שאלה בנושא תאורה.

Nonamco

New member
שאלה בנושא תאורה.

שלום. אני רוצה לצלם משהו במצלמת וידאו דיגיטלית ביתית. העינין הוא שאני רוצה ליצור תאורה מטורפת, תאורה שתגרום להכל להראות הזוי, כמו חלום. חשבתי להצמיד לכמה מנורות (מנורות רגילות, ביתיות) נייר צלופן בצבע אדום. אני לא יכול לגרום לחלק מהמנורות להבהב (דבר שיכול היה להשפיע מאוד על המראה של הסצינה) מה שאני מבקש הוא, רעיונות לאיך אני יכול לגרום לסצינה להראות הזויה ולא מציאותית. תרשמו כל רעיון. נ.ב אין לי אפשרות לערוך את הסצינה. תודה רבה.

xLoVer

New member
אין לי רעיון בקשר לתאורה אבל

בקשר לעריכה: תשכפל שני שכבות, שכבה עליונה תהיה מטושטשת + שקיפות ברמה שאתה רוצה, משחקים עם הלבלס, כל זה יתן לך מראה די הזוי וערפילי כזה..

אלעד200

New member
איך להפוך מנורה רגילה למהבהבת

הכי פשוט בעולם! קונים בחנות חשמל "סטרטר" למנורות פלורסנט, כמו שיש בבית ספר ובמשרדים, העלות של "סטרטר" הוא 1 שקל הוא נראה כמו סוללה עגולה, עם שתי חיבורים מה שאתה עושה זה לוקח את המורה, חותך את אחד מחוטי החשמל, ובאמצע סוגר את המעגל עם ה"סטרטר" שקנית, וזהו, תחבר את הכל טוב, תסגור עם סרט הדבקה, ותכניס את המנורה לשקע - והיא תהבהב כמו גדולה! זהירות! עם החשמל!! בהצלחה

מהירות תריס

שווה לנסות לעבוד עם מהירות תריס נמוכה, ליצור איזה אפקט של מריחה... אם לא דרך המצלמה אז במחשב. חוץ מזה, תנסה אולי להצמיד את הצלופן לעדשה של המצלמה, אפילו לכסות חלק ממנה וחלק אחר בצבע אחר. תן לדמיון וליצירתיות חופש בכל מובן. אין חוקים לדבר הזה, ואם תצטרך להציב את אבא או אמא ליד המתג עם סטופר וידליקו ויכבו את האור בקצב מסויים, אז תעשה את זה. שיטה נוספת מצחיקה היא למרוח את העדשה עם וזלין או משהו דומה, שאפשר לנגב ולנקות לאחר הצילום.

מתוך מערך שכתבתי

תריס ( SHUTTER ) תפקיד התריס, לחשוף ולחסום את התמונה (אור) המגיעה מהעדשה אל המצלמה. מהירות התריס היא 1/50 שנייה. בזמן הזה התמונה נחשפת ונחסמת בזמן שווה. כלומר שהתמונה נחשפת 25 פעם בשנייה. כלומר ששנייה אחת מורכבת מ-25 תמונות (פריימים). שינוי של מהירות התריס, תיצור שינוי במראה התנועה של האובייקטים המצולמים. במצלמת הוידאו, התריס הוא אלקטרוני אבל מדמה את פעולת התריס המכני של מצלמת הפילם. כשגוף נע בפריים המצולם, במהירות רבה, תנועה זו תיקלט ותראה כמריחה בפריים. העלאת מהירות התריס, דהיינו מספר החשיפות בשנייה אחת, תגרום לתנועה להיראות בצורה ברורה והמריחה תיעלם. פתרון זה טוב בעיקר בצילום אירועי ספורט או בצילומי סרטי אקשן, בהם הבמאי מעוניין שכל פעלול ואפקט, יראו ויקלטו במלואם. הורדת מהירות התריס מתחת למהירות הנורמלית, תגביר את מראה המריחה בפריים ותיצור מראה סוריאליסטי. בוידאו פעולת התריס היא בעצם פקודה, הניתנת ל- CCD מתי לאגור מטענים ומתי לא.

Nonamco

New member
ואיך אני עושה את זה?

יש לי מצלמת ווידאו דיגיטלית של סוני מסוג DCR-PC4E. תודה רבה שוב.

למעלה