שאלה בנושא מקלחת

מירב138

New member
שאלה בנושא מקלחת

אמא שלי עצמאית מבחינה פיזית וחולה כבר ארבע שנים. נושא המלקחת הפך להיות קשה מאוד. היא מסרבת ומתחילה לבכות כשמכריחים אותה. האם זה בסדר לנקוט בכוח? לשפוך עליה מים? היא לפעמים נדבקת לחולצה ימים. האם זה בסדר להעלים אותו או שהיא נקשרת וזה נותן לה בטחון? איזה עצות אפשר לקבל בנושא מקלחת?

ronnyw

New member
מירב, שאלה של מליון דולאר...

הנושא עלה בעבר המון המון. מסתבר שלחולי אלצהיימר יש סיפור עם מקלחת. זה חוזר ומופיע פעם אחר פעם... אין פתרון בית ספר, כל אחד מתמודד עם העניין לפי היכולות ולפי החולה הפרטי שלו. אבל לא נשאיר אותך בלי תשובה (ואולי אחרים יוסיפו), אז הינה כמה אפשרויות שהופיעו פה בעבר: א. ע"י פיתויים: סבון ריחני, נרות, מוזיקה - להפוך את הרחצה לחוויה... ב. (השיטה שלנו, אחרי הרבה ימי סרבנות-מקלחת עם הרבה מאבקים): הרחצה התבצעה במועדון יום שאליו אימא הלכה. שם היתה יותר ממושמעת ולא עשתה הצגות (כמו בבית במשך הרבה זמן...). בכלל, אצל אימא שלי אדם בחלוק לבן התקשר עם צייתנות... ג. מניפולציה (תלוי במצבה): לספר סיפור. למשל - הערב הנכדים באים כי יש יומולדת/שבת/חג וצריך להתלבש ולהתקלח (עבד כמה פעמים אצלנו). כמובן שכל בלוף אחר שעולה בדעתך מתאים (אצלנו אפשר היה לשקר חופשי, כי אימא לא זכרה במה מדובר 5 דקות אחר כך. ) ד. משהו שקרה לנו בטעות, אבל אפשר אולי להפוך לשיטה: פעם אימא התלכלכה בקטשופ, והמטפלת ניצלה את ההזדמנות לקחת אותה למקלחת בלי התנגדות (בימי העקשנות הגדולים). לא מציעה לך למרוח אותה בקצ'ופ לקראת כל רחיצה, אבל אולי, כשאוכלת וקצת מתלכלכת לעשות מזה עניין גדול... (אני חושבת שזה עבד אצלנו, כי אימא במקור היתה אישה מאוד נקיה, והקטשופ המרוח הפריע לה יותר מהרחצה...) אני בטוחה שכל מה שכתבתי לא יעזור, אולי יקל קצת. עניין הרחצה זו עז נוראה. ואם אין ברירה, אפשר פעם בכמה זמן להכריח... עוד משהו: אין צורך להתקלח כל יום. תריבי רק על המינימום (יש תרבויות שלמות שמתקלחות פעם פעמיים בשבוע - ושורדות...)

למירב שלום ,רוני כתבה את הרוב

הוסיף לחוויה גם מגבת יפה וליטוף וחיבוק, יד ביד כל מה שאפשר לשכנע אולי לפני כן לשים לה שיר שהיא אוהבת בהצלחה ובשורות טובות

לא ברור לי אם התבדחת או כתבת בציניות../images/Emo8.gif

אני מתייחס כאילו כתבת ברצינות, גם למען מירב וכל מי שקורא. ואתחיל מהסוף: כיום אלפי לא שולטת מלא על היציאות ונודף ממנה ריח. יש הכרח לרחוץ אותה כל יום. היא ממש לא אוהבת להתרחץ והמטפלת המופלאה שלנו מצליחה כמעט תמיד לשכנע אותה בדיבורים ובמניפולציות שונות. אבל עד לפני 1-2 חודשים, כאשר אלפי שלטה על הצרכים, היא היתה רוחצת אותה 2-3 פעמים בשבוע, בכדי להמנע מהמריבות על הרחיצה (לא בשביל להקל את החיים של המטפלת אלא לא להרגיז את אלפי). הגורם העיקרי לרחיצה היה כשהתחיל ריח. חוץ מזה אין לי מה להוסיף על קודמותי.

sarale14

New member
יענקלה זה היה טיפה בציניות

אני מבינה מה שכן לפני כחודשים לא היה חם כמו שהיום, ולא משנה אם כל היום אנחנו יושבים בבית ליד המזגן. כמו שיש סדר זמנים קבוע של ארוחות או לקיחת כדורים, כך גם המחקלחת חייבים עד כמה וכמה שזה לגבי נשים. בזמנו אמא התנגדה למקלחת ואני מאוד מבינה את זה אבל בשום פנים לא ויתרנו (גם בחורף) ס ב ל נ ו ת אני מחזיקה לה את היד והמטפלת (אז) רוחצת אותה ובסוף אני מורחת לה קרם פנים וגוף. אצלנו זה כך, הרי אמא מזמן לא יודעת מה זה תחתונים וכמובן לא שולטת על כלום, לכן בבוקר כשהיא קמה קבוע זה למקלחת החלפת הפצעים, ארוחת בוקר ותרופות (כמובן עם היא עשתה גדולים/קטנים אז למקלחת -זה לא חוכמה כי היום אין לה התנגדות לכלום)

לאלפי יש עדיין התנגדות בעיקר למקלחת

וגם להפשטה והלבשת פיג'מה בליליה. אלפי א' עשתה תמיד מקלחות כל יום בבוקר, כך שבאופן טבעי צ'רי מקלחת אותה בבקרים. ההתנגדות אינה עקבית ובעוצמות שונות. מה ההבדל בהיגיינה בן זקנה בגיל הבלות ובין זקן זכר?

hregev1

New member
יענקלה

אין הבדל בין נקבה בגיל הבלות או זכר בגיל זה. שמעתי שיש אפשרות להיכנס איתה למקלחת ו"בטעות" להרטיב אותה עם הבגדים ואז כשלא נעים לה להפשיט אותה ולקלח, את הבגדים תמיד אפשר לכבס. שבת ששלום חני

כיום 60% בלי, או כמעט בלי, בעיות

וכאשר הקושי רציני יותר, צ'רי מצליחה להשפיע על אלפי בדיבורים. רק פעמיים קראה לעזרתי והכרחתי את אלפי להתרחץ.

hregev1

New member
יענקלה יקר !

א. שמחתי שהצלחתי להועיל, התרופה כל כך יקרה אז אין סיבה שתשכב אצלי עד שיפוג תוקפה. ב. בנוגע למכונית = זה מוקדם עדיין, בינתיים יש לי אוטו (מזדה 3) אבל מצאה חן בעיני המכונית האמורה כרגע לא בא בחשבון, אבל מותר לי לחלום. להתראות ותודה חני

בעיה אוניברסלית

דפדפי אחורנית ותמצאי עוד המון ששאלו את השאלה שלך. בגדול - אם היא נדבקת לחולצה זה לא נורא, אפשר לכבס אותה בלילה ולהלביש אותה שוב, לא? החשוב הוא להחליף לבנים. לגבי מקלחת - פיתויים, פיתויים ועוד פיתויים. להציע לה סבון ריחני, שמפו מרענן וכדומה. (את לא צריכה בשביל זה לרוקן את הסופרפארם, מספיק שיהיו 2-3 סוגים, היא לא ממש זוכרת במה היא חפפה אתמול) בכלל לא לשאול אותה אם היא רוצה להתקלח או לא אלה "האם את רוצה להתקלח לפני האוכל או אחרי האוכל". (או משהו דומה. אצל אבא גילינו שנוח לו יותר להתקלח בצהריים, כשהוא לא עייף. אמא מתקלחת ברגע שלוקחים אותה למקלחת ומושיבים אותה על כיסא ושואלים אותה אם היא מעונינת בשפמו הלבן או הוורוד. בהצלחה.

sarale14

New member
לא לשפוך עליה מים בשום אופן, לתת לה ביטחון

למה לנקוט בכוח מה זאת אומרת???? לא להעלים את החולצה, לראות לה שהחולצה תלויה על החבל, למרות שתוך זמן קצר תשכח ותרצה שוב את החולצה, מנסיוני לתת לה משהו חלופי, או אפשר להכניס את אמך להתחלקח עם החולצה ובהתחלה להרטיב רק את הרגלים ולאט לעלות למעלה ורק אז להוריד את החולצה. ותראי שהיא תסכים בלי בעיות רק סבלנות וסובלנות. זה יצליח.

גם אני עברתי את התקופה הזאת...

ובשרשור קודם מלפני כמה שבועות סיפרתי ששום דבר לא עזר, כשלא רצה, זה היה ניתוק מושלם מהמקלחת, ולא ליום ולא ליומיים, ובתקופה הזאת עוד הסתובב לבד, והמצב היה קטסטרופלי, ויום אחד מצאתי שיטה כבדרך אגב אמרתי לילדים שיכנסו להתקלח אחד אחרי השני וישאירו מים לכולם, ושאלתי אותו כמו כל יום רוצה להתקלח, אז תכנס ראשון, וכמו כל ילד קטן וטוב כשכולם מתקלחים אז גם הוא רוצה, ורץ מהר למקלחת, באותו הרגע נפל לי האסימון וקח הייתי עושה כל יום וזה עבד יופי, המקנה שלי שצריך לכל חולה למצוא את השיטה המתאימה לו ולהמשיך איתה, כי על כל אחד עובד משהוא אחר, אבל לא בכוח ולא במריבות כי רבים עם משהו לא רציונלי, וזה סתם להוציא אנרגיה מיותרת, עוד לא מת אף אחד מזה שלא התקלח, אוליזה שחולק איתו את הבית ואת המיטה, אבל גם הוא לא מת רק מרגיש לא נוח..אבל אסור לעזוב את זה לגמרי, כי זה יכול לקחת אפילו יים רבים עד שיגיע למקלחת מיוזמתו/ה, צריך לנדנד ולא יותר מזה... שבת שלום!!!

למעלה