שאלה בנושא תקנים

שאלה בנושא תקנים

שלום לכן,

במקום שבו אני גרה נפתחו השנה 2 גנים. אחד לגילאי 4-5 והשני לגילאי 3-4.
ביתי נמצאת בגן לגילאי 3-4. כרגע בגן יש 37 ילדים, בגלל הכמות הגדולה של הילדים הוסיפו בנוסף לגננת והסייעת עוד סייעת לשעתיים וחצי ביום. האם זה עומד בתקנים? מאיזה כמות של ילדים צריכה להיות סייעת נוספת לכל היום? בנוסף, יכול להיות שאני טועה אבל הבנתי שבגן רב גילאי אמורה להיות סייעת נוספת. האם הגן הזה נחשב רב גילאי? נמצאים בו כל שכבת בני ה-3 והקטנים של שכבת גיל 4.

שאלה נוספת, גובים מאיתנו כל חודש 10 שקל בעבור תשלום לכוננית. זה מקובל? אני יכולה לחיות גם בלי העשר שקל האלה, סתם לא שמעתי על זה אף פעם.

תודה רבה!

susitas

New member
תשובה

בנוגע לתשלום- לא אמור להיגבות שום תשלום מעבר לתשלומי החובה המפורטים בחוזר מנכ"ל. נראה באמת מוזר לגבות עבור כוננית (הרשות המקומית מציידת את הגן בריהוט).
הגנים אינם רב גילאיים (זה היה קורה אם היו מאחדים אותם)
לפי מה שידוע לי, החל מהילד ה36 אמורים לקבל סייעת נוספת, אבל אין לי סימוכין לגבי מס' השעות. היכרתי גן שקיבל ליום שלם, 5 ימים בשבוע, אבל ייתכן שהרשות המקומית צ'יפרה מעבר למה שהתחייב.

מנסה לענות, מתוך הבנתי

הגן אינו רבגילאי. פער של שנה וחצי או שנתיים בגילאים אלה מאד מקובל.
התקן לגננת וסייעת עומד על 36 ילדים בכדי להוסיף סייעת נדמה לי שצריך לצרף עוד 2-4 ילדים. אתם קיבלתם סייעת במשרה חלקית מכיוון שנוסף רק ילד אחד מעל התקן.
בנשוא הכוננית אכן לא מקובל אבל יתכן שרכישת הכוננית הנוספת היא יוזמה של ועד הגן ולכן ההורים מממנים.
שנה טובה ומבורכת
רוחלה

תודה לשתיכן והבהרה לגבי הכוננית

חשבתי שכוננית זה מושג מקובל אז לא הסברתי. כוננית זאת אישה שנמצאת בהיכון למקרה שתהיה חסרה סייעת או גננת בגן. היא לא עובדת על בסיס קבוע, רק עושה השלמות...
גם הגן השני אצלנו משלם על הכוננית ואין לי מושג לגבי גנים אחרים באיזור. אתן יודעות עם תשלום על כוננית כזאתי מקובל?

שוב תודה!

תשובתי דומה לכוננית האחרת

זו כנראה יוזמה של הורים. לא סביר שהעיריה או רשות אחרת ינהגו כך.

An at

New member
אז אתם למעשה המעסיקים ל ה"כוננית"?

אם אתם המשלמים, אז במשתמע, אתם המעסיקים. זה נראה כמו פתח לתביעות שונות כמו זכויות סוציאליות - פנסיה,ביטוח לאומי וכו'. ובכלל - מי מדווח על התשלומים הללו? מי מפיק תלוש שכר? מי מדווח לרשויות המס? נשמע לי מוזר...

לא שמעתי אי פעם על תשלום כונניות

אני גננת בגן עיריה חדש שכרגע יש בו 17 ילדים (הרבה פרשו לפני תחילת השנה בגלל שהגן עדיין במבנה זמני והם לא היו מוכנים לכך). עדיין יש לי סייעת מתגברת כי זה ילדים קטנים ואי אפשר בלי עזרה עד אחרי החגים, אם מישהי חולה העירייה צריכה למצוא מחליפה (הרי אם אני חולה יש גננת מוסמכת שמחליפה אותי ואז התשלום מטעם משרד החינוך).בקיצור אני חושבת שההורים צריכים להתאגד ולדרוש עוד סייעת כי לגן עם כל כך הרבה ילדים חייבים עוד כוח עזר.

שבלולי1

New member
אם זה גן עירייה..אין מקום לילד 37 בגן!

אם הגן הוא של העיריה יש לקבל את אישור הסתדרות המורים ל37 ילדים כך גם לגבי אישור משרד החחינוך ויש לקבל סייעת נוספת קבועה!
לא מכירה את הנהלים בגנים הפרטיים
ולגבי הכוננית (שהבנתי רק אחרי שקראתי הכל) לגני עירייה כלומר להורים אסור לשלם לשום עובד - על הרשות לדאוג למחליפות , שוב לא מכירה את הנוהל לגבי גנים פרטיים

תודה רבה לכולכן

הגן לא פרטי, בעקבות התשובות שלכן אני אנסה לברר עם שאר ההורים לגבי התשלום על הכוננית. באמת היה לי מוזר שאנחנו צריכים לשלם משכורת של איש צוות...
הגן קיבל אישור להיפתח עם 37 ילדים (אני חושבת, הגיוני שהמפקחת תעשה מה שבא לה??).

סליחה שבלבלתי את כולכן עם הכוננית

תודה!

למעלה