שאלה בנושא צעיפים...

סביוני

New member
שאלה בנושא צעיפים...

לאחרונה התחלתי להתחבט מעט בשאלת האבזור לרקדנים גברים. מצד אחד אני רוצה להישאר עם צעיף מטבעות, אך מצד שני הייתי רוצה להתאבזר האגן באופן שמתאים לרקדנים גברים. יש משהו בצעיף המטבעות שהוא מאוד דרמטי ונוצץ בהופעה, מדגיש את תזוזת האגן. יש למישהו רעיון איך להישאר באותה דרגה בולטת של שואו האגן ולא עם צעיף מטבעות? (שמתי לב למשל, שצעיף משולש ענק רצוף מטבעות מתאים לי מבחינה זו, אך הייתי שמח להיחשף לרעיונות יצירתיים חדשים). בתודת שכ"ן (שימי כתפיים נרגש), סביוני

שרקייה

New member
סע אחורה בזמן

וחפש תמונות מהמופע "תל אביב - קהיר - תל אביב" יש שם לפחות ארבעה רעיונות לאביזר לאגן. מעבר לזה, בשעורים אסי מלמד עם מטפחת כרוכה באגן (מה שערפאת שם על הראש...). שקשוק נעים, גליה

סביוני

New member
למטפחת הזו לא קוראים במקרה כאפייה?

ותודה על ההפנייה. מיד מחפש ברשת תמונות מהמופע. כשיהיה לי זמן אשמח גם ללמוד אצל אסי.

שרקייה

New member
נתקע לי גלביה בראש

ברור שהמטפחת היאר לא גלביה. אבל המגירה במוח נתקעה, והדבר היחיד שיצא ממנה היה עראפת. בודאי שזו כאפייה... גליה

סביוני

New member
לא מצאתי תמונות חוץ מאשר

התמונה עם הכסות הלבנה ובה אבנט חום אשר אזור למותניו.

תמונות של אסי

סביוני, בפס הכחול כאן בפורום, למעלה, תלחץ על "קבצים", ותקבל את כל התמונות שפורסמו פה אי-פעם, כולל כל התמונות של אסי מהמופע. אגב, אתמול היה ממש גרוע. יצאתי קצת אחריך... חגית

סביוני

New member
תודה. מצאתי. טעמי שונה.

ולגבי השיעור אתמול - באמת היה מרדים... אבל יותר מזה הייתי עייף מת וזה היה צירוף שלא החזיק מעמד יותר מ 40 דק'... המחליפה הסבירה מאוד יפה צעדים שונים, אך לא היה סחף...

לסביוני תלבושת של רקדן

בוקר טוב לסביוני הפיוטי, שווה גם שווה לך לתת גיחה קצרה להופעות של הרקדנים-זכרים שיש לנו בארצנו, על מנת שתוכל לקבל השראה לגבי תלבושת הולמת את צרכיך. יש לנו את אסי חסקל, חן הרקוביץ ויש גם את דוד מ"ערבסק" בירושלים, שהוא נוסע כל הזמן למצרים ומביא משם תלבושות. כדאי לך לשוחח איתו, נראה לי שהוא ישמח לעזור לך בלארגן לך תלבושת או לתת עצות. הטלפון של דוד מופיע באתר של ערבסק, להכרותי הקצרה עמו הוא נראה לי בחור חביב שאוהב לעזור. לטעמי האישי, אני לא אוהבת גברים-רקדנים שלבושים כרקדניות. בארצות ערב הגברים לובשים גלביות רחבות אפילו בלי צעיף לאגן והריקוד שלהם הוא ריקוד פולקלור מאוד גברי ולא נשי, משהו בסגנון דבקות. האשה מביאה את סיפור חייה הקדום מזה מיליוני שנים ומהותה הנשית אל תוך הריקוד והגבר מביא את המהות הגברית, שהיא יותר משואיסטית, לוחמתית, את דמות הצייד, המאהב וגם את הרומנטיקן החבוי בנפשו. בעיני אסי חסקל משלב מאוד יפה בריקודו בין אלמנטים נשיים ואלמנטים גבריים וזה גם משתקף באופן לבושו. ולכן הוא מצליח מאוד והוא אהוב הקהל. אני הייתי מלבישה אותך בגלבייה (אתה יכול לקנות בסיני (וקיבלת כבר עצות היכן אפשר לקנות) ולאגן אתה יכול לקנות בד מבריק, לתפור אותו על בקיפול וליצור מעין צעריף ארוך משהו כמו שתי מטר אורך ושלושים סנטימטר רוחב ואותו אתה קושר לאגן בקשירה מאוד פשוטה. או שאתה יכול ללבוש מכנסי סולטן (הרמון) משהו שמזכיר מכנסי שוואלים אבל כדי לתפור אותם מבד מיוחד כדי שיהיו במראה מושקע ולא מראה שנטי-זרוקי-סיני, מעל גופיית רשת דייגים אף היא מושקעת ולאגן צעיף מבד מוזהב שתיארתי קודם איך לתפור אותו. אני שוב פעם חוזרת לאסי (אני מקווה שהוא לא מגהק עכשיו בגללי, גם ככה הוא אומר שאני מדברת הרבה, מה שנכון דרך אגב) כשהוא מופיע הוא מאפר את פניו, למשל בעיניים הוא שם שחור ולראשו הוא חובש טורבנים וזקן קטנטן עוטר את סנטרו. כלומר בחלק העליון של גופו הוא משדר אני גבר אני השייך הסעודי שרוכב על סוסו על דיונות המדבר והאגן רוטט בשימי מדהים וסוחף, כלומר אני לא יודעת עם אני מצליחה להסביר את עצמי טוב, אבל זה משהו בין לשלב מסר ש"אני גבר שרוקד ריקוד מזרחי". ולא "אני גבר שרוקד את ריקוד האשה". במשך הזמן אתה תמצא לך את שפת הגוף שמתאימה לאישיות שלך ושתצליח לבטא בה את מהותך ונשמתך ותוכל לתת לעולם את "האני מאמין הפרטי שלך". סביוני, אתה הסתכלת באתרי אינטרנט לגבי תלבושות של גברים? אני אחפש ואם אמצא משהו מעניין אספר לך. דרך אגב, לגבי השיעורים בערבית, יש גם אפשרות שהן יערכו אצלי בנתניה במידה וזה יתאים לך ולשאר התלמידות.

סביוני

New member
תודה על הטיפים החשובים!

אז ככה: 1. יש לי איזה 4 ג'לביות לבנות אבל בגלל האורך שלי (188 גובה) הן לא מגיעות עד הרצפה כמו שצריך אלא נגמרות דצימטר מעל הקרסול... אבל זה מה שיש בינתיים; 2. אלך לחנות בדים לבחור בד מבריק. נראה לי שצבע הבד צריך להיות מנוגד מאוד לצבע השרוול. האמ היא שמפדח אותי להתלבש בג'לביה בשיעורים במכון הכושר... ; 3. שרוואל לבן שיש לי - הוא באמת אלה-סיני. את יודעת, חשבתי על שרוואלים שדומים ל"מכנסי דייגים" כאלה שלכל אורכם בצדדים הם פתוחים ורק נקשרים למעלה בבטן, והרגלים נחשפת. זה מעין יצור כלאיים של חצאית+מכנסיים. לפחות בתל אביב ראיתי בנים הולכים עם זה לים, כי הם קלילים ומאווררים מאוד; בכל מקרה נראה לי שאצטרך להשקיע קצת ביצירת מכנסיים מתאימות ובתפירת החגורה המבריקה. לגבי הופעתו של אסי המגהק כלשונך (שתה מים! זה עוזר): ראיתי את המצנפות. לא מת על זה משום שזה אגדתי מידי לטעמי, יעני אלף לילה ולילה מדי, כאילו לא מחובר לארציות ולסביבה הקרובה שלנו. ברם, לאחר שהסברת שמקומה של המצנפת הוא להפגין את המימד הגברי שבהופעת הרקדן - שכנעת אותי ואני מבין זאת. עדיין לא מקבל כי אני לא מת על מצנפות באופן אישי. האם יש עיטורי ראש אחרים חוץ ממצנפת? (סטייל קוברה למצח כמו במצרים העתיקה? או שזה לא נהוג בריקודי בטן גבריים). אני יכול להגיד לך מהופעתי הראשונה וההיסטורית זה לא מכבר ששמתי על השרוול הלבן אלה-שאנטי-סיני שלי צעיף עתיר מטבעות זהובים. זהו צעיף גדול מימדים שצורתו משולשת!. למרות שצעיף הוא אביזר נשי, מי שראה אותו עלי ראה למעשה שרוואל לבן ופס משולש סגול ומזוהב לא סימטרי משתסע בו מטה. עוד אין לי תמונות אבל הבטיחו לי בקרוב שיתנו לי את התמונות מהחתונה. אני יותר בקטע של מכנסיים ואולי ווסט. ג'לביה אני מרגיש תסתיר אותי... לגבי סדנת ערבית בנתניה - מתאים לי. תלוי בבנות. תודה על ההזמנה.

סביוני

New member
ניסיתי היום סטייל חדש בזכותך

את יריעת הבד המרובעת והגדולה, כתום מבריק, שבה השתמשתי כצעיף בריקוד אשר רקדתי בחתונת החבר זה לא מכבר, אימצתי כאבנט: קיבלתי אותה לארבע וכך נוצר לו אבנט רחב שאותו קשרתי סביב האגן שלי. זה יצא מה זה טוב, עדיין היה אפקט של משולש שאני מאוד אוהב (כאילו הצעיף משולש) וקצה הבד הארוך הספיק להשתרבב לאחר הקשר ולזוז לו בזמן העינטוזים והקיפצוצים. נראה לי גברי יותר מאשר צעיפי המטבעות. קצת קשה לי להתנתק מרשרושי המטבעות, (שאלה יהיו צרותיי בחיי...) ושוב תודה לך על הטיפים סביוני

שרקייה

New member
הכל פתיר

תוסיף לאבנט, באזור שאחרי הקשר פרנזים (חרוזים קטנים מושחלים ) בכמות גדולה, ובקצה כל פרנז, מטבע. גליה

המשך ללבוש את צעיף המטבעות

סביוני, המשך ללבוש את צעיף המטבעות, זהו אביזר מאוד חיוני הן בזמן הופעה והן בזמן שיעור. בשיעור הצעיף המרשרש נותן לך להרגיש את התנועה הרבה יותר טוב ונותן לך את החוויה הנכונה. לדעתי, הכל עניין של איזון בין ובין. למשל אם אשה שמה על עיניה איפור כבד, אולי רצוי לאפר את שאר אזורי הפנים באיפור יותר עדין וכך היא יוצרת מראה לא צועק מידי. כך גם לגבי הלבוש ואני מתכוונת ללבוש שאתה לובש בזמן שאתה מופיע לפני קהל. למשל עם תלבש בגדים גבריים ותענוד על אגנך צעיף מטבעות זה יהיה ממש מאוזן וטוב. אבל עם תלבש מכנסי שוואל משיפון קליל ושקוף או שרוואל מבד סטן מבריק ומעליו צעיף מטבעות אז זה יראה מוגזם קצת ונשי. הכל עניין של לשלב בצורה נכונה. למשל אם אתה תבחר ללבוש מכנסי סטן מבריקות אז ניתן לענוד לאגן צעיף מבריק כמו שתיארתי קודם. יש? אבל בכל מקרה, אתה לאט לאט במשך הזמן תמצא את הסיגנון שיהלום את האופי והאישיות שלך, אבל זה לוקח זמן, וגם מאוד חשוב להיות קשוב לקהל. אבל בבקשה אל תפסיק לענוד את צעיף המטבעות המשך לשקשק איתו ולהינות ממנו! תמרה

n o a b i

New member
"הריקוד הנשי"

רק דבר אחד רציתי להגיד: ריקוד הבטן איננו ריקוד נשי, ואין דבר כזה "אלמנטים נשיים" בריקוד בטן!! הריקוד הזה מבליט את הגוף. בהחלט. כל עוד אישה רוקדת, הוא מבליט את הגוף הנשי. אך מרגע שגבר נכנס לנעלי הרקדן, הרי שהריקוד מבליט את גופו הגברי. ומכאן שאין הוא צריך לעשות שמיניות באויר על מנת להבהיר "אני גבר!" אני מסכימה שאם הרקדן בוחר ללבוש חלק עליון שמזכיר חזייה, אזי הוא נכנע לתדמית הנשית של הריקוד, פשוט כי חזייה היא פריט נשי בעליל, ואין לו מקבילה גברית. אבל אם, נניח, הוא בוחר לרקוד כשפלג גופו העליון חשוף (ואיזה כיף לו שהוא יכול. כי אני לא יכולה), אז הוא איננו זקוק לטורבן או לזקן כדי "לאזן" את התנועות "הנשיות" שלו. אגב, בלי קשר, הבגדים של אסי - מהתמונות שבאתר - מהממים. אבל אפשר גם אחרת לגמרי.

סביוני

New member
חשוב לי ש...

בלבוש שאני רוצה להתוו לי לא יהיה נוסח של "אלף לילה ולילה", או אגדות המזרח הקסומות, ושגם לא יהיה יותר מידי מצרי או עירקי וכיו"ב. חשוב להתוות ישראליות ומחוברות לקרקע כאן, תל אביב או מטולה או מה שזה לא יהיה... ותודה לך על החיבור של מגדר לריקוד. אכן מלים כדרובנות.

סגנון שונה אך מעניין

סוף סוף חזרתי להביע את דעתי בפורום! כדאי לך לראות תמונות (לא יודעת איפה להשיג, אנסה לבדוק) מההופעה של חן הרשקוביץ. הוא היה לבוש שונה, מעניין מאוד ובהחלט רחוק מאוד מהסטיגמה של אלף לילה ולילה. יכול להיות שהסגנון הזה יתאים גם לך. לגבי מהותו של ריקוד בטן כריקוד נשי- ישנם סגנונות שונים בריקודי בטן, חלקן בהחלט מתאימים לאישה אך סגנון יותר פולקלורי (בלאדי, סאידי, כולל ריקוד עם מקל) יכול להיות מאוד גברי. לדעתי, גבר שמחובר מאוד למהות גברית שלו יכול להביע בריקוד משהו חזק מאוד, אנרגטי, שולט . גבר שמנסה לחקות אשה בריקוד מעבד המון מהאוטנטיות שלו כדמות.

leah1010

New member
סגנון שונה

סביוני, אכן, חן במופע שלו, לבש תלבושות פשוטות אך בהחלט מתאימות לריקוד. אולי שווה להתייעץ גם איתו. לאה

tzurtzur

New member
אני אישית

לא כל כך אוהבת את רעיון הגבר הלבוש כמו אשה בריקוד, כמו כן גם לבוש האלף לילה ולילה כמו שסביוני מכנה זאת, נראה לי דרמאטי מידי וקצת גרוטסקי. לעומת זאת, אם מדובר בגבר מחוטב אזי.. בהחלט יהיה מרשים לראות אותו רוקד עם חלק עליון חשוף ומכנס דייגים שכזה..(אם הבנתי את כוונתכם) ,לדעתי המטפחת קצת מורידה מהמיוחדות של הגבר הרוקד, כי בכל זאת זה מתקשר לי עם דמות אישה, ועדיין, סביוני, אם אתה מכור לרעש הרישרוש פשוט זרום עם זה.... בשורה התחתונה כל אחד ומה שמרגיש לו "הוא". אני מאמינה שאם אתה מרגיש טוב עם הלבוש שלך, ונוח לך לרקוד איתו אזי הריקוד ישקף את ההרגשה המצויינת... בין אם זה חזיה , ובין אם זה רק מטפחת מעל מכנס .. באיחוליי שבוע מרשרש לכולנו..
ודרך אגב סביוני שלחתי לך מסר, האם קיבלת?

לנוהבי אין לאף אחד מונופל על הריקוד

לדעתי אין לאף אחד מונופול על הריקוד כל אדם יכול לרקוד אותו וזה מה שכל כך נהדר וקסום בריקוד הזה. כמו בבלט, במחול מודרני, בג'ז, בפלמנקו אשה וגבר יכולים לרקוד אותו. אבל, וכאן בא האבל, את מאוד טועה כשאת אומרת ואני מצטטת אותך "ואין דבר כזה אלמנטים נשיים". יש מאוד אלמנטים נשיים וגבריים בכל צורת ריקוד שהזכרתי קודם. למשל בפלמנקו לגבר יש את התפקיד שלו ולאשה יש את שלה, גם בבלט תפקידי הגבר שונים מאוד מתפקידי האשה למשל הגבר הוא זה שמרים אל על את הרקדנית ולא להיפך... או תארי לך רקדן פלמנקו רוקד בחצאית ספרדית ומנפנף בחצאית כשרגליו השעירות והשריריות מבצבצות מתחת לחצאית, אין זה מחזה מרנין אלא עם הוא ילך למכון להורדת שיערות בלייזר.... כך גם לגבי ריקודי הבטן כפי שחקרתי את הנושא, לרקדנים הגברים בריקודי הבטן יש אלמנטים מאוד מיוחדים שאופייניים להם כפי שראיתי רקדנים מצריים רוקדים. ויש אלמנטים מאוד נשיים שאופייניים לאשה. את יודעת הרי אנחנו לא דומים, לא בגופינו, לא בשרירנו, לא בהוויה שלנו, ולא במין שלנו. אבל ישנם גברים שרוקדים כנשים למשל לובשים בגדי רקדנית ורוקדים ממש בתנועות של אשה, זה גם בסדר לדעתי כי כפי שציינתי אין לאף אחד מונופול על שום דבר והכל פתוח וחופשי! זה רק עניין של טעם אישי! שוחחתי רבות על נושא זה עם המורה שלי מצרפת (הוא מצרי ומורה ידוע בצרפת ובכל העולם כולו) על האיפיון הגברי והנשי בריקוד האוריינטלי שדרך אגב זהו שמו הנכון של הריקוד ולא ריקודי בטן כפי שנהוג לחשוב. אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת. אז להתראות, תמרה ושיהיה לנו שבוע טוב

n o a b i

New member
אני לא מדברת על חלוקה מסורתית

כשאמרתי שאין אלמנטים נשיים, כוונתי היתה שכל הריקוד האוריינטלי המזוהה עם נשים איננו למעשה נשי יותר מאשר גברי. זאת אומרת, אם גבר בוחר להניע את אגנו בתנועות מעגליות, ולשוות לידו תנועה נחשית, הוא הופך להיות מפתה, חושני ומכשף בזכות עצמו, ולא כי הוא מתדמה לאישה. פעם ראיתי סרט על חייהם של צעירים הומואים מאלג'יר (או ממרוקו) החיים בצרפת. אחד הבחורים אהב ריקודי בטן, והיה מתאמן מול המראה בבגדים רגילים לחלוטין, כלומר במכנסיים ובלי חולצה. אני זוכרת את ההתרגשות שאחזה בי כשראיתי כמה הוא יפהפה כשהוא מתאמן. לא האמנתי שגבר יכול לרקוד ריקוד כזה (בגלל מבנה גופו, וכו') באותו רגע ממש השתנתה תפיסת עולמי לגבי הריקוד - הפסקתי לראות אותו כריקוד שיש לו אוריינטציה נשית -והתחלתי לראות אותו כריקוד טהור.

למעלה