שאלה בנושא מיסוי

eliorcar

New member
שאלה בנושא מיסוי

יש לי עסק (עוסק מורשה) לסחר במקרקעין (קונה- מוכר), מכיוון שזאת פעילות עסקית הבנתי שאני צריך לשלם 6% מס רכישה במקום 5% שיש לאדם פרטי.
נאמר לי ע"י חבר שפועל כמוני שאפשר לקנות דירה מאדם פרטי, להגדי אותה כעסקת אקראי ולכתוב שהמחיר כולל מע"מ ואז בעצם לשלם 6% רק על המחיר שלפני המע"מ
לדוגמא: סיכמתי עם מישהו על דירה ב 118K, אז לכתוב בחוזה 118K כולל מע"מ ואז בעצם לשלם 6% מס רכישה רק על ה 100 ולא על ה 118.
רו"ח שלי טוען שזה לא חוקי. אשמח אם מישהו שמבין במיסוי מקרקעין יענה לי על זה ויגיד לי אם זה אפשרי או לא, מי שלא מבין שלא יכתוב סתם על מנת לא לבלבל. תודה

aeonf

New member
בעיקרון הרו"ח שלך צודק

על עסקה מאדם פרטי אתה צריך להוציא חשבונית עצמית ככה שהסכום שאתה משלם יהיה + מע"מ ולא כולל מע"מ.
הבעיה שאני לא בטוח לגבי המס רכישה אבל בדיוק ביצעתי עסקה כזו בעצמי ושילמתי מס רכישה בשומה עצמית לפי הסכום בחוזה (בחוזה לא מצויין מע"מ בכלל), חכה חודש חודשיים ואוכל להגיד לך אם מיסוי מקרקעין קיבלו את זה או לא :)
&nbsp
&nbsp

eliorcar

New member
רשות המסים מאשרת עסקאות כאלה

חבר שלי עשה ככה לא מעט עסקאות שבהן הוציא חשבונית עצמית ושלחו לו לשלם את מס הרכישה (6%) רק על החלק שלא כולל מע"מ.
הבעיה בראשות המיסים שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה ואני מפחד שאם אעשה כזה דבר, הם יאשרו לי את זה עכשיו, אבל יבואו אלי מחר מחרתיים ויגידו לי שזה לא חוקי ואז ידרשו ממני לשלם להם את הפער רטרואקטיבית כולל קנסות.

aeonf

New member
עוד הפעם

מס רכישה לא הולך לפי החשבונית, הוא הולך לפי החוזה.
בחוזה בין עוסק לאדם פרטי אין מע"מ, כי אדם פרטי אינו עוסק לענייני מע"מ.
אגב הם בכלל לא יודעים מה אתה כותב בחשבונית כי זה לא מגיע אליהם.
על פי חוק אתה אמור לשלם מס רכישה מכל התמורה של העסקה. לדוגמא אם חל היטל השבחה תאלץ לשלם מס רכישה גם על היטל ההשבחה וגם אם הוא חל על הקונה עפ"י החוזה, המע"מ פה הוא לא ממש "תמורה".
ולגבי רשות המיסים אתה צודק הבלגן שם חוגג ומה גם החוקים והפרשנות שלהם משתנה מפקיד שומה אחד לשני.
ומה כוונתך מחר מחרתיים? ברגע שהשומה סופית אז היא סופית, הם לא יכולים לבוא ולדרוש עוד כספים ככל שידוע לי.
&nbsp

eliorcar

New member
רק כדי להבין וכדי לפשט את זה...

וסליחה אם אני שואל שאלות של ילד מפגר אבל אני רוצה לראות שבטוח הבנתי
אם אני אתייחס לדוגמא שכתבתי,
בחוזה שלך כתוב במחיר מכירה 118 או 100?
בשומה העצמית שלך מה כתבת 100 או 118?
ועל מה אתה משלם את המס רכישה על ה 100 או על ה 118?

תודה וסליחה :)

aeonf

New member
תשובות

בחוזה כתוב 100
בשומה העצמית כתוב 100
מס רכישה משלם על 100
בחשבונית העצמית כתוב 100 לפני מע"מ, 18 מע"מ, סה"כ 118 כולל מע"מ
בזמן הקרוב אדע אם מס רכישה קיבלת את זה, שילמתי בשבוע שעבר.
&nbsp
&nbsp

asiasi25

New member
הייי elicorcar - כנס:

יש לי עסק דומה בנדל"ן, אשמח לשאול אותך כמה שאלות,
ולהחליף מידע, אנא שלח לי מייל : [email protected]
תודה.

למעלה