שאלה בנושא תזונה

goldieli76

New member
שאלה בנושא תזונה

אינני יודע אם זה הפורום המתאים אך בכל זאת אשאל. אני בן 35 ,בריא בד"כ ,לא שמן. בשנים האחרונות כל דבר שאני אוכל והכוונה לכל דבר כמעט גורם להתנפחות של הבטן שלי והרגשה לא נעימה. כעבור כמה שעות המצב חוזר לקדמותו. אני מציין כי אני נמנע בכוונה ממזונות מנפחים כגון קיטניות וכד' ,אך הדבר לא ממש עוזר. האם יש איזשהי תרופה ואו מזון שיכול להקל על תופעה מסוג זה? תודה לעונים.

ניסית פרוביוטיקה?

חידקים ידידותיים. זה נלקח בכמוסות (ועדיף כאלה שרשום עליהן שהם לא מתפרקות בקיבה) וגם שים לב באיזה מזנות זה קורה (כי זה בטח לא קורה בכל סוג של מזון) ופשוט נסה להמנע מהם או לצרוך אותם בקמויות קטנות. ויש גם את הקטע עכשיו עם חידק האליקובקטור שאומרים עכשיו שיכול לגרום לכול מיני תופעות (לא רק כיבים) בהמערכת העיקול. אז בדוק גם את הכיוון הזה.

Gidi Shemer

New member
../images/Emo45.gif

ורק להדגשה, יוגורטים ומוצרים דומים עם תוספות פרוביוטיות מכילים כמויות מזעריות של חיידקים פרוביוטיים ועד כמה שאני יודע, חלק גדול מהם אינם רלבנטיים לחיידקי המעיים שלנו. כך, תוספים הוא שם המשחק כאן. מהמלצות של משפחה וחברים vsl-3 הם תוספים מצוינים (אפשר לקנות, אבל עם מרשם מהרופא זה חינם או לפחות יותר בזול). אני מדגיש שמדובר בהמלצות של אנשים שאני סומך עליהם (מאד!), אבל הם לא באים עם רקע רפואי דווקא.

שקע ! עכשיו אני כועס.

כמוסות קנויות ????? אתה ? סביב יש מליוני חידקים (שאנו מקפידים לחסל עם אנטיביוטיקות ועוד מרעין בישין) ואנו הולכים לרכוש ? זה מזכיר לי את הבדיחה : איש אחד גזם את הדשא בחצרו וזרק את הגזם, ואת כל שאריות הפרי מגנו זרק לזבל... וגם את כל הגזם ושאריות החיות שלו הקפיד לזרוק לזבל. וכשהאדמה נותרה "ריקה" מחומרי הזנה רץ ורכש דשן כימי. אה..... זו לא בדיחה זה מה שקורה בעולם. כמה חבל. יש לנו הכל רק למצוא ולהשתמש

קצת קשה לגדל בבית חיידקים../images/Emo3.gif

ועוד מהסוג הטוב. ולמי שחסר או שיש בעיות עיכול, אז רק כמות מרוכזת ברמות שיש בכמוסות האלה, תעזור לבעיה.

אני מגדל בבית (במקרר) חיידק.

טוב לא ממש חיידק, יותר בקטרי - שאור. מי שיקפיד על מזונות טובים, חיידקים טובים ימצאו דרכם חזרה לקיבתו. לפתור בעיה עם כמוסות זה להמשיך לקחת משככי כאבים בכאבי ראש, ולהמשיך למרוח כל מיני בכאבי גב.... במקום לטפל בבעיה עצמה וזה קל.

קסקסון1

New member
תבדוק את רמתה של החומצה המילחית אצלך בקיבה

נקראת גם:חומצת מימן כלורית,חומצה הידרוכלורית.חומצת מלח.hcl. כשאין מספיק, עיכול החלבון לקוי ונגרמת תסיסה. החומצה גם חשובה לספיגה של ויטמינים ומינרלים. דבר נוסף שקשור לתסיסה,,תשתדל לא לערבב חלבונים ופחמימות באותה ארוחה,בפרט מן החי. וכדאי שתלמד את עקרונות צירופי המזון.

ראשית בריא בדרך כלל זה יותר טוב מחולה בדר"כ

קטניות לא גורמות לגזים ! די עם זה. עיכול גורם גזים. אני אוכל קטניות בטונות (בתקווה שזה בריא) וממש לא מגיז את סביבתי. שרשור מעליך (או שכבר מתחת...), יש דיון מעמיק בנושא אכילת אבטיח ומלון יחד......... צירופי מזון הם חשובים ביותר, אם אוכלים צירופים "בעייתים" יוצר הדבר תסיסה (תשאל את גידי!). נסה לספר פה מעט יותר, מה אתה כן אוכל ועם מה. תרופות יש להכל היום - אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה ?

Gidi Shemer

New member
לא יפה להפוך את ההמלצה שלי..

אני דווקא חושב שצירופי מזון אינם חשובים כלל ועיקר ובטח שלא נוצרת תסיסה בגללם.

מה כ'פת לך? זרום איתי

הבחור פה תוסס ואתה עוסק בקטנות ? מתערב איתך שהוא אוכל ים של צירופים בעייתים ?

למעלה