שאלה בנושא מס הכנסה

gilliron

New member
שאלה בנושא מס הכנסה

שלום, אני עובדת כעת בחצי משרה שמניבה כ3000 ש"ח בחודש, ואיני משלמת מס כנראה מכיוון שהמשכורת נחשבת נמוכה מדיי (?) באפשרותי לעבוד בעבודה נוספת עם משכורת של 1000 ש"ח נוספים, ואני רוצה לשאול באם אקח את העבודה, האם כן יתחיל לרדת מס, והאם משתלם לי בכלל לקחת עבודה זו, מאחר והבנתי שגובה המס על עבודה שניה הוא 50%. כיצד אתם יכולים להמליץ לי לנהוג בהנחה שאני רוצה להפסיד כמה שפחות? תודה ושבת שלום

isaacf

New member
לא תשלמי מס במידה של תאום מס

א. תאום מס ימנע את הצורך לשלם מס של 49% ב. תאום ביטו לאומי ימנע שתשלמי תקרה מקסימלית של ביטוח לאומי ותשלמי את התקרה הנמוכה (עד משכורת מצטברת של 3497 ש"ח משלמים ביטוח לאומי מופחת)

gilliron

New member
איך עושים זאת?

תודה על התשובה איך אני עושה את התיאומים הנ"ל? אני בורה לגמרי בכל ענייני הפיננסיים...

isaacf

New member
תאום מס

ניתן ללכת למס הכנסה לשלוח בדואר ואפילו לשלוח בפקס מסמכים הדרושים טופס 116 -טופס לתיאום מס תלושי משכורת של שתי מקומות העבודה במידה שאין תלושים כי עדיין לא קיבלת שם המעביד מס תיק ניכויים במס הכנסה(= תיק ניכויים בביטוח לאומי) +הערכה כמה תשתכרי כל חודש. ממלאים את הטופס כאשר המקום העיקרי יהיה המקום שאת משתכרת הכי הרבה או מקום שאת מחליפה בתדירות יותר גבוהה. פקיד מס הכנסה ימסור לכל מעביד טופס על ניכוי במקור לביטוח לאומי הבקשה דומה רק שבביטח לאומי הטופס תיאום שונה . במידה שלא הצלחת למלא את טופס הכי פשוט זה ללכת למס הכנסה/ביטוח לאומי הם על סמך תלושי המשכורת יעזרו לך למלא את הטופס בצורה נכונה.

למעלה