שאלה בנושא פימו

שאלה בנושא פימו

עשיתי חרוזי פימו בפעם הראשונה וכשהוצאתי אותם מהתנור גיליתי כתמים עליהם.. ממה זה קורה? איך נמנעים מזה בפעם הבאה? ועוד שאלה- האם חיוני לשים לכה על החרוזים? תודה, מיטל
 

סמאילי

New member
גם לי זה קרה...

גם אני אפיתי אתמול ויצאו לי כתמים על החרוזים...
ולדעתי אפשר להשאיר פימו ללא לכה - זה לא מבריק אבל עדיין חזק...
 

קשתז

New member
יכול להיות שהשתמשת בפימו שקוף?

הוא משאיר לעיתים כתמים, קשת
 
אוף!! זה אכן שקוף...

יש דרך להמינע מזה או שכל מה שאני אכין מהפימו הזה יצא כך??
 

forestdevil

New member
אבן ירוקה יקרה, עוד מעט מידע.

אלו לא כתמים, כתמים ניתן היה להוריד על ידי שפשוף השכבה העליונה. אלו הם סדקים קטנים שנוצרים בחימום. כדי להמנע מזה, או שתחממי בטמפ' נמוכה יותר, אוווווו ש: פשוט תימנעי משוק טרמי לחרוזים (או לכל דבר מהפימו), זה אומר לחמם אותם לאט במקום להכניס אותם לתנור חם, ולקרר אותם לאט במקום להוציא מייד ולבדוק איך יצא. אני קיבלתי המלצה לכבות את התנור ולהניח מגבת לחה על הפימו ולא להוריד אותה במשך שעה - לתת לו להתקרר בתנור לאט. רצוי גם להשתמש בחום מועט יותר. בהצלחה, אור.
 

סמאילי

New member
קשת, אין עלייך...

פתרת את התעלומה... אכן בדקתי וגיליתי שהשתמשתי בפימו אדום, והוא שקוף... איך יודעים? פשוט מאוד, ליד המספר (לדוגמא: האדום-204) יש ציור של
נורה... איזה באסה... שימו לב: לשקופים נשארים כתמים אחרי האפיה! וכל הכבוד למומחיות של קשת!
 

yaelsh5

New member
אפשר להמנע מכתמים-פימו שקוף

צריך לאפות 5-10 דקות פחות מהרגיל או לאפות ב100 מעלות במקום 120.
 

סרינה99

New member
חחח שוב אני נכנסת באמצע שירשור

מצטערת אבל חבל לי לפתוח שירשור חדש בנושא פימו.. כמה חבילות פימו צריך כדי להכין צמיד? אני מתכננת להכין גליל ואותו לחתוך לחתיכות עבות שישמשו כחרוזים עצמם הפרח בזהב והמסביב בבורדו וביניהם חרוזים קטנים מזהב יספיקו שני חבילות מכל צבע?
 

yaelsh5

New member
4 חבילות סה"כ התכוונת? זה הרבה

בשביל צמיד אחד אני מכינה כ10 "דיסקיות" או 8 חרוזים עגולים, אם את משתמשת רק בשני צבעים את יכולה חצי חבילה מכל צבע.(וישאר לך לעוד צמיד) לדוגמאות מורכבות מומלץ להשתמש בכמויות פימו יותר גדולות נח יותר לעצב את הדוגמה.
 
למעלה