי חזרה. אם בעבר הצליחו לאזן אותך אני חושבת שיצלחו ,זה רק עניין של זמן ומציאת המינון הנכון או התרופה הנכונה או שילוב התרופות הנכונות !

למעלה