שאלה בנושא שילוב !!

שאלה בנושא שילוב !!

לאחר שהחלטנו לשלב את המתוקי בן החמש שנה הבאה בגן חובה ,עלתה לנו מחשבה לשים אותו בטרום חובה ,אך לאחר שיחה עם המתי"א נאמר לנו שלילדים בטרום חובה לא מגיע סל שילוב לא סייעת ושום כלום !!! נשמע לי הזוי קצת האם נכון ? תודה לעונות!!!

רואה 6 6

New member
זיבולי שכל.

אם כי,אם אתם רוצים לתת עוד טיפולים אני מציעה שיהיו במסגרת חיצונית ולא צמוד להחלטות של משרד החינוך והחופשים שלו.
מאוד. לא יודעת עם מי דיברתם ,אבל ילדים מגיל זה מקבלים סייעת בלי שאלות.

ולא רק היא
דפנה מאהב"ה גם

ארגון מסודר לדעתי הכי יעיל לטפל בנושאים אלה
יש להם מערכות מסודרות בכל המשרדים עדיף
לעיתים להשתמש באנשים עתירי ניסיון בתחומים רבים
גם אלו"ט יכול לסייע
לדעתי אהב"ה נותנת הרבה לכל הלקויות פני אליהם

yuliyuli1

New member
פשוט לא נכון

אנחנו קיבלנו את האבחון מספר חודשים לאחר שהילד נכנס לטרום חובה, ותוך חודש כבר קיבלנו סייעת.

nirity1

New member
לילד איבחון על הספקטרום ?

אם יש אבחון על הספקטרום כמובן שמגיעה סייעת
איזה בולשיט, אני כבר לא יודעת מה יותר גרוע - אם היא משקרת לך או פשוט בורה

רנה73

New member
גם לי אמרו את זה

לגבי סל שילוב - אין לי מושג. הילדה לא מקבלת שום דבר מיוחד....
לגבי סייעת - אמרו שרק מגיל גן חובה זה קבוע בחוק, ומתחת לזה (טרום) זה תלוי בכמה שעות שילוב נשארו לא מנוצלות, ואז הילדים הקטנים שלא זכאים לסייעת ע"פ חוק, יוכלו לחלוק בשעות האלה.
אבל אמרו שבד"כ אין בעיה, ושלבסוף מקבלים.
לנו הודיעו מספר ימים לפני תחילת שנת הלימודים שקיבלנו 16 ש"ש. זה הקשה מאוד על מציאת סייעת כיוון שלא ידענו כמה שעות נקבל. אף אחת לא רצתה להתחייב "על עיוור", ולכן בשבוע-שבועיים הראשונים הילדה היתה ללא ליווי בגן עד שמצאנו מישהי.

אוףףף מיואשת כבר!!!!

אני כבר לא יודעת למי להאמין כנראה שאני אצטרך לבדוק כל מה שאומרים לי , בואו נתחיל שהגן לא ממליץ בכלל על השמה בגן רגיל (והחוות דעת המקצועית שלהם שווה מבחינתי לתחת) הוא תקוע כבר זאת השנה השניה בשילוב הפוך (ילד מגן רגיל מגיע אליו לגן) עדיין לא משולב בגן רגיל כמו שצריך !!! הייתי באבחון חוזר אצל אורית סטולר (דיצה צחור) והיא המליצה חד משמעית שילוב מקסימלי בגן רגיל ושנה הבאה השמה בגן רגיל עם סייעת ,חשבתי אולי לשים אותו עם טרום חובה ולא גן חובה כי הרמה שלהם די גבוהה למרות שמבחינה קוגנטיבית שפתית הוא ברמה מאוד גבוהה מעל לגילו הוא קורא שוטף ברמה של מבוגר מה שמאפשר לו לצבור ידע מטורף!! ואז התקשרתי למתיא לאחראית הגנים והיא אמרה בביטחון מלא שבטרום חובה לא מגיע כלום , הם גם עשו לי ישיבה בגן כדי לנסות לשכנע אותי להשאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי , יכול להיות שהיא משקרת אותי כדי לרדת מהעיניין לייאש אותי אין לי מושג שלחתי מייל וכתבתי שהנתונים שהיא מסרה לי לא נכונים ושתחזור אלי מיותר לציין שהיא לא חזרה עד היום ..... אין לי כוח להתמודד עם כל הבירוקרטיה ועוד לא התחלתי שלא לדבר על המערך הכספי שאני צריכה להתארגן אליו אוףףףףףףףף כמה קשה להיות אמא לילד מיוחד !!! ואם כל הקושי רק לראות אותו ולשמוע אמא אני אוהב אותך ממלא אותי כוחות של לביאה תודה למי שעקבה עד כה חפרתי ופרקתי!!!

שאלה תאורטית גם בשבילי על חובה וטרום

האם אפשר לשים בחובה (אידאלי עם ילדים של טרום ושל חובה) ואז לבקש עוד שנה, אז הוא כאלו שנתיים בחובה במקום טרום וחובה.

רואה 6 6

New member
אני מכירה מקרה אחד של הורים שהתעקשו

שבתם שמתאימה לגן של פעוטות תעלה לטרום חובה.ילדה רגילה.
היא עלתה לגן הזה.
נראה לי שעם התעקשות מספקת הכל יכול ליהיות...

לא מבינה

אם הוא נכנס לגן של טרום חובה וחובה יחד, הוא בגיל של חובה אבל קטן בשנתון, יהיה שנתיים באותו גן, אז מה זה משנה אם הוא יהיה שנתיים חובה (יכנס כחובה וסוף שנה הבאה נחליט שנשאר עוד שנה) או עכשיו להלחם שיהיה בטרום. התוצאה אותו דבר לא?!

השאלה איך נהוג אצלם לאחד את הילדים:

אצלנו בתור דוגמה באיזור אין כיתה שהיא חובה +טרום חובה. אבל יש חלוקה אחרת : (חובה) בנפרד וגם (טרום חובה + טרום טרום חובה) בנפרד.
ויש איזורים ששם כפי שאת מציעה : (חובה + טרום חובה) ובנפרד (טרום טרום חובה).

כלומר השאלה עם איזה כיתה מאחדים את טרום חובה (חובה או טרום טרום חובה).

אם אצל "אמא מאושרת" אופציה שניה אז בעיניי מה שאת מציעה זה בדיוק הפתרון המושלם.
אבל יכול להיות שיש להם אופציה ראשונה ואז כשילד נשאר שנה שניה בחובה אז כל הכיתה מתחלפת...

yuliyuli1

New member
אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה שלך

אבל אפשר כמובן להישאר עוד שנה בגן חובה.

אנחנו נכנסנו לגן עירוני בטרום חובה, ובחובה הוא נשאר בגן שנה נוספת (כלומר 3 שנים בגן עיריה שבו הילדים הם טרום חובה + חובה).

לי נאמר שחייבים סעיית לפי חוק החל מגיל 5.

כלומר הקריטריון היה לפי גיל ולא לפי כיתה (חובה או טרום חובה)
עד כמה זה נכון - אני לא יודעת... עדיין לא הגענו לגיל הזה..
בכל מקרה גם ילדים צעירים יותר מקבלים סעיית אך לא לפי חוק אלא לפי משהו אחר..מתקצב מיוחד

למעלה