כן. קבל הסבר (כנראה חלקי)שאלה בנושא רכבת
מדוע הרכבות הבין-עירוניות מחיפה לתל אביב מסיימות בתחנה הסופית תל אביב ההגנה ואילו הרכבות הבין-עירוניות מבאר שבע לתל אביב מסיימות בתחנה סופית תל אביב מרכז ולא ממשיכות עד האוניבסיטה? מישהו יכול להסביר את ההגיון?
סיבה חשובה נוספתשאלה בנושא רכבת
מדוע הרכבות הבין-עירוניות מחיפה לתל אביב מסיימות בתחנה הסופית תל אביב ההגנה ואילו הרכבות הבין-עירוניות מבאר שבע לתל אביב מסיימות בתחנה סופית תל אביב מרכז ולא ממשיכות עד האוניבסיטה? מישהו יכול להסביר את ההגיון?
יש תחנה תפעוליתסיבה חשובה נוספת
הרכבות מחיפה לת"א ממשיכות ממילא לחניון הרכבות שממול ת"א דרום (הנטושה). תחנת ת"א דרום היא דרומית לתחנת ההגנה, כך שטכנית אין מניעה לעצור בהגנה ולהמשיך כעבור דקה או שתיים עד לחניון. צפונית לאונ' אין חניון שכזה וצפונית לארלוזורוב יש מעין מיני חניון.
לדעתי הסיבות הןיש תחנה תפעולית
בצפון תל אביב שנקראת "תל-ברוך" ואפשר שרכבות מהדרום יסיימו בה את נסיעתן לאחר שהורידו את יתרת הנוסעים בתחנת האוניברסיטה? וגם בתחנה הזו יש 4 מסילות אם אני לא טועה.
אה, וגםלדעתי הסיבות הן
1. נוח לסיים את הרכבות בתל אביב מרכז, כי יש בה הרבה רציפים. אני יודע שבהגנה ובשלום יש רק שני רציפים (פחות מאשר באוניברסיטה), אבל אלה תחנות מרכזיות יותר ולהערכתי בעלות ביקוש רב יותר מתחנת האוניברסיטה. 2. ממילא יש רכבת המשך לאוניברסיטה כל כמה דקות.
אמנם יש בתל ברוך תחנה תפעוליתיש תחנה תפעולית
בצפון תל אביב שנקראת "תל-ברוך" ואפשר שרכבות מהדרום יסיימו בה את נסיעתן לאחר שהורידו את יתרת הנוסעים בתחנת האוניברסיטה? וגם בתחנה הזו יש 4 מסילות אם אני לא טועה.
לגבי האוניברסיטה אתה טועהיש תחנה תפעולית
המסילה קיימת, אבל היא לא בשימושלגבי האוניברסיטה אתה טועה
בתחנת האונ' יש אמנם 4 רציפים אך רק 3 מסילות. המסילה של רציף 4 עוד לא קיימת. אתה צודק לגבי התחנה התפעולית בתל-ברוך. באמת אין לי מושג למה הרכבת מב"ש לת"א לא ממשיכה לשם.
לא דברתי על האוניברסיטהלגבי האוניברסיטה אתה טועה
בתחנת האונ' יש אמנם 4 רציפים אך רק 3 מסילות. המסילה של רציף 4 עוד לא קיימת. אתה צודק לגבי התחנה התפעולית בתל-ברוך. באמת אין לי מושג למה הרכבת מב"ש לת"א לא ממשיכה לשם.
תחנתיש תחנה תפעולית
היא היתה תחנה תפעוליתתחנת
תל-ברוך אינה תחנת תפעולית!
ושאלה אחרת בנושא רכבת אפשר?.שאלה בנושא רכבת
בתיקים באפלה היה פרק על זה...ושאלה אחרת בנושא רכבת אפשר?.
כאשר נוסעים על כביש מספר אחת מת"א לכיון ירושלם הרכבת {פסי הרכבת } בין שתי נתיבים ובאיזה שהו שלב "נעלמים הפסים" לאיפה הם "נעלמים". ובהמשך הם שוב נראים באזור נתב"ג.מראש על התשובות וחתימה טובה.![]()
![]()
הו עכשיו כבר מתחיל להסתדר ליבתיקים באפלה היה פרק על זה...
סתאאאאאםםםם... וברצינות, קבל תשובה מפורטת. המסילה מת"א מזרחה ממשיכה עד לוד ושם מתפצלת. אבל עוד לפני לוד, בערך באזור כפר-חב"ד הנתיבים הדרומיים של כביש 1, אלו שנוסעים בהם לעיר הקודש, מבצעים מעין פניה ארוכה ועדינה לכוון דרום ומשם לכוון צפון מזרח. בקטע הזה של הפניה הארוכה שנראית כמו קשת מאוד גדולה ומתוחה, יש גשר שהמכוניות נוסעות עליו ומתחתיו 2 המסילות עוברות. אם תסע (במכונית/מונית/אוטובוס) לכוון מודיעין/ירושלים תראה שכשתעבור את כפר חב"ד המסילות יהיו דרומית לכביש. כלומר, המסילות יוצאות מהתחום של בין הנתיבים ועוברות להיות דרומית לכל הכביש. כעבור עוד 3 ק"מ של מסילה המסילה מתעקלת ימינה (לדרום) ונכנסת לתחנת הרכבת הענקית של העיר לוד. כתיבה וחתימה טובה !
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.