שאלה בנושא שרתים..

DarkSwell

New member
שאלה בנושא שרתים..

שלום, בקרוב אני מעלה אתר הכרויות(עוד אתר הכרויות). רציתי יעוץ בנושא שרת. האתר עובד על שרת J2EE חלקי(JSP,SERVLETS) בלבד. איזה שרת אני צריך כדי שיוכל לספק מענה לנאמר 50-100 בקשות מבוססות DB בו זמנית, כלומר כמה מעבדים, זיכרון? האם כדאי לי לקנות שרת מותג(IBM,SUN,HP,DELL)? אני הולך לאחסן גם את שרת ה WEB וגם את ה DB על אותו שרת ובנוסף גם כל משתמש יוכל להעלות מספר תמונות שגם ישבו על אותו שרת. האם יש אפשרות לחלק את הדיסקים נאמר, 1 עבור ה DB 2 עבור ה WEB APPLICATION 3 עבור שמירת התמונות ומה בעניין גיבויים, צריך שרת נוסף? אז מי שמנוסה, בייחוד באפליקציות שרצות על J2EE ו Linux ויכול לתת איזו חוות דעת אז תודה רבה.

AdminWeb

New member
מניסיוני בתחום פיתוח אתרים

השאלה שלך היא יותר קשורה לסוג מסד הנתונים שהאתר מקושר עליו, מבחינת כמות הבקשות הייתי ממליץ לך יותר לעבוד עם MSsql,Mysql. יצא לי לעבוד עם MSsql,Access,Mysql על שרתי אינטרנט שיש להם שם פחות "נחשב"ולא הייתה לי שום בעיה. לפי דעתי אתה יכול לרכוש כל שרת בעל Dual Xeon של Intel ויהיו לשרת אותם הביצועים בסופו של דבר, כמובן מניסיוני בלבד אני אומר ואני בעל מספר שרתים יעודיים באינטרנט. שרת מסוג J2EE לרוב נועד לבצע פעולות בתחום המסחר האלקטרוני, אני חושב שלאתרים שאתה מפתח זה פשוט מיותר. רוני.

TheJoCKeR

New member
רוצה להוסיף

לשרת מותג יש כמה יתרונות ברורים: שירות, אמינות, אחריות - מאד חשוב לזמינות של האתר ולכן להכנסות ממנו. בהנחה שתקבל הרבה כניסות ותשים באנרים/פרסומות שיכניסו כסף - וזה בהתאם לזמינות ולכמות הכניסות לכן רצוי ללכת על מותג ושירות מהיר (עולה יותר) זוהי המלצה אישית ולא מסחרית מאדם פרטי. בהצלחה

AdminWeb

New member
גם נכון..אבל אני נתקלתי הרבה בעיות

אני נתקלתי בהרבה בעיות בשרת HP, Dell, והזמן התיקון הוא פשוט מצחיק. בגלל כשקונים שרת חדש לא צריך להיות "בעיות", ואני אומר ניסיוני בלבד. אבל עוד הפעם מה יותר חשוב לך השם "מותג" או שרת ללא תקלות ופעם ב-5 שנים ישנה תקלה טכנית שגם אפשר למצוא את החלקים אצל ספקים במהירות לא פחות מהשירות של החברות "המותג". וכמו שכבר כתבתי לך השאלה שלך קשורה יותר מסוג מסד הנתונים. ותחשבו על זה כמו שאני תמיד אומר
. רוני.

AdminWeb

New member
אגב גם מקבלים שירות אמינות ואחריות

כאשר אתה רוכש שרת לא "תומג" אתה גם מקבל אחריות, אמינות וגם שירות לא פחות מהחברות "המותג", לדוגמה כאשר אתה רוכש מהספק כמו חנות שמתמחה במכירת חלקים או הרכבה שרתים או ספקי חלקים אתה גם מקבל את אותם הדברים. אז בקיצור אין כמעט הבדל כזה גדול אבל עדין ישנו הבדל והוא - "מותג".

ezaton

New member
ממש לא

כשאתה רוכש שרת מותג, אתה מקבל כמה יתרונות: 1. שירות *מובטח* לשלוש שנים באתר. אתה לא צריך לקוות שהחנות שממנה רכשת תשאר פתוחה, או להתחיל לרדוף אחרי מדבקות אחריות. 2. השרת נפוץ מספיק כדי להכיל מידע - אם אתה נתקל בכל מיני בעיות דרייברים, אתה יודע שאתה תמצא דברים דומים ברשת. זה לא נכון למחשב שהרכבת בעצמך. 3. רמת העבודה והגימור גבוהות יותר. ראיתי יותר מדי מחשבים מורכבים עם ברגים שרצו בפנים, או כבילה שהסתובבה חופשי ועצרה מאווררים. תודה לא. 4. שקט נפשי. סכם את כל אלו ממעל, ואתה מרוויח רק שקט נפשי. אם השיקול הוא בין לרוץ פעם בכמה ימים או שבועות לחווה מרוחקת לבצע עבודות תחזוקה, לבין לשלם קצת יותר אבל לקבל שקט נפשי יחסי, תשמע, אני יודע מה אני בוחר. בפרט שמדובר על שרת production ולא על מחשב במעבדה, קרוב אליך, ולא קריטי להכנסות שלך.

טופי

New member
אני לא מסכים עם דעתך

כאשר אתה קונה שרת מותג, ולא משנה IBM, HP ,DELL, אתה מקבל הרבה יותר מהחומרה עצמה. אם זה התוכנות הייעודיות לניטור של כל אחת מהן, אם זה זמינות הדרייברים, ודיסקים מותאמים להתקנה ודרייברים תואמים. וכמובן האיכות עצמה. שרתי מותגים פופולארים הרבה יותר, בגלל איכות החומרים.

AdminWeb

New member
גם אני קבלתי אחריות לשלוש שנים

איכות החומרים היא ממש מצוינת אצלי Intel Xeon 64-bit מעבדים ולוח אם הוא מסוג Dual Intel Xeon וזה נחשב לאחד סוג השרתים הטובים בעולם וזה לא לא Dell ולא HP או IBM, אבל עדין הביצועים מצוינים, ולי יש אתרים העוסקים במסחר אלקטרוני. וגם בנוסף קבלתי תוכנות לניטור וגם מע' מתקדמת חינם והשרתים שברשותי שנה ללא תקלה אחת וגם חשוב לצין "ללא אתחול אחד" מזה שנה. וזה לא "מותג" אבל עדין מצוין, עושה מה שצריך לעשות. כמו שאומרים - סוס עבודה. נו אז תגידו אתם מה רע בזה???

antidot

New member
"יהיה בסדר"

אני רק אצטט את רבין ז"ל: "הבעיה שלנו: יהיה בסדר" לאחת הבעיות הכואבות שלנו יש שם, שם פרטי ושם משפחה. זהו צירוף שתי המלים "יהיה בסדר". צירוף המלים האלה, שרבים מאיתנו שומעים בחיי היום יום של מדינת ישראל, הוא בלתי נסבל. מאחורי שתי המלים האלה חבוי בדרך כלל כל מה שלא "בסדר": יהירות ותחושת ביטחון עצמי מופרז, כוח ושררה, שאין להם מקום. ה"יהיה בסדר" מלווה אותנו כבר זמן רב, שנים, והוא סממן לאווירה הגובלת בחוסר אחריות ברבים מתחומי חיינו. ה"יהיה בסדר", אותה טפיחת כתף חבר'מנית, אותה קריצת עין, אותו "סמוך עלי", הוא סממן לחוסר סדר ומשמעת, למקצועיות שאיננה, לבטלנות שישנה. אווירת ה"חפיף" היא, לצערי הרב, נחלת ציבורים רבים בישראל, לאו דווקא בצה"ל. היא אוכלת בנו בכל פה. ואנחנו כבר למדנו בדרך הקשה והכואבת ש"יהיה בסדר" פירושו שהרבה מאוד לא "בסדר". (מתוך דבריו בטקס סיום מחזור של בית הספר לפיקוד ומטה, 27 באוגוסט 1992)

DarkSwell

New member
ה DB הוא MySQL..

לגבי J2EE, זו היתה האלטרנטיבה הכי טובה לצרכים של המערכת. ברור שאם הייתי יכול לממש זאת ב PHP אז הייתי הולך על PHP.

AdminWeb

New member
האמת זה קשור יותר לכסף שאתה משקיע

שני שיקולים עומדים לפניך לפני שאתה רוכש שרת: א) כמה לקוחות אתה צריך לאחסן על השרת חוץ מה אתרים ו-DB. ב) משתנה נוסף הוא כמו שכולם כבר אמרו וגם אני אומר זמן תיקון תקלה "חשוב מאוד". ומשתנים אילו הכי חשובים לפי דעתי ברכישת שרת יעודיי. רוני.

DarkSwell

New member
קבלתי הצעה..

הייתי באיזו חברה והציעו לי שרת של SUN עם 2 מעבדי AMD Dual-core AMD Opteron 200 Series Cache: 1 MB 4G זיכרון עם יכולת להרחיב עד 32G. 2 דיסקים של 200G כל אחד עם יכולת להרחיב עד 1T. נשמע טוב לא? אולי כדאי להוסיף עוד זיכרון? רציתי ללכת על מעבדי INTEL אבל אמרו לי שהם פחות טובים ויותר מתחממים. אז מה אתם אומרים על זה?

antidot

New member
------->

אני אומר דבר מאוד פשוט: בלי להכיר את האפליקציה אין אפשרות לבצע הערכת חומרה. הדרך היחידה הנכונה היא לבצע sizing תוך שימוש בperformance monitor, sql optimizer ושאר הכלים שיאפשרו לקבל הערכות של דרישות האפליקציה, איתור צווארי בקבוק וכו'. אם הDB לא בנוי נכון ויש לך שאילתה שגורמת לMySQL לזחול, לא ישנה כמה חומרה תזרוק עליו. דוגמא פשוטה: אתר שרץ נהדר על לינוקס עם חומרה יחסית חלשה: Dual P3 733 עם חצי גיגה זיכרון ועומד יפה מאוד בעומסים של כ300GB תעבורה חודשית, אבל במקרה של שאילתה מסויימת בMySQL, נכנס למצב של DoS כיוון שMySQL לא מספיק להחזיר תוצאות.

ezaton

New member
סדרת ה- SunFire X2100, הא?

מוצלחים מאודסדרה מצויינת. אני מכיר את הדגם הקודם שלהם, ה- V20z, והוא מעולה. מתאים ללינוקס, ובהחלט יושב טוב טוב בקטגוריה של "מחשבי מותג". נכון, הוא מבוסס AMD, אבל אתה מקבל אותו עם שירות לשלוש שנים, ועם מחירי promotion בתקופה הזאת. עדיין, בדיוק כפי שאנטי ציין, אם אין לך מושג מה עומד מולך, בטח שאנחנו לא נוכל להמליץ לך על חומרה. ההמלצה שלי היא לא ספציפית ליעודים שלך, אלא אם אתה בבחירה בין הסאן הזה לשרת אינטלי (יבמ, דל, HP) במחיר מקביל, סביר להניח מאוד שהסאן יהיה מוצלח יותר, בפרט בזמנים אלו ממש.

למעלה