שאלה בנושא ספרים

שאלה בנושא ספרים

מי מחליט אצלכם איזה ספר להקריא? האם אתם בוחרים את הספר עבור הילד או שהילד מבקש? אצלינו יובל היא זו שמחליטה איזה ספר היא רוצה, כאשר יש תקופות שזה רק ספר אחד ואחר כך תקופה של ספר אחר. יובל בת שנתיים וארבעה חודשים.

לאה_מ

New member
תלוי בגיל.

אני מקריאה מגיל אפס. אז ברור שבהתחלה אני בוחרת. אבל מהרגע שהם יודעים להסביר לי מה הם רוצים, הם בוחרים בעצמם. אני מציעה מדי פעם, אבל הבחירה היא תמיד שלהם. לי חשוב להציע, כי אני רוצה לחשוף אותם לדברים נוספים, ותמיד יש הזדמנויות טובות לעשות את זה, לתת טעימה ראשונה כדי שיהיה חשק לעוד.

maya100

New member
אביגיל בת שנתיים וחודש בוחרת לבד

הספרים נמצאים במדף בגובה שלה והיא בוחרת כל פעם איזה ספר (ולפעמים ארבעה) היא רוצה. זה מדהים אותי איך היא כבר מזהה אותם בקלות לפי הפס הדק של הכריכה בלבד.

הילהל

New member
יונתן בוחר לבד

הספרים במגירה שיש לו גישה אליה והוא בוחר מה לקרוא. אם במקרה הוא לא מגיע לספר הוא מצליח להסביר מה הוא רוצה (פלוטו - לאיה פלוטו, בום טרח - למעשה בחמישה בלונים, לילה - לתפילילה וכו'). ספר חדש בד"כ מעורר התלהבות והוא ודרש אותו גם 6 פעמים ביום. זה מתסכל ומשעמם - אבל אם ממלאים את רצונו זה עובר תוך כמה ימים וחוזרים לגוון. ויש לזה יתרון - אני לומדת את הספר בע"פ ויכולה להקראי לו מהראש בנסיעות כשהוא נכנס למצברוח רע.

עירית ל

New member
יונתן מחליט

לפעמים הוא עומד מול המדף ומתלבט, אז אני אשתדל להציע לו ספר שמזמן לא קראנו, אבל לרב הוא יודע מה בא לו (ואחר כך אין לו סבלנות, כמו שכבר התלוננתי בדיון אחר).

darcp

New member
ביתי בוחרת את הספרים אבל...

ביתי בת 4.5 בוחרת לבד מאז שרק יכלה לבחור אבל עכשיו שהיא בת 4.5 וישנם ספרים שכבר "קטנים" בשבילה אנו מכוונים אותה ולאחרונה העלמתי ספרי קטנטנים מחדרה (חוץ מאלה שהיא ממש אוהבת) ואנו דואגים לומר לה אם הספר שבחרה מתאים או לא, אם היא מתעקשת אנו כמובן מקריאים לה.

Shellylove

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת: "מתאים או לא"? מה אכפת לך אם היא רוצה ספר לקטנטנים? שלי (בת 2.4) בד"כ בוחרת לבד מה היא רוצה. לפעמים אני מציעה לה: "רוצה שאני אספר לך את "טרופותי"? ואז היא מסרבת או נענית.

darcp

New member
בכל זאת יש ספרים שמתאים ויש שלא

ביתי בת 4.5 ואני חושבת שחוץ שבלהקריא יש גם ללמד. אני חושבת שצריך לקדם אותם. אם אני אלך רק לפי רצונותיה כיצד היא תפתח לדברים חדשים? בגיל 4.5 איה פלוטו או דומיו כבר ממש לא מתאימים ולדעתי צריך לפתוח אותם לספרות בוגרת יותר ומורכבת יותר כמו סיפור ארוך בהמשכים וכו'. חוץ מזה כתבתי שאם היא ממש מתעקשת אני כמובן מקריאה לה.אבל אני צריכה גם להנות מההקראה, וכשמקריאים לילד בן שנתיים וחצי את אותו סיפור שוב ושוב נהנים כי הוא לומד כל פעם משהו חדש או מחדש, אבל בגיל 4.5 ההנאה היא מההקראה ארוכה יותר, זכרון היכן היינו בספר אתמול וכו'. ועובדה היא שכשאנו מקריאים לה על פי בקשתה ספר קטנטנים היא נהנת פחות וזה משעמם אותה.

darcp

New member
ניחוש שלי

כי נולד לה אח לפני כמעט 3 חודשים.....

limori

New member
אצלינו בערב בדרך כלל זה שני ספרים

אם אני עייפה אני בוחרת סיפור קצר והוא בוחר איזה סיפור שהוא רוצה. אם אני לא עייפה אני משתדלת לבחור ספר שמזמן הוא לא ביקש שאני אקריא לו ואת השני הוא בוחר. ובגיל של ביתך גם לילד שלי היו תקופות של התחברות לספר אחד ואחר כך התחברות לספר שני לאורך זמן. הם מאד אוהבים לשמוע את אותו הסיפור המון פעמים.... איזה כייף להקריא להם ספרים, זה הדבר הכי אהוב עלי. והילד שלי כבר לא מכור לספרים כמו בעבר וזה נורא עצוב. לימור

שני גם בוחרת לבד

היא יודעת בדיוק איזה ספר היא רוצה, לפעמים אני מראה לה עוד ספרים שאולי היא תרצה לגוון קצת קיבלנו לפני חודשיים מלא ספרים, אבל בד"כ אלו אותם 5 ספרים .

למעלה