שאלה בנושא קןנג פו!

Tartarus

New member
שאלה בנושא קןנג פו!

בסדרה מח"ול שראיתי על מנזר השאולין הבחנתי שה"קאטות" שמבצע הלוחם היו כאשר כפות ידיו היו בצורה מעט מוזרה. הזרת והאצבע שלידה סגורות ושאר האצבעות פתוחות וצמודות.(אם מסתכלים מהצד זה נראה כאילו מבצעים צורת "אקדח" עם כף היד). האם מישהו יכול להבהיר מה פשר העניין? הרי עוצמת המכה תהיה מין הסתם פחותה במצב כזה. תקנו אותי עם אני טועה... תודות.

neko

New member
למיטב ידיעתי, מדובר במשהו אנרגטי -

פתיחת מרידאנים מסויימים וסגירת אחרים. זה קיים בקאטה אחת אצלינו, שפותחים רק את האגודל והאצבע המורה, וזה פותח את מרידיאן הראות ומרידיאן אחר (שאיני זוכר
), ונועד לביצוע תנועה תוך נשימה עמוקה.

bizhar

New member
השערה אחרת.

אולי זו קאטה של חרב המבוצעת ביד ריקה? הזרת והקמיצה אוחזות בנדן מדומה, האמה והאצבע מכוונות קדימה ומדמות את הלהב. ככה אצלנו לפחות מתרגלים חרב ללא חרב...

פירוש אחד ותגובה ליזהר

פירוש אחד ששמעתי - הצ'י זורם דרך שתי האצבעות (אצבע וקמיצה) בלבד לכן אלו האצבעות שחשוב להותיר ישרות, השאר לא חשובות. ליזהר - קאטות חרב אצלנו מבוצעות כאשר כף היד שאינה אוחזת בחרב (היד הריקה) בתנועות רבות במינח שתואר (אצבע וקמיצה ישרות וצמודות, זרת ואמה סגורות והאגודל תופס אותן). כלומר אין כאן ניסיון לדמות אחיזת חרב אלא משהו אחר. בכל מקרה אין המדובר במינח לצורך הכאה.

Yin

New member
בסדרת תנועות של חרב

היד הריקה מדמה חרב, באופן אנרגטי. אפשרות נוספת היא לעשות את סדרת התנועות עם שני כלי להב: חרב וסכין נסתר יחסית ביד השנייה. עדי

bizhar

New member
שמע, זה לא הולך!!

שרתי שלוש פעמים את השיר: "זרת, קמיצה, אמה, אצבע א ג וד ל. כל חמש האצבעות, לא קשה בכלל! יד שמאל, יד ימין..." ורק אחרי שהייתי בטוח בסדר הנכון,בדקתיוראיתי שקשה מאוד להחזיק אצבע וקמיצה ישרות ולקפל את השאר..

תתגבר, אתה עושה שיטה יעילה

חוץ מזה, שלך לא מתברגות? בדקת? צריך לסובב חזק, לפעמים ההברגה תקועה קצת.

bizhar

New member
לא מתברגות. דגם ישן..

רק לא הייתי בטוח אם אני משחיז נכון לפני השתילה מכיוון שאני מתאמן על זה רק חצי שנה. צריך מים או שמן?

crane

New member
למיטב ידיעתי, מנח זה נקרא

"יד החרב הסודית" והוא דווקא כן משמש להכאה (דקירה). אם כי בסדרה שאני למדתי, כף היד נשארת במנח זה גם כאשר אינה מכה.

למעלה