שאלה בנושא צילום

lastnight

New member
שאלה בנושא צילום

האם יש עזרים כלשהם לצילום בסלולרי תוך כדי גלישה ?
ברשותי מצלמת גופרו , וצילמתי איתה הרבה . רק שלגופרו יש חיסרון אחד שמעולם לא הצלחתי להתגבר עליו ."עין הדג" שלה - כלומר המיפתח הרחב . הוא גורם מרחיק , ולכן למרות שיש לי סרטי גלישה טובים, קשה להבחין בדמות הגולשת ( אני או שותפיי ) .
עולה לי רעיון שאם יכולתי לקבע בדרך כלשהיא את הסלולרי כפי שאני עושה עם הגופרו ( קסדה , רצועת יד , רתמת חזה וכו' ) הייתי מנסה לצלם בו .

skiforce

New member
פורסם כאן מדריך של maki בנושא

חיפשתי אך לא מצאתי היכן. אולי נוסיף את זה לקישורים, המנהל?

באופן כללי יש הרבה מדריכים בנושא צילום סקי בגופרו גם ביוטיוב.

בתור לא-מומחה לנושא, הייתי מציע לך לנסות פורמט שונה של צילום. לא זוכר כרגע את ההגדרות, אבל בחופשה שעברה שלי גיוונתי מדי פעם בין מצב של קצת עין דג כפי שאתה מתאר, לבין מצב "רגיל" יותר שפחות מעוות. בעין דג השתמשתי בעיקר בצילום עצמי, וברגיל בצילום הסביבה.

אני גם חושב שיש הבדל איך אתה מצלם: האם "סלפי", או צילום של המסלול ו/או החברים עם רתמת חזה/קסדה וכו'.
אני מחבר את הגופרו לידית של אחת מהמקלות, וכך גולש ומצלם. למצב סלפי אני פשוט משנה את הזווית ומחזיק את המקל מהקצה השני. זה פחות נוח מהמוט המיוחד של גופרו, אבל יותר ארוך ממנו בהרבה, וכך התוצאה טובה יותר. אבל כן, זה לא נוח לגלוש כשמצלמים סלפי בשום צורה.

לכן לדעתי הדרך הטובה ביותר היא לתאם עם החברים מתי עושים "בוק" ולמי. מי שמצלם צריך להתרכז בצילום תוך שהוא מלווה בגלישה את הגולש המצולם, שמתרכז בגלישה מפוארת ומרשימה. ואז - מתחלפים.

לגבי צילום של המסלול באופן כללי - נראה לי שזה כבר משעמם. מספיקים כמה שוטים בשביל לשלב בקליפ החופשה.

האינטרנס הנוסף שלי בכך שמישהו יסריט את הגלישה שלי, מלבד להשוויץ בפני הבחורות, הוא שזה מאוד עוזר לשקף לי את הגלישה שלי ובכך להשתפר. צילום סלפי לא מספק את זה. צריך מישהו שיגלוש לידך ויסריט. ולפי אחד הטיפים של אחד מהמדריכים ביוטיוב - עדיף שהמסריט יחזיק במוט שמחובר למצלמה ולא במצלמה עצמה, לצורך ייצוב.

lastnight

New member
אני אף פעם לא מצלם סלפי

בד"כ הגופרו הוא על הקסדה שלי כשאני מצלם את השותף לגלישה , ואני מעביר אותה לשלו כשהוא מצלם אותי . גם קדימה מהפרונט של הקסדה וגם אחורה מחלקה האחורי .

marceloros

Member
מנהל
אתה צודק צריך לינק לערוץ הזה בפורום

אצלי זה נמצא ביוטיוב

natyh

New member
עלי אקספרס מאונט פור סל פון

יש המון אבל לא יודע כמה הנייד. יעמוד בדרישות בשלג ם

Cמן רשום

New member
בגופרו של הבן שלי יש שלושה מצבי רוחב עדשה

רק ברחב ביותר יש עיוות שדה כתוצאה מזווית רחבה. גופרו 4.
לגבי צילום בטלפון, אני רואה הרבה אנשים מצלמים עצמם גולשים במקל סלפי פשוט וראיתי מישהו עם ריתמה שמקבעת את הטלפון לחזה.

marceloros

Member
מנהל
אותו דבר בגו-פרו 3

אני לא מצלם בזוית הכי רחבה וככה עין הדג זה בקטנה.
אגב יש אופציה בתוכנות עריכה לבטל את אפקט עין הדג.
דבר נוסף מניסיוני צילום עם יד ומקל מושטים קדימה (רואים בצל פה ושם) נותנים את הצילום היציב ביותר והטוב ביותר מבחינת קרבה.

טלפון לא מיועד לאקסטרים, אתה מתרכז במצולם ואם תעוף בדרך לך תמצא בכלל את הטלפון. הרעידות גם ממש נוראיות.
בקיצור לא נשמע לי סביר בכלל להחליף גו-פרו בטלפון, צריך לתקן וללמוד להשתמש בגו-פרו וכן זה מחייב לגלוש קרוב למצולם.

marceloros

Member
מנהל
ואני מוסיף המלצה להירשם לערוץ של maki

כלומר ערוץ היוטיוב של הסרטון שבקישור

שיפור הצילום בגופרו

אין ספק ששימוש ב"גימבל" (מערכת מיוצבת בגירו, שמבטלת את הקפיצות) הוא הפתרון המוצלח ביותר בשילוב עם זוית בינונית וגלישה קרובה כמה שיותר לאוביקט המצולם, שזה לא תמיד קל. מנסיוני חשוב להשים לב לכמה פרטים חשובים .
אם מצלמים בזוית צרה להקפיד על מספר פריימים גבוה 60/שניה ומעלה כי זוית צרה מגבירה את הקפיצות הטבעיות של צילום סקי.
שימוש במוט (אני משתמש במוט המשולש של גופרו וכשמצלם קדימה (לא סלפי) הוא מקופל אבל היד נותנת יציבות רבה יותר וניתן לעקוב יותר טוב אחרי האוביקט מאשר עם המצלמה מחוברת לקסדה או לחזה. לא פשוט לצלם מישהו שיורד מהר כי צריך לעקוב אחריו יחסית מקרוב, לגלוש בעצמך ולא ליפול, להחזיק את שני המקלות ביד אחת והמצלמה בשנייה, אבל זה יוצא הרבה יותר טוב.
אני שם את המצלמה על הקסדה במסלולים קשים שבהם הגלישה מצריכה את כל תשומת הלב וחשוב לוודא שהמצלמה בזוית רחבה או אם בצרה אז שהיא מכוונת נכון, במסלול מהיר(שחור) הראש והגוף מוטים קדימה ולמטה יותר מאשר במסלולים רגועים ואם זה לא מכוון נכון התוצאה היא בעיקר צילומי רגלים וקצוות הסקי ולא הרבה נוף.

למעלה