שאלה בנושא קסדות

Yozmad

New member
שאלה בנושא קסדות

בעוד שבועיים בערך אסיים את הרישיון לאופנוע עד 500. אני מעוניין לקנות אופנוע דו"ש. שאלתי היא איזו קסדה עדיפה שטח או כביש? מה ההבדל ביניהן בכלל? האופנוע ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות/בין עירוניות קצרות ומידי פעם טיולים בשטח (דרכי עפר, לא מאמין שהרבה יותר אבל יש פוטנציאל ליותר) תודה מראש

לפי דעתי כביש

קסדת שטח לא תהיה לך נוחה בנסיעות בכביש בינעירוני ותמיד אפשר לרדת לשטח עם קדסה רגילה ! מקווה שעזרתי
בהצלחה עם האופנוע דוש

elad friedman

New member
ועכשיו ברצינות-;1

ההבדל העיקרי-לקסדת כביש משקף מובנה לשטח אין-יש לשים משקפי אבק אני רוכב גם כביש גם שטח,מעדיף תמיד קסדת שטח(יש לי גם כביש) שדה ראיה עדיף,איורור עדיף,קלה יותר. בכביש לא חייבים משקפי אבק אפשר גם משקפי שמש\נהיגת לילה שיושבות טוב סביב העניים(סבביבבי) בהסתיגות-בחורף טיפות גשם על השפתיים ב100 כואבות

Yozmad

New member
יש הבדל מחינת הגנה? יש בעיה עם

קסדת כביש בשטח?

elad friedman

New member
בקסדת שטח מיגון הסנטר יושב יותר

רחוק,לא יודע בדיוק מה זה אומר מבחינת הגנה,אתה יכול לנסות לברר ברצינות(אני ניסיתי ולא הצלחתי)או לשאול את המנחשים... יש בעיה עם קסדת כביש בשטח-יהיה לך הרבה אבק בעניים לבסוף-אני ממליץ לך לקנות גם וגם-כך גם תהיה לך קסדה למורכב

tygger

New member
ההמלצה הראשונה שלך שאפשר לקבל...

לא יודע מאיפה אתה שואב את הניסיון שלך, אבל מספר השגות לגבי מה שאמרת. קסדת שטח לעולם לא יכולה להיות שווה לקסדת כביש על האספלט במהירות מעל 100 קמ"ש. המשקף זורק את הראש שלך לכל הכיוונים, דבר שגם ככה לא חוויה ללא הגנת רוח, אבל עם קסדה שטח העניין הופך לבעייתי הרבה יותר. משקפי שמש גדולים או קטנים זוהי המלצה גרועה ביותר למי שרוכב בכביש בשל האבק והרוח שמפריעים לעיניים. גם משקפי אבק זה לא ממש הדבר הכי אופטימלי לגבי רכיבה בכביש, ונעזוב רק לשניה את רעש הרוח הגבוה משמעותית בקסדות האלה שיכול בשימחה להוציא אותו חירש. לגבי האיוורור אין לי כל ספק. היא ממש מאווררת. איזה פלא, בדיוק כמו קסדה בלי משקף. רק מה, מישהו מוכן להעלות את התמונות של bikerman והבחור השני ששכחתי את שמו שחוו בדיוק מה עלול לקרות למי שרוכב עם משקף פתוח? אם הכוונה של הבחור לרכב בכביש ומדי פעם לרדת לשבילים, שיקנה קסדת כביש. אם הוא רוצה לרכב שטח סופי שבוע ולהרביץ שם, אז בהחלט קסדת שטח, אבל מומלץ גם קסדת כביש. גשם זה סיוט עם קסדת שטח גם במהירות של 80 קמ"ש ואחרי כך לך תייבש את הקסדה...

מעולה..

תודה על העצות.. אמנם אני רק התחלתי ללמוד... אבל גם אני חשבתי היום [בדיוק חזרתי משעור שביעי] כבר איזו קסדה כדאי לקנות? עכשיו אני סגורה על קסדת כביש השאלה היא איזו כדאי לקנות, שואי? או חברה אחרת? ומאיפה -הכי חשוב?... הצעות?

rusted24

New member
אופציה נוספת...

קסדת אראי tour-x: קסדת שטח עם משקף. אופציה קצת יקרה אמנם (לא יודע אם היא נמכרת בארץ, אבל באנגליה היא הולכת תמורת 300£ לצבעוניות...), אבל היא מאד נוחה ולא רועשת במיוחד. אני משתמש איתה גם בעיר, גם בבינעירוני וגם בשדות מאחורי הבית. מומלצת בחום...

רמי בר1

New member
קסדת שטח לא אוירודינמית,ובמהירויות

של 100 וצפונה קמ'ש יזרק לך הראש לכל הכיוונים,בעיקר בגלל המצחיה.

רמי בר1

New member
מבחינתי אתה יכול לרכב בכביש עים

קסדת שטח.הראש שלך ,וגם החוליות בעורף שלך,אבל כמובן תהנה משדה ראיה טוב.

למעלה