שאלה בנושא מכירות

שאלה בנושא מכירות

שלום, אני מקווה שהשאלה שלי רלוונטית לפורום זה, אם לא, אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים . אני מוכר בחנות ספורט יוקרתית, חנות שהמוכרים שם בעלי הופעה ייצוגית עם חולצות ותגי-שם, ויש לי חילוקי דיעות עם המנהלים. הם (המנהלים) טוענים שתפקיד המוכרים הוא לפנות לכל לקוח ולשאול אותו אם הוא צריך עזרה.. ואני (מוכר) טוען שזה לא נכון שהמוכרים ייפנו לכל לקוח בחנות, אלא מספיק להראות נוכחות ולהמתין שהלקוח יבקש עזרה ואז לתת לו את השירות, אלא אם כן הלקוח מתלבט (ואז אפשר לשאול אותו אם הוא צריך עזרה). הטענה של המנהלים שלי היא שהלקוח צריך לקנות כמה שיותר פריטים ולכן אני המוכר צריך "לדחוף" לו כמה שיותר. אני חושב שלטווח הארוך זה לא טוב, מכיוון שזה נותן אווירה של שוק,אווירה של נואשות מצד החנות למכור מוצרים, אני בתור לקוח כשבא לאחת הרשתות הגדולות (טוייסאראס,אופיס-דיפוט,h&o וכו...)נהנה מחווית הקניה בכך שאף אחד לא לוחץ עליי ומשפיע עליי לקנות - וזה נותן לי הרגשה טובה ויש לי לאן לחזור, לעומת זאת אם אני נכנס לחנות שהמוכרים ישר נטפלים אליי אני נרתע ויוצא מהחנות. אני רוצה לדעת מי צודק, אני או המנהלים שלי.. אם יש מישהו שמבין בזה, שלמד מכירות או שיווק או כל דבר אחר שקשור אני אשמח אם הוא יגיב, וגם מי שאין לי ניסיון בתחום הזה מוזמן להגיב, כי אני מתכוון להראות את זה למנהלים שלי. תודה מראש אסף

תגובה

אין לי ניסיון גדול בשיווק, אני אפילו לא מת על התחום הזה אך דבר אחד מאוד פשוט למדתי כמה פעמים (ושוב פעם קבלתי את אותה תזכורת גם היום...) הם המנהלים, אתה המוכר הם מעסיקים אותך, לא אתה אותם ולכן מה שהם יבקשו ממך, זה מה שאתה תבצע גם אם זה ללכת בחנות עם אף אדום של מוקיון. אני אישית לא אוהב שמוכר קופץ עלי ושואל אותי אם אני צריך עזרה כי אם אצטרך, מן הסתם אגש למוכר (בתקווה שאמצא אותו מספיק מהר כי הסבלנות שלי לא גבוהה) ואבקש ממנו עזרה. בדרך אגב, שיטת הקפיצה הזאת של מוכרים על לקוחות מאוד פופולרית בארה"ב כשנגשתי לסוכנות רכב בארה"ב לפני שנתיים במטרה לראות רכב שמעניין אותי אותו מוכר קפץ עלי, הציק לי, וכל הזמן נידנד לי ושאל אותי אם אני סוגר עסקה (גם כשהבהרתי לו שאני קודם כל מברר ובודק) אני מאמין שאם האמריקאים עושים את זה, ועושים את זה בגדול כנראה שזה עובד... אבל לך תדע

MooHoo

New member
לא יודע אם יש נכון או לא נכון

אבל אתה צודק בחלק מהטענת שלך. השיטה הזו בוודאי עובדת על אנשים שבאמת התכוונו לקנות, והמוכר רק מזרז את ביצוע הקניה שלהם, או אנשים חלשי אופי שקל מאד להשפיע עליהם (יש המון כאלו). אבל מצד שני, זה באמת נותן הרגשה מעצבנת לאנשים שסתם אוהבים להסתובב ולראות דברים בנחת, ועלול מאד לגרום להם להתרחק מחנויות כאלו. אני למשל מכיר המון בנות שעושות קניות בסופרפארם, אבל נמנעות מלהכנס לאזור של הקוסמטיקה, מכיוון ששם אוירת החו"ל נעלמת בשניות ו"יועצות יופי" מתנפלות עליהן ומדקלמות להן את ההסטוריה של כל מוצר ומוצר. לגבי היעילות, השאלה היא איזה סוג של אנשים מבקרים יותר בחנות שלכם.

אני אישב לך את המחלוקת בצורה ברורה

האמת נמצאת איפשהו באמצע. כלומר אתה צריך להשתדל להגיד שלום ללקוח שנכנס לחנות, לחייך אל הלקוח להשתדל ליצור איתו קשר עין. אם תהיה מספיק נחמד, ברגע שהלקוח יזדקק לך הוא יפנה אליך ברצון. כמו כן רצוי להיות עירני. לדוגמא אם אתה רואה שהוא מתענין כדורים, אתה יכול לספר לו מידע מענין על הכדורים. את השאלה, "אתה צריך עזרה?" תשמור ללקוח שנאבד בחנות, רמז רוב הלקוחות לא נאבדים בחנויות. מוכרים טובים באמת מתענינים בלקוח ובאמת מנסים להענות לצרכי הלקוח. במיוחד אם צרכי הלקוח מסתדרים טוב אם איזה מבצע בחנות. בקיצור תפסיק לחשוב כמו גבר, (להתנפל על בחורה מסכנה שהרגע התישבה בפאב) ותתחיל לחשוב כמו אישה שמחפשת סטוץ לילה (תהיה פלרטטן).

שרמוני

New member
הלקוח צריך להרגיש בנוח

הלקוח צריך להרגיש בנוח עם המוכר, למקרה ויצטרך מידע ועזרה , לכן מומלץ לאחר כמה רגעים שהלקוח מסתכל ומתעניין במוצרים לזרוק את המשפט אני פה אם תצטרך עזרה כלשהיא, אך החשוב מכל זה לחייך גם בזמן שאתה מרוגז

mentorit

New member
הגישה חדשה

הגישה החדשה אומרת כך: לברך לשלום את הלקוח לתת לו להסתובב כמה דקות בחנות (רצוי כדקה) לאחר מכן לגשת אליו ובנעימות לומר לו שמי ___ אם אתה זקוק לעזרה אל תהסס לקרוא לי. בדרך זו הלקוח יודע שאתה לא מעיק אלא מנומס ומציע עזרה והלקוח גם מעריך שאתה לא דוחף.אם הלקוח זקוק לעזרה הוא יגיד באותו רגע או יאמר תודה אני קצת אסתכל.

bazzit

New member
שאלה בנושא מכירות

במכירות אין שחור ולבן, יש הרבה הרבה גונים של אפור כל תשובה היא נכונה בעניין שהעלת בעיקרון חשוב שהלקוח ידע שיש עם מי לדבר, אתה יכול להציע למנהלים שלך את דרך הפשרה, אתה תצור קשר עין עם כל לקוח ותומר לו שלום, מכאן העניינים יתגלגלו על פי הלקוח. לקוח אחד יתחיל לשאול שאלות ויבקש עזרה מייד לקוח אחר יומר שהוא מסתדר ושני המקרים בסדר, לגבי הגדלת נפח המכירות המנהלים שלך צודקים, החברה רוצה למקסם את כל הפוטנציאל מכל לקוח. לסיום הרשה לי להמליץ לך על הקומונה שלומנות השיווק והמכירות המקצועית ביותר ברשת, בפורום של הקומונה תוכל לשאול שאלות להתעדכן ולהתמקצע. להתראות שם

למעלה