שאלה בנושא רכבת

• פותח הנושא kbb
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

kbb

New member
שאלה בנושא רכבת

שאלה בנושא רכבת
מדוע הרכבות הבין-עירוניות מחיפה לתל אביב מסיימות בתחנה הסופית תל אביב ההגנה ואילו הרכבות הבין-עירוניות מבאר שבע לתל אביב מסיימות בתחנה סופית תל אביב מרכז ולא ממשיכות עד האוניבסיטה? מישהו יכול להסביר את ההגיון?

כן. קבל הסבר (כנראה חלקי)

שאלה בנושא רכבת
מדוע הרכבות הבין-עירוניות מחיפה לתל אביב מסיימות בתחנה הסופית תל אביב ההגנה ואילו הרכבות הבין-עירוניות מבאר שבע לתל אביב מסיימות בתחנה סופית תל אביב מרכז ולא ממשיכות עד האוניבסיטה? מישהו יכול להסביר את ההגיון?
כן. קבל הסבר (כנראה חלקי)
הרכבות מחיפה/נהריה חייבות גם לחזור מתישהו לחיפה. לחיפה יש הרבה יותר רכבות מאשר לבאר-שבע. הרכבות לחיפה רצוי שיאספו נוסעים מכמה שיותר תחנות בתל-אביב. אם הרכבות מחיפה היו מסתיימות בת"א מרכז, הרי שבחזור הן לא היו אוספות נוסעים משתי תחנות, הן השלום והן ההגנה. עכשיו, הרכבות לבאר-שבע, אלו שלא מתחילות בנהריה, מתחילות בתל-אביב מרכז ויוצא שהן מדלגות רק על ת"א האוניברסיטה. אבל זו לא הסיבה. הסיבה היא שצפונית לאונ' אין איפה להחנות את הרכבות הללו עד שיגיע זמנן לחזור לבאר-שבע. כלומר, רכבת מב"ש לת"א אם היא תמשיך לאונ' אין לה היכן להתחייג והיכן להמתין עד לשעת יציאתה בחזרה לדרום הרחוק. הבעיה העיקרית היא שעדיין אין 4 מסילות בתחנת האוניברסיטה. יש 4 רציפים אך ברציף 4 אין מסילה. לעומת זאת הרכבות מבאר-שבע עד ארלוזורוב חונות באחד מ-4 הרציפים שם או במסילה הרביעית הקצרה שממשיכה צפונה עד מחלף ההלכה. שם יש אזור המתנה שהרכבות חונות עד לזמן יציאתן חזרה. נסכם, אם מחיפה היה מגיע עד ארלוזורוב בלבד הרי שלא היה מוריד נוסעים בשתי תחנות חשובות (שלום והגנה) וגם בחזור לחיפה לא היה אוסף שם. רכבת מבאר-שבע עד ארלוזורוב לא מורידה נוסעים רק בתחנה אחת וגם לא אוספת רק מתחנה אחת. דרומית לארלוזורוב אין מקום לחיוג (רוב הרכבות מחיפה הן קרונות יוגוסלביים או צרפתיים כך שחייבים חיוג) ואילו צפונית לארלוזורוב (צפונה רלוונטי לדרום ודרומה רלוונטי לצפון) יש גם מקום חיוג וגם מקום המתנה לרכבת עד לשעת יציאתה וכן בתחנת מרכז הירידים עוד אין 4 מסילות. אלו הן הסיבות, אני חושב.

סיבה חשובה נוספת

שאלה בנושא רכבת
סיבה חשובה נוספת
הרכבות מחיפה לת"א ממשיכות ממילא לחניון הרכבות שממול ת"א דרום (הנטושה). תחנת ת"א דרום היא דרומית לתחנת ההגנה, כך שטכנית אין מניעה לעצור בהגנה ולהמשיך כעבור דקה או שתיים עד לחניון. צפונית לאונ' אין חניון שכזה וצפונית לארלוזורוב יש מעין מיני חניון.

kbb

New member
יש תחנה תפעולית

סיבה חשובה נוספת
הרכבות מחיפה לת"א ממשיכות ממילא לחניון הרכבות שממול ת"א דרום (הנטושה). תחנת ת"א דרום היא דרומית לתחנת ההגנה, כך שטכנית אין מניעה לעצור בהגנה ולהמשיך כעבור דקה או שתיים עד לחניון. צפונית לאונ' אין חניון שכזה וצפונית לארלוזורוב יש מעין מיני חניון.
יש תחנה תפעולית
בצפון תל אביב שנקראת "תל-ברוך" ואפשר שרכבות מהדרום יסיימו בה את נסיעתן לאחר שהורידו את יתרת הנוסעים בתחנת האוניברסיטה? וגם בתחנה הזו יש 4 מסילות אם אני לא טועה.

איליה.

New member
לדעתי הסיבות הן

יש תחנה תפעולית
בצפון תל אביב שנקראת "תל-ברוך" ואפשר שרכבות מהדרום יסיימו בה את נסיעתן לאחר שהורידו את יתרת הנוסעים בתחנת האוניברסיטה? וגם בתחנה הזו יש 4 מסילות אם אני לא טועה.
לדעתי הסיבות הן
1. נוח לסיים את הרכבות בתל אביב מרכז, כי יש בה הרבה רציפים. אני יודע שבהגנה ובשלום יש רק שני רציפים (פחות מאשר באוניברסיטה), אבל אלה תחנות מרכזיות יותר ולהערכתי בעלות ביקוש רב יותר מתחנת האוניברסיטה. 2. ממילא יש רכבת המשך לאוניברסיטה כל כמה דקות.

איליה.

New member
אה, וגם

לדעתי הסיבות הן
1. נוח לסיים את הרכבות בתל אביב מרכז, כי יש בה הרבה רציפים. אני יודע שבהגנה ובשלום יש רק שני רציפים (פחות מאשר באוניברסיטה), אבל אלה תחנות מרכזיות יותר ולהערכתי בעלות ביקוש רב יותר מתחנת האוניברסיטה. 2. ממילא יש רכבת המשך לאוניברסיטה כל כמה דקות.
אה, וגם
אני חושב שרכבת ישראל בכוונה מפעילה את הרכבות מחיפה עד ת"א ההגנה כדי לשמש תחרות לאגד, שהקווים שלו מגיעים עד התחנה המרכזית. לעומת זאת קווי האוטובוס מבאר שבע אינם מגיעים לאוניברסיטה, וכאן לרכבת יש יתרון על פני האוטובוס, גם אם כדי להגיע לאוניברסיטה צריך להחליף בת"א מרכז.

איליה.

New member
אמנם יש בתל ברוך תחנה תפעולית

יש תחנה תפעולית
אמנם יש בתל ברוך תחנה תפעולית
אבל אין שם חניון. אם אני זוכר נכון, בתחנת תל ברוך יש רק שתי מסילות. בתחנת האוניברסיטה יש שלוש מסילות פעילות, הרביעית היא מסילה ללא מוצא.

לגבי האוניברסיטה אתה טועה

יש תחנה תפעולית
בתחנת האונ' יש אמנם 4 רציפים אך רק 3 מסילות. המסילה של רציף 4 עוד לא קיימת. אתה צודק לגבי התחנה התפעולית בתל-ברוך. באמת אין לי מושג למה הרכבת מב"ש לת"א לא ממשיכה לשם.

איליה.

New member
המסילה קיימת, אבל היא לא בשימוש

בתחנת האונ' יש אמנם 4 רציפים אך רק 3 מסילות. המסילה של רציף 4 עוד לא קיימת. אתה צודק לגבי התחנה התפעולית בתל-ברוך. באמת אין לי מושג למה הרכבת מב"ש לת"א לא ממשיכה לשם.
המסילה קיימת, אבל היא לא בשימוש
כי היא מחוברת רק לכיוון צפון ולא לכיוון דרום.

kbb

New member
לא דברתי על האוניברסיטה

לא דברתי על האוניברסיטה
דברתי על תל ברוך. ושם יש בטוח שלוש מסילות ואולי אפילו ארבע.

KatarBoBo

New member
תחנת

יש תחנה תפעולית
תחנת
תל-ברוך אינה תחנת תפעולית!

ה דרומי

New member
ושאלה אחרת בנושא רכבת אפשר?.

שאלה בנושא רכבת
כאשר נוסעים על כביש מספר אחת מת"א לכיון ירושלם הרכבת {פסי הרכבת } בין שתי נתיבים ובאיזה שהו שלב "נעלמים הפסים" לאיפה הם "נעלמים". ובהמשך הם שוב נראים באזור נתב"ג.
מראש על התשובות וחתימה טובה.

בתיקים באפלה היה פרק על זה...

כאשר נוסעים על כביש מספר אחת מת"א לכיון ירושלם הרכבת {פסי הרכבת } בין שתי נתיבים ובאיזה שהו שלב "נעלמים הפסים" לאיפה הם "נעלמים". ובהמשך הם שוב נראים באזור נתב"ג.
מראש על התשובות וחתימה טובה.
סתאאאאאםםםם... וברצינות, קבל תשובה מפורטת. המסילה מת"א מזרחה ממשיכה עד לוד ושם מתפצלת. אבל עוד לפני לוד, בערך באזור כפר-חב"ד הנתיבים הדרומיים של כביש 1, אלו שנוסעים בהם לעיר הקודש, מבצעים מעין פניה ארוכה ועדינה לכוון דרום ומשם לכוון צפון מזרח. בקטע הזה של הפניה הארוכה שנראית כמו קשת מאוד גדולה ומתוחה, יש גשר שהמכוניות נוסעות עליו ומתחתיו 2 המסילות עוברות. אם תסע (במכונית/מונית/אוטובוס) לכוון מודיעין/ירושלים תראה שכשתעבור את כפר חב"ד המסילות יהיו דרומית לכביש. כלומר, המסילות יוצאות מהתחום של בין הנתיבים ועוברות להיות דרומית לכל הכביש. כעבור עוד 3 ק"מ של מסילה המסילה מתעקלת ימינה (לדרום) ונכנסת לתחנת הרכבת הענקית של העיר לוד. כתיבה וחתימה טובה !

ה דרומי

New member
הו עכשיו כבר מתחיל להסתדר לי ../images/Emo51.gif

סתאאאאאםםםם... וברצינות, קבל תשובה מפורטת. המסילה מת"א מזרחה ממשיכה עד לוד ושם מתפצלת. אבל עוד לפני לוד, בערך באזור כפר-חב"ד הנתיבים הדרומיים של כביש 1, אלו שנוסעים בהם לעיר הקודש, מבצעים מעין פניה ארוכה ועדינה לכוון דרום ומשם לכוון צפון מזרח. בקטע הזה של הפניה הארוכה שנראית כמו קשת מאוד גדולה ומתוחה, יש גשר שהמכוניות נוסעות עליו ומתחתיו 2 המסילות עוברות. אם תסע (במכונית/מונית/אוטובוס) לכוון מודיעין/ירושלים תראה שכשתעבור את כפר חב"ד המסילות יהיו דרומית לכביש. כלומר, המסילות יוצאות מהתחום של בין הנתיבים ועוברות להיות דרומית לכל הכביש. כעבור עוד 3 ק"מ של מסילה המסילה מתעקלת ימינה (לדרום) ונכנסת לתחנת הרכבת הענקית של העיר לוד. כתיבה וחתימה טובה !
הו עכשיו כבר מתחיל להסתדר לי

מצב
הנושא נעול.
למעלה