שאלה בנושא תיווך

hindeer

New member
שאלה בנושא תיווך

ראיתי מודעה בעיתון של משרד תיווך על דירה מסויימת. פניתי למשרד לברר פרטים ושם נאמר לי שאין אפשרות פשוט לראות את הדירה ולשמוע מחיר וכו' ושעלי לחתום חוזה. כלומר שגם אם איני מעוניינת בשירותי התיווך (מלבד הצגת הדירה - ניהול מו"מ וכו') עלי לחתום חוזה וכמובן לשלם דמי תיווך. עוד נאמר לי שגם אם אראה דירה למכירה ברחוב ואפילו סתם פגשתי את המוכר בסופר וגיליתי שהוא מוכר דירה - אז כל עוד הוא חתם חוזה עם מתווך גם אני אהיה מחוייבת לעשות זאת דרך המשרד. זה ממש מוזר....האם אני חייבת לשאת בדמי התיווך על רכישת דירה שהמוכר מתעקש למכרה באמצעות מתווך???? מבחינתי אני קונה ויש מולי מוכר או נציג מטעמו אבל את הדירה מצאתי בוחות עצמי.

טורקיז1

New member
לאכול סנדביץ במסעדה../images/Emo21.gif

תארי לך שאת הולכת למיסעדה מתישבת במקום נוח שולפת סנדויץ עסיסי ומתחילה לאכול.עכשיו תארי לך אותו דבר כשאת בעלת המיסעדה. כשהדירה בבילעדיות כל עיסקה אמורה לעבור דרך המתווך.כשהדירה איננה בבילעדיות ואת גילית אותה, למתווך אין יתרון עלייך.מה שכן מתווך המיתמחה באזור בו את מעונינת יכול לחסוך לך הרבה כסף בעצם הכלים שיציג בפנייך:כמו למשל עסקאות שנעשו לאחרונה,וכו'. אך במצב זה את חייבת לחתום לו.

hindeer

New member
אבל..

אם אני ראיתי את הדירה ברחוב או שמעתי מהמוכר עצמו....ובחנתי אותה לבדי ועשיתי את המשא ומתן בעצמי למה שאשלם למתווך??? העובדה שאני עושה את המו"מ מול מתווך ולא מול המוכר עצמו היא כתוצאה מבחירה של המוכר.. איזה שירות אני מקבלת מהמתווך במקרה הזה? שהוא מסכים למכור לי? שהוא מסכים לדבר איתי? פשוט לא ברור לי...

טורקיז1

New member
בלעדיות!

כשדירה נימצאת בהסכם בלעדי בין המתווך למוכר נוצר מצב בו המתווך מתחייב להשקיע בפירסום הדירה בכל מיני שיטות.למתווך ניגרמות הוצאות מרובות.המתווך מצפה שההוצאות יחזרו אליו במהלך תקופת הבילעדיות.תקופת הבלעדיות בדרך כלל 3 עד 6 חודשים ויותר.זה שראית שלט שניתלה ע"י המתווך זה חלק מן העינין שגרם לך לחשוב שתעקפי אותו ותגיעי ישירות למוכר.

ERA victory

New member
בואי נעשה קצת סדר !!!

ניגשת למשרד תיווך והוא אמר לך שאין אפשרות לראות את הדירה מבלי לחתום לו ? או שבכלל אין אפשרות לראות את הדירה? לאיזה חוזה כוונתך? אם הגעת לבדך לבעל הדירה וראית אותה מבלי להזדקק למתווך אינך חיבת בדמי תיווך !!! רק בעל הדירה שחתום על בלעדיות הוא מחויב בדמי תיווך למתווך !!! אם לא חתמת למתווך ולא הגעת דרכו אין לך שום קשר עם המתווך, אך אם הגעת דרך המתווך מבלי לחתום לו על שירותי תיווך הוא לא יראה לך את הדירה וזו זכותו המלאה!!! השוק פתוח וישנם הרבה דירות למכירה . יש גם באפשרותך להתווכח עם המתווך על גובה דמי התיווך , היום הקונים הם הקובעים את מהלך הענינים ולכן אם את מאד רוצה את הדירה תתוכחי על גובה העמלה! ואם הדירה במחיר מציאה שווה לך בכל מקרה . תסתכלי על המחיר הסופי של כל העסקה ,אם המתווך יגרום שהמחיר הסופי יצא יותר זול שווה לך.בכל מקרה אם את לא מוכנה לראות מתווך בדרכך זכותך המלאה . ואז חפשי לך דירה ללא מתווך ( השוק מלא בדירות כאלו) בהצלחה

hindeer

New member
זה בדיוק העניין !!

התקשרתי למשרד תיווך ונאמר לי שגם אם אראה דירה בעצמי ולמוכר יש עיסקה עם המתווך אהיה מחוייבת לעשות את הרכישה דרך המתווך וגם לשלם לו...

לא נכון

החובה שלך לשלם דמי תיווך היא אך ורק אם חתמת על הזמנת שירותי תיווך. לא חתמת - אינך חייבת. מי שחייב בדמי התיווך במקרה של בלעדיות הוא המוכר. גם פה הכללים לא חד משמעיים וניתן להשתחרר מהבלעדיות אם משרד התיווך לא עומד בהתחייבויותיו.

hindeer

New member
ראה את תשובת טורקיז

בנושא בלעדיות...יש סתירה בין דבריכם לא?

בלעדיות ...

המודעה שראית בעיתון היתה של מתווך - לכן אם תרצי לראות את הדירה תצטרכי לחתום לו על הזמנת שירותי תיווך ולשלם לו דמי תיווך. אם לא תרצי לשלם אין כל סיבה שהוא יראה לך את הדירה או יתן לך פרטים עליה. במקרה של בלעדיות - אם המוכר נותן למתווך בלעדיות, הוא חייב לשלם דמי תיווך גם אם ימכור למישהו שהגיע לא דרך המתווך. אין זה אומר שעל הקונה לשלם למתווך אם הגיע ישירות לדירה ללא עזרת המתווך. המתווך יכול לקבוע בהסכם הבלעדיות עם המוכר שגם הקונה ישלם אבל זה עדיין לא מחייב את הקונה. על פי החוק אין תשלום דמי תיווך אם נחתמה הזמנת שרותי תיווך

hindeer

New member
אז לשם הבהרה אחרונה

הגעה עצמאית לדירה כלשהי בעקבות שלט שנתלה על הדירה והשלט הוא של המתווך - האם דינה כהגעה עצמאית ללא עזרת מתווך או שעצם החשיפה לשלט שלו מהווה הסתייעות בשירותיו???

הבהרה אחרונה ...

בדרך כלל כשמתווך תולה שלט - מספר הטלפון יהיה שלו וכשתתקשרי תצטרכי את שרותיו. אם תגיעי לבעלי הדירה דרך השלט וללא המתווך - יש שתי אפשרויות: א) שבעלי הדירה נתנו למתווך בלעדיות וישלחו אותך אליו בטענה שהכל דרכו או שיגידו לך שהתנאי לעסקה הוא שתשלמי גם את תיווך. ב) שתוכלי לרכוש את הדירה ללא שרותי המתווך ורק המוכרים ישלמו לו דמי תיווך. אחד הרעיונות שעומדים מאחרי מתן בלעדיות הינו שהמתווך יוכל להשקיע בחשיפת הנכס ובפרסום על חשבונו מבלי שיחשוש מאבדן שכרו !!!

ERA victory

New member
אבי ! צריך לתקן בשורה האחרונה שלך

אין תשלום דמי תיווך אם ל א נחתמה הזמנת שירותי תיווך ב כ ת ב !! והכי פשוט זה להכנס למשא ומתן ולנסות להוריד את המחיר (גם מחיר הדירה) סבירות גבוה שתקבל הנחה של 2000$ שזה בערך דמי התיווך לא ? במקום להתקומם ולכעוס ולנסות לעקוף את המתווך!

אתה צודק ... ולא צודק ../images/Emo13.gif

צודק - כמובן שהתכוונתי ל"אם ל א נחתמה" ... טעות סופר. לא צודק - להכנס למו"מ ולהוריד מהמחיר אפשר גם ללא תשלום דמי תיווך.

ERA victory

New member
וכאן ניגע בשאלה העיקרית ?

מהם בעצם ההתחיבויות של המשרד ? ואיך כל צד יוכל להוכיח עמידות או הפרה של ההתחיבויות ? שהרי רוב משרדי התיווך כשחותמים על בלעדיות ממלאים רק את זמן הבלעדיות ומבטיחים הרים וגבעות לעשות למען ...... יש רק רשת אחת שמתחיבת בכתב על כל ההבטחות (תנחש מי ) וכל השאר ? הרי הכל בע"פ? אשמח לתשובתכם!!

התחייבות בע"פ ... מחייבת ...

התחייבות בע"פ מחייבת כמו זו שבכתב. בהנחה שלמתווך יש אינטרס למכור את הנכס בתקופת הבלעדיות סביר להניח כי יפעל גם ללא התחייבות בכתב. אני רואה בהתחייבות שלכם בכתב לנקוט פעולות לקידום מכירת הנכס רק יתרון שיווקי על פני המתחרים שלכם - פשוט קל יותר לקבל בלעדיות כשאתה מתחייב בכתב לתת תמורה מוגדרת בתמורה.

על כל שאלה אין תמיד תשובה

מנסיוני האישי הלא טוב בנושא הבלעדיות, אני ממליץ לכל לקוח של משרד תיווך להוסיף בכתב יד את ההתחייבויות של משרד התיווך כפי שהציג אותן המתווך, רצוי מאד עם לוחות זמנים. רק אם משרד התייוך מוכן להעלות פעולות אלה על הכתב כך שיהיו חלק בלתי נפרד מההסכם בין הצדדים, יש לשקול מתן בלעדיות. כמובן שהמתווך חייב לחתום על כל התוספות.

למעלה