שאלה בנושא EEA Family Permit

Burnleyfan

New member
שאלה בנושא EEA Family Permit

שלום לכולם! אז ככה, אשתי חיה בבריטניה ואני בישראל כרגע,נישאנו בבריטניה לפני מספר חודשים. כמו כן,היא בהריון ותלד במאי השנה. במקום להוציא ויזת Spouse שלוקחת זמן,כסף,ואנחנו לא בטוחים שיאשרו לנו אותה.. אנחנו חושבים על התוכנית הבאה : אחרי חצי שנה שתיגמר לי הויזת תייר, עוברים לאירלנד.. אשתי מוצאת עבודה לכמה חודשים ואנחנו מוציאים EEA Family Permit. זה חינם,זה נותן לי ויזת עבודה וזה הרבה יותר מהיר. אז,מה אתם חושבים? עונים על הקריטריונים? כול העניין אפשרי בכלל? כמו כן,נתקשר היום לHome Office בבריטניה ונשאל,פשוט רציתי לשאול אנשים שאולי עברו את זה. תודה מראש :)

Nobilis

New member
אפשרי, אבל...

מה הקשר ל-Home Office בבריטניה? אתם מדברים על לעבור לאירלנד, לא? כמו כן, EEA Family Permit זה מונח בריטי. הוא לא נדרש באירלנד. מידע כאן: http://www.citizensinformation.ie/e..._in_ireland/residence_rights_eu_national.html ויחד עם זאת - ויזת Spouse בבריטניה אומנם מסובכת, אבל אין סיבה שלא יאשרו לכם אותה בסופו של התהליך.

Burnleyfan

New member
אז זהו..

שרצינו לבדוק עם בריטניה אם זה אפשרי מבחינתם לקבל את הפרמיט הזה בלי לעשות בעיות וכאלה.. כמו כן,אנחנו פשוט חושבים שעוד חצי שנה כשמצבינו יהיה יותר טוב,אנחנו נקבל אותה בלי בעיות מאשר להסתבך עם דברים עכשיו.. נראה לי שמה שנעשה זה להיות חצי שנה שם על ויזת תייר ואז לחזור לארץ ולהגיש את הויזת ספאוס.. פשוט רציתי לדעת אם כול הפרמיט הזה אפשרי כי זה נראה לי לופהול דיי רציני. Too good to be true kind of thing.

בקר12

New member
אם אתה נשוי לא צריכה להיות בעיה

לקבל ויזת SPOUSE וככל שתדחה את זה התנאים כנראה רק יורעו. מדובר למשל שבאפריל 2012 התנאים כנראה יורעו.. קח עורך דין או יועץ הגירה מומחה לעניין (ואתה יכול לקת אחד באנגליה כי אשתך שם) ואמנם לשלם קצת אבל תוכל לסגור את זה תוך חודשים ספורים לכל היותר וזהו.

בקר12

New member
אגב; אולי תפרט למה אתה חושש שלא יאשרו לך.

זה בכלל יכולת הוכחת הקיום MAITENANCE?

Nobilis

New member
איזה סלט

למה אתה חושב שמצבכם יהיה יותר טוב (למטרת הגירה) אחרי שהיה של חצי שנה על ויזת תייר בבריטניה? EEA Family Permit (בהנחה ואשתך היא אזרחית בריטית) לחלוטין לא רלוונטי עבורכם. הגירה לבריטניה בשבילך היא תחת החוקים לבני זוג של אזרחים בריטיים, לא תחת החוקים של בני זוג של אזרחים אירופים. מה אתם מנסים לעשות, בדיוק?

בקר12

New member
נראה לי שהוא התכוון ל EEA בהקשר של מחיה

באירלנד (הוא לא מכיר את שם ויזת המשפחה האירופית באירלנד) ונראה לי שהוא פשוט מנסה לצבור זמן מגורים של משותפים כתייר בבריטניה ו/או כבן משפחה של אזרח אירופי באירלנד שזה אכן יכול להוסיף אבל מדוע הוא חושב שהוא לא יכול להוציא ויזת SPOUSE עכשיו? גם לי לא ברור ולכן שאלתי.

Burnleyfan

New member
אז ככה.

אשתי לא עובדת כרגע ובהריון כמו שנכתב למעלה,היא על בניפיטס של Contribution Based אבל בכול זאת,אנחנו לא בטוחים שיש מספיק Income. כמו כן,התחתנו לפני כמה חודשים והכרנו לפני חצי שנה.. לפי הUKBA זה לא בדיוק מספיק זמן לקשר מבוסס.. למרות שכול הקשר המבוסס שלהם הוא דבילי. עוד חצי שנה יכול להיות שהיא תקבל DLA ועם הילד שיוולד עד אז נקבל גם Child Tax Credit שיוסיף לכול זה. הם לא יכולים להגיד שכול זה לא Income כי זה לא income based אלא Contribution based כלומר Entitlement. כול עניין האירלנד תקף במקרה ולא נוציא Spouse עוד חצי שנה. החוקים לא באמת ישתנו באפריל.. הם עדיין בשלבים כול כך מוקדמים של כול זה.. הם לא הגיעו אפילו לנוסח להעביר לHouse of commons מבלי להזכיר את House of lords. בגלל זה עוד חצי שנה יהיה יותר כסף וילד ככה ששניים מתוך השלושה קריטריונים שלהם בטלים.

אשנתי

New member
מנסיוני הצנוע

למדתי שלאזרח הפשוט (קרי - אנחנו) נורא קל לחשוב שמשהו הוא הגיוני או לא אבל זה לא בהכרח עובד ככה במציאות, או במוח של הבירוקרט. (הסיפור של הקשר המבוסס הוא כדי למנוע מאנשים להנשא בנישואים פיקטיביים) לגבי העובדה שהיא מקבלת סיוע מהמדינה - תבדקו טוב טוב איך מתייחסים לזה כי הרבה פעמים יש תנאים בויזה שדורשים שהמהגר והתלויים בו לא יהיו לעומס גדול מדי על משלם המיסים הבריטי. מצטרפת להצעה להעזר באיש מקצוע, לטווח הארוך זה יכול לחסוך הרבה כסף (לא רק של בקשות כפולות, גם של כרטיסי טיסה לישראל וחזרה)

Burnleyfan

New member
אכן כן!

אנחנו עובדים על כול סיפור הויזה הזה כבר בערך ארבעה חודשים וקיים ברשותי קלסר עם הוכחות,חוקים, וכול מה שתרצו לגביי כול הויזה הזאת.. (450 עמודים) אני לא רוצה להישמע שחצן או משהו בסיגנון,אבל עניין הויזה סגור. מה שרציתי לבדוק הוא לגבי הכול הפרמיט הזה.. רוב הסיכויים שלא נשתמש בו בכול מקרה,אבל תמיד טוב לדעת. לעבוד באירלנד שלושה עד שישה חודשים,לקבל את הפרמיט,ולחזור לאנגליה. אפשרי או לא?

אשנתי

New member
אני לא בטוחה

שלמצוא עבודה באירלנד כרגע יותר פשוט מבבריטניה, יותר סביר שההפך... עוד נקודה לחשוב עליה - הרבה מעברים עם תינוק קטן זה קשה מאוד ומלבד העובדה שזה גם יקר, המחיר הגופני והנפשי לאשה אחרי לידה יכול להיות גבוהה מזה שתהיו מוכנים לשלם. בהצלחה ובבריאות!

Nobilis

New member
תשובה

לא יודע כמה פעמים עוד אפשר להגיד את זה, אבל את ה-EEA Family Permit לא תקבל בשום מקום חוץ מבריטניה. תשכח מהמונח הזה, הוא לא רלוונטי לך. זאת שם של ויזה שבריטניה נותנת לבני זוג של אזרחים מהאיחוד (אבל לא לבני זוג של בריטים). מה אתה כן יכול לעשות (אם אתה מתעקש לעבור דרך אירלנד)? לעבור לאירלנד עם בת זוגך (על בסיס חוקי ההגירה האירופיים, ראה קישור שנתתי לפני). ולאחר פרק זמן מסויים באירלנד לחזור לבריטניה. אם פרק הזמן הזה ארוך מספיק תוכל לבקש לעבור בחזרה על סמך החוק האירופי (ולא על בסיס ויזת בן משפחה של בריטי). ואז באמת מונחים כמו EEA Family Permit יהיו רלוונטים. אני לא זוכר בע"פ בכמה זמן מדובר, אבל זה בטוח לא שלושה חודשים. לפחות חצי שנה, אולי אפילו שנה ויותר. לא זוכר כרגע.

בקר12

New member
לא הבנתי ממך מה פירוש "ענין הויזה סגור"?

זה אומר שאתה יודע את כל הכללים ומשוכנע שאתה לא יכול להוציא ויזת SPOUSE או זה אומר שיש לך קלסר מפורט עם הוכחות לצורכי הגשה? ל גבי אירלנד, קיבלת תשובה מוסמכת מנוביליס. אני אוסיף שתוכל אולי לחזור לבריטניה כתייר (אם לא תשהה באירלנד זמן רב ואז אולי אולי תחזור עם אישור אירופי) אבל שים שבקשת SPOUSE צריכה להיעשות מחוץ למדינה אם אתה בבריטניה על ויזת תייר. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/v...ies/citizens-settled/spouse-cp/can-you-apply/ בקיצור וכמו שגם נאמר, אם לא התייעצת עם מומחה אז כדאי מאוד שתעשה זאת.

CCNA

New member
מה פירוש "לפי הUKBA זה לא בדיוק מספיק זמן..."

לא כתוב בשום קריטריון על משך הזמן שצריכים להיות בקשר מבוסס על מנת לקבל ויזת SPOUSE. אני וחברה שלי הכרנו לפני 8 חודשים ואני מתחתנים בעזרת השם בתחילת פבואר ואח"כ אני מגיש את המסמכים לשגרירות וכן לקחתי את עצתו של בקר12 ואנחנו אספנו את כל המסמכים הנדרשים בעזרת עו"ד באנגליה.

בקר12

New member
אתה בעיקרון צודק אך לפעמים משך הזמן של

הנישואים יכולים להוות עוד קריטריון לקביעה האם הנישואים אותנטים במקרה שעולה לגביהם חשד.

למעלה