שאלה בנושא צוואה

מצב
הנושא נעול.

החגיגה04

New member
שאלה בנושא צוואה

שאלה בנושא צוואה
אבי חתם בכתב יד על צוואה שהודפסה (משמע, שאינה רשומה בכתב יד) ובה נרשמו שמות היורשים כולל מספרי הזהות שלהם. הבעיה: לצוואה אין עדים. האם חתימה בכתב יד מספיקה? סביר להניח שילדיו מנישואים קודמים, שלא נכללו בצוואה וכמעט ואינם בקשר עמו כלל מזה שנים, ינסו לערער עליה. האם ניתן לבצע אימות חתימה בצורה של הצהרות 2 עדים שאבי הראה להם את הצוואה ואמר שזו חתימתו? האם אין מנוס מכתיבת צוואה חדשה (הדבר יוצר קושי רגשי רב). תודה מראש.

מומלץ מאד לערוך צוואה חדשה

שאלה בנושא צוואה
אבי חתם בכתב יד על צוואה שהודפסה (משמע, שאינה רשומה בכתב יד) ובה נרשמו שמות היורשים כולל מספרי הזהות שלהם. הבעיה: לצוואה אין עדים. האם חתימה בכתב יד מספיקה? סביר להניח שילדיו מנישואים קודמים, שלא נכללו בצוואה וכמעט ואינם בקשר עמו כלל מזה שנים, ינסו לערער עליה. האם ניתן לבצע אימות חתימה בצורה של הצהרות 2 עדים שאבי הראה להם את הצוואה ואמר שזו חתימתו? האם אין מנוס מכתיבת צוואה חדשה (הדבר יוצר קושי רגשי רב). תודה מראש.
אצל עורך דין שכן גם נוסח הצוואה המרומז בהודעה, מזמין התנגדויות, מעבר לנושא העדים.

החגיגה04

New member
הבעיה האמיתית: אבי אינו מעוניין

אצל עורך דין שכן גם נוסח הצוואה המרומז בהודעה, מזמין התנגדויות, מעבר לנושא העדים.
בכך שנערב עורך-דין (בעיקר בשל התשלום אבל גם בשל גילו המונע ממנו לצאת מן הבית וכן בשל רגישות הנושא). אימי (שכבר כתבה צוואה אצל עו"ד) לחוצה מאוד, וילדיו של אבי ממתינים כנשרים הסובבים אדם העומד למות במטרה קדושה - לגרום לנו סבל רב ככל שניתן. מה עושים?

ש.פ.ד

New member
הילדים שלו(הקודמים) הם נשרים

בכך שנערב עורך-דין (בעיקר בשל התשלום אבל גם בשל גילו המונע ממנו לצאת מן הבית וכן בשל רגישות הנושא). אימי (שכבר כתבה צוואה אצל עו"ד) לחוצה מאוד, וילדיו של אבי ממתינים כנשרים הסובבים אדם העומד למות במטרה קדושה - לגרום לנו סבל רב ככל שניתן. מה עושים?
ואתם הדיות...
נראה לי שאני מבין למה קייפ "קושי רגשי רב". נדמה לי שאני גם יכול לנחש מי הדפיס עבורו את הצוואה עליה הוא חתם. בכל מקרה, אני מקווה מאוד שילדי אביך מנשואיו הקודמים אכן יערערו על כל צוואה עליה תחתימו את אביכם - ויזכו (למצוות)...

החגיגה04

New member
זו היתה תגובה מאוד לא יפה

ואתם הדיות...
נראה לי שאני מבין למה קייפ "קושי רגשי רב". נדמה לי שאני גם יכול לנחש מי הדפיס עבורו את הצוואה עליה הוא חתם. בכל מקרה, אני מקווה מאוד שילדי אביך מנשואיו הקודמים אכן יערערו על כל צוואה עליה תחתימו את אביכם - ויזכו (למצוות)...
זו היתה תגובה מאוד לא יפה
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו: הילדים שלו לא היו בקשר עמו כשלושים שנה. את רוב הנכדים והנינים שלו הוא מעולם לא ראה. בעת הגירושים הם העידו נגדו עדות שקר והאם קיבלה את כל רכושו. רק כשהוא עבר ניתוח מעקפים וגסס בבי"ח חלקם נזכר להתקשר. הכאב שלו מהם אדיר. ועל כן,נורא קשה לדבר עמו עם מוות (גם לו וגם לנו) ובעיקר על נושא הילדים הקודמים. כ"הדיה" אני חייבת לומר שכל פעם שאני עוסקת בנושא אני לא מצליחה לעצור את הדמעות.

פתרון ישומי

פתרון ישומי
קיימת אפשרות לעריכת צוואה בפני נוטריון. אביך ייצור קשר עם הנוטריון, אשר יבוא לביתו. הנוטריון יקבל הפרטים מן האב, יברר כשירותו לעריכת צוואה ויחזור עם צוואה מוכנה להחתימו. זהו פתרון שעלותו הכספית אינה נמוכה ואם אביך אינו יכול לשאת בה, תוכלו אתם, ילדיו, לתת לו הכספים הנחוצים. כל שאר הפתרונות בין שהוצעו לכם ובין שיוצעו, כבודם במקומם מונח, אבל לא יתנו לכם הבטחון שאתם מבקשים לזכות בו.

תשובה

שאלה בנושא צוואה
תשובה
יתכן מאוד שאפשר לבצע אימות לפני 2 עדים. לפני כמה חודשים תוקן חוק הירושה. לפי ס' 25 לחוק המתוקן רשאי ביהמ"ש לאשר צוואה גם אם נפל פגם בהליכים אם שוכנע שנתקיימו מרכיבי היסוד בצוואה. מרכיבי היסוד לענין צוואה בעדים הם שהצוואה בכתב, והמצווה הביא את הצוואה לפני 2 עדים. הווה אומר שאין חובה שהיא תיחתם לפני 2 עדים ודי בכך שהיא הובאה לפני 2 עדים. יחד עם זאת, זהו פתרון עם הרבה סיכונים. לביהמ"ש יש שיקול דעת ועליו להשתכנע שהצוואה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה.

החגיגה04

New member
תודה רבה על המידע

תשובה
יתכן מאוד שאפשר לבצע אימות לפני 2 עדים. לפני כמה חודשים תוקן חוק הירושה. לפי ס' 25 לחוק המתוקן רשאי ביהמ"ש לאשר צוואה גם אם נפל פגם בהליכים אם שוכנע שנתקיימו מרכיבי היסוד בצוואה. מרכיבי היסוד לענין צוואה בעדים הם שהצוואה בכתב, והמצווה הביא את הצוואה לפני 2 עדים. הווה אומר שאין חובה שהיא תיחתם לפני 2 עדים ודי בכך שהיא הובאה לפני 2 עדים. יחד עם זאת, זהו פתרון עם הרבה סיכונים. לביהמ"ש יש שיקול דעת ועליו להשתכנע שהצוואה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה.
תודה רבה על המידע
כולי תקווה שאבי יזכה לאריכות ימים (ושנים) ואז לא תהיה בעיה לחתום על צוואה חדשה, וגם אבי יהיה רגוע כי יידע שאם (במקרה) ילדיו יצרו עמו קשר, זו לא תהיה הסיבה. עם זאת, תשובתך מרגיעה מאוד (לא יהיה כל קושי בהוכחה כי הצוואה משקפת את רצון אבי).

תשובה

תודה רבה על המידע
כולי תקווה שאבי יזכה לאריכות ימים (ושנים) ואז לא תהיה בעיה לחתום על צוואה חדשה, וגם אבי יהיה רגוע כי יידע שאם (במקרה) ילדיו יצרו עמו קשר, זו לא תהיה הסיבה. עם זאת, תשובתך מרגיעה מאוד (לא יהיה כל קושי בהוכחה כי הצוואה משקפת את רצון אבי).
תשובה
קרוב לוודאי שבית המשפט לא יאשר תקפותה של צוואה כזו, בפרט שצפויות התנגדויות מצד בני משפחה. מומלץ לעשות את כל המאמצים להפגיש את אביך עם עו"ד ו/או נוטריון שיערכו עבורו צוואה תקפה על פי רצונו שלו, ומומלץ שאיש מהנהנים על פי הצוואה לא יהיה מעורב בתהליך

החגיגה04

New member
ומה אם אני אפגיש אותו עם עו"ד שעובד

תשובה
קרוב לוודאי שבית המשפט לא יאשר תקפותה של צוואה כזו, בפרט שצפויות התנגדויות מצד בני משפחה. מומלץ לעשות את כל המאמצים להפגיש את אביך עם עו"ד ו/או נוטריון שיערכו עבורו צוואה תקפה על פי רצונו שלו, ומומלץ שאיש מהנהנים על פי הצוואה לא יהיה מעורב בתהליך
ומה אם אני אפגיש אותו עם עו"ד שעובד איתי באגף?

תשובה

ומה אם אני אפגיש אותו עם עו"ד שעובד איתי באגף?
תשובה
כפי שהמלצתי, רצוי שתהיי מעורבת כמה שפחות. אם את מפגישה את אביך עם עו"ד שמיודד איתך, לפחות אל תתדרכי את עו"ד, ואל תקחי חלק במפגש ובכל התהליך. תני לעו"ד לפעול באופן עצמאי מול אביך

ש.פ.ד

New member
אני רק מקווה

מתנגדי הצוואה יחגגו
עורכי הדין שייצגו הצדדים להתנגדות, יתעשרו ובסופו של יום, קיים סיכון גדול שהצוואה תתבטל.
אני רק מקווה
ש"הנשרים" יתקלו בשרשור הזה ויבינו במי מדובר... מעניין למי האב באמת רוצה להשאיר את רכושו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה