שאלה בנושא מסורת

שאלה בנושא מסורת

בזמן האחרון אני שואל את עצמי כל פעם שאלות בנושא הזיקה לדת. מצד אחד אני שומר כשרות, מדי פעם הולך בימי חול לבית כנסת, שומר כשרות, והלך בערב שבת לבית כנסת ומדי פעם בשבת. מצד שני אני לא שומר שבת. החיים האלה נוחים לי אבל איך מתמודדים עם הסטירה הזאת? מצד אחד אני מאמין באלוהים ובתורת ישראל, מצד שני אני אומר זאת המסורת שלי וכך חונכתי. מה עושים?

Chen Dayan

New member
מה עושים?

גם אני חייתי בדיוק ככה... אני באה ממשפחה חילונית וגרה בסביבה חילונית וכו' וכו'... והתחלתי להתקרב לדת, לבורא עולם.. ללכת לבית כנסת ולשמור כשרות... באיזה שהוא שלב, שאני לא יכולה לשים עליו בדיוק את האצבע ולהגיד "בנקודה הזאת בדיוק" קרה לי איזה משהו... התחלתי להתבייש בזה שאני הולכת לבית כנסת ואח"כ נוסעת בשבת. לאו דווקא להתבייש מהחברים וכל הסביבה אלא להתבייש מבורא עולם... מה, אני משחקת איתו משחקים?? או שכן או שלא... במקרה הזה - אין אמצע!! אני אישית החלטתי ללכת צעד(בשביל מישהו בסביבה חילונית זה צעד ענק) קדימה ולשמור שבת והסביבה קיבלה את זה קשה... אין יותר מסיבות בשישי, אין נסיעות לים בשבת אין טיולים עם המשפחה, אין טלוויזיה, אין טלפון, לא לומדים למבחנים בשבת ועודדד ועוד... זה לא נגמר. אבל חוץ מזה, יש עוד דרך!!! אני מאמינה בדרך הזאת של שמירת יום השבת לקודשו ושזה מה שמבדיל אותנו מהגויים אבל אני לא מתיימרת לחשוב שבשביל כולם זוהי הדרך הכי טובה להיות שלמים עם הבורא שלהם. תחשוב - אולי זאת לא באמת סטירה? אולי אתה מסוגל לחיות ככה וללכת לבית כנסת ואח"כ לנסוע, לראות טלוויזיה, לעשן וכד'...? זה מה שלפחות אמרו לי כשאני התלבטתי... בהצלחה

למעלה