שאלה בנושא ממל"ז

אביקאט

New member
שאלה בנושא ממל"ז

מי שקרא את הודעתי מאתמול יודע... השאלה היא: השוטר מדד אותי בכביש החוף במהירות מתרחקת, כלומר, מדד אותי מאחור ולא מלפנים. עד שהוא מדד ממרחק של 308 מטר, וגילה שאני על 146 קמ"ש, לקח לו בסביבות ה11 קילומטר(!) להגיע אליי לבסוף, העניין הוא שבמשך כל הזמן הזה הוא לא היה בקשר עין איתי, והאם אני יכול לטעון שדקה לפני שהוא עצר אותי ראיתי אופנוע אחר עוקף אותי במהירות, ושבעצם הוא מדד אותו ולא אותי מיכוון שהוא לא יכול להוכיח כלום כי הוא לא צילם או רשם את המספר כי הוא היה מכוסה, בנוסף השוטר היה לבד בניידת. אז האם זה נכון, שבגלל שהוא איבד קשר עין למשך זמן מה איתי מרגע המדידה ועד רגע התפיסה, כל הסיפור לא תופס?! מקווה לשמוע דברים טובים, אחרי הכל זה מוצאי יום כיפור ולא בא לי לדעת שאין לי רישיון לתקופה הקרובה... נ.ב יש לי מכתב מהמוסך שלי שמאשר שבאותו יום הגעתי אליו לאחר המקרה להחלפת גלג"ש, משמע - שהאופנוע לא היה במצב מכני להגיע למהירויות כאלה.

MikeE

New member
אין קייס (לשוטר) ../images/Emo45.gif

11 ק"מ ? טוב שהוא לא רדף אחריך עד הבית... יש לו הוכחה שזה אתה, ולא אופנוען אחר ? לי ידוע שצריך להיות קשר עין לאורך כל הזמן, שבריר שניה שאין, הלך כל הקייס.

אביקאט

New member
אין לו כלום!

רק הטענה שהמספר שלי היה מכוסה - אבל בימינו, מי לא מכסה את המספר? אני אגיד שראיתי R שעבר אותי כמו שד טזמני...שיוכיח שזה הייתי אני (למרות שזה באמת הייתי אני - איך שעברתי אותו הורדתי שני הילוכים והבאתי לו ווילי קטנטן והתרחקתי ממנו תוך כדי הצבעה עם האצבע האמצעית...) אז אין לי מה לדאוג נכון? אני אפילו יכול ללכת לבטל את השלילה המנהלתית שקיבלתי?

SENDA

New member
אתה יכול לצאת השאלה:

האם הודעת באשמה של נסיעה במהירות מופרזת. כתבתי לך כמה דברים גם פעם שעברה

אביקאט

New member
אין מצב אחי!

נו באמת...מילא שהייתי מטומטם ועצרתי לו, כי לא האמנתי שזה אותו אחד מלפני 11 קילומטר, אבל להודות? מה פתאום, אחי - אנחנו בישראל פה, ארץ הרמאים והתחמנים, כמו שאומרים, ברומא התנהג כמו רמאי... אבל לא אמרתי את זה בדו"ח, השאלה היא אם אני יכול עכשיו "להיזכר" שעבר אותי ה"אופנוע" כביכול? אני פשוט יכול ללכת למשטרה ולהציג להם את הקייס הזה? זה יבטל לי את המנהלתית?

SENDA

New member
לא!!!

דבר ראשון לא אמרת אם שללו לך כבר לחודש או לא, אם שללו אז אתה צריך לבקש משפט מוקדם או לבקש שלא ישללו לך בגלל שאתה לא אשם לפי כך וכך. אם לא שללו אז אתה יכול ללכת למשפט ושם לשטוח את טענותיך. אתה לא צריך להגיד שהיה אופנוען אחר, אתה פשוט צריך להגיד שזה לא היית אתה ולהוכיח שלא היה קשר עין רצוף. דרך אגב אם הוא תפס אותך מאחור המהירות צריכה להיות שלילית - היא שלילית? והכי טוב לשכור עורך דין שיפטור אותך בקלות, שופטים לא נוהגים לקחת דברים של הרוכב ברצינות, כשהעורך דין אומר את זה הם חייבים. בהצלחה ניב

מיצו

New member
סתם שאלת תם: איך עובדת מדידת

מהירות מאחור? אני מבין שמקדימה השוטר לוקח ממל"ז שהוא סטאטי, מכוון אותו לעצם זז, שולח קרן אחת או יותר, המכשיר מודד את זמן החזרה של הקרן מהעצם שנע מולו, ומחשב את מהירות ההתקרבות. סבבה. אבל נקודת המפתח היא שהשוטר + ממל"ז הם נייחים. עכשיו, האם המדידה מאחור מתבצעת תוך כדי עמידה, או תוך כדי נסיעה של השוטר עצמו? אני מניח שאי אפשר לכייל ממל"ז ידני לחשב את מהירות ההתרחקות מינוס מהירות הנסיעה העצמית של הרכב בו נוסע השוטר, אז אני מניח שהשוטר חייב לעמוד בזמן המדידה. אז כמו שאמר סנדה, המדידה חייבת להראות מהירות שלילית. ככה זה היה?

SCOOTERMAN

New member
כיום רק נייח

אין בארץ מכשירי ממל"ז ניידים, טכנית זה כמובן אפשרי. לשאלה של אביקאט - בניגוד לדעה הכוללת הסיפור לא כל כך פשוט, ראשית השוטר יכול לטעון שהיה קשר עין במהלך המרדף, שנית שהוא קלט מספר, רצוי שתתיעץ עם עו"ד או שתכין את התיק אם מישהו שמתמצא בהצלחה

מיצו, ציינת שם נקודה מאוד חשובה....

אמרת שהשוטר צריך לכייל את הממל"ז בצורה מסויימת.... שמעתי על לא מעט משפטים שנפלו בגלל כיול שגוי של הממל"ז, ולכן אולי כדאי לבדוק גם נקודה זאת

קוליVFR

New member
מיצו, זה אותו הדבר בדיוק

המכשיר אכן שולח קרן ומודד את זמן חזרתה ולאחר מכן קרן נוספת... על פי ההפרשים של הזמנים הוא ממחשב את המרחק ומכאן את המהירות. אין מהירות שלילית, תמיד המספר יהיה חיובי במדידה מקדימה או מאחור. המכשירים שישנם בארץ חייבים להיות נייחים, אבל בחו"ל מוסיפים למכשיר נתון נוסף שהוא כמובן מהירות הניידת וזה עובד אפילו טוב.

SCOOTERMAN

New member
קולי אתה בטוח?

אתה יודע בוודאות שיש מד לייזר נייד? אומנם טכנית זה אפשרי אבל לא פשוט, זה לא כמו ראדאר בלייזר בגלל האלומה הצרה יש צורך לכוון תמיד לאותה נקודה ברכב, מכשיר נייד דורש שקלול של מספר אלומות.

SENDA

New member
קולי טעות בדבריך

הממל"ז מודד מהירות אכן לפי הפרש בין זמני החזרה של קרניים. ההפרש בין הקרניים לפי דעתי הוא חצי שניה. כיוון שהוא מתוכנן למדוד בכיוון מסויים (רכב מתקרב) אז אם הרכב יתרחק המהירות תהיה שלילית, כיוון שמדובר על ציר מהירות +______0______-. בבדיקה שנערכה בעבר באחד האתרים של בליינדר או של ספידטראפ ראו זאת בברור. כמובן שזו פונקציה מאוד פשוטה לשנות כדי לעשות ערך מוחלט לתוצאה אבל לפי ידיעתי לא עושים זאת, לדוגמה במשפט שנעשה לאמינות הממל"ז ראו בניינים שזזים במהירות של מינוס 5 קמ"ש. זה מה שאני יודע דרך אגב אלומת הלייזר היא לא צרה כמו שאומרים אלה מתרחבת לרמה של יותר ממטר, בגלל שיש מגבלת קורב יש בעיה לעשות ממל"ז נייד כיוון שאין יותר מדי מצבים שאתה תסע 300 מטר אחרי רכב ולא יהיו הפרעות. בברכה ניב

mad dog 3

New member
יצאת בזול

ערב טוב...עבריין מנסיוני(אני עובד בתחום) בדו"ח השוטר חייב לציין "כי נשמר קשר עיין רציף עם הרכב\האופנוע". מאחר ולא נשמר קשר עיין רציף, על השוטר להוכיח(ולא עליך) כי אכן אתה הוא עבריין התנועה...כאן כבר השוטר מסתבך. מאחר ואני מכיר שוטרים ורבים מהם "מעגלים פינות" ,בקש בדחיפות בקשה להישפט,טען טענותיך בפני השופט\ת...ובקש גם לראות את הדו"ח המקורי,יש לי הרגשה שבמקור תראה כי "נשמר קשר עיין רציף עם האופנוע". אמור זאת בעדינות ובזהירות(לבל תפליל את עצמך) ותראה איך השוטר הנחמד מתחיל להזיע. סע בזהירות אחי...ותשתדל להימנע מפגישות עם החוק (לא כולם אוהבים אותנו) גמר חתימה טובה

FISTUK

New member
לא לוותר!!

קשה קצת לנתח את המצב שלך, כיוון שחסרה קצת פרספקטיבה לדוגמא, מה אמרת לאותו שוטר ואיפה זה עומד כרגע, בכל אופן תנסה לסגור את זה בעיסקת טיעון ותזכור שאסור לך להודות בשום פנים ואופן, תפתח גרסה משלך ותדבוק בה... בהצלחה. תומר

אביקאט

New member
זה אני...

מודה ומתוודה...מי הגאון שעלה על הפדיחה?.... הכרטיס האישי שלך די יתום

למעלה