שאלה בנושא מוצקים

שאלה בנושא מוצקים

אני יודעת שזה לא הפורום המתאים, אבל הפורום הזה (או ליתר דיוק בעלות הניסיון שעונות כאן, או ליתר דיוק - רוילי ומינימי...)... הצלתן לי את ההנקה!! אז אני סומכת עליכן גם הלאה...וכבר נעזרתי בתשובות שקראתי כאן בנושא. אשמח לכמה תשובות ספציפיות: בשעה טובה הקטנצ'יק שלי התחיל לאכול מוצקים. עד היום קיבל 3 ימים בטטה, ויומיים דלעת. מלבד היום הראשון (שבו הוא נראה בעיקר מופתע ועשה פרצופים של בין "מוזר לי" לבין "איכסס"...), נרשמה התלהבות. הוא אכל כמה כפיות כל פעם, אתמול חיסל צלחת קטנה. היום שוב הכנתי דלעת (מאודה וטחונה), אבל נדמה לי שהוא היה כבר רעב מידי, ובכה. אחרי כמה כפיות עצרתי, והנקתי. אז נשארתי עם מנה כמעט שלמה. שאלותי: 1. האם לזרוק או שניתן לשמור במקרר ולנסות שוב עוד שעתיים בערך? ובכלל - האם צריך להכין כל יום מחדש או שניתן לשמור במקרר או להקפיא? 2. איזה כמות בערך נחשבת למנה? 3. איך כדאי להמשיך? אני מתכננת למחר קישוא, ואז להתחיל לערבב. אבל איזה ירקות מומלצים כדי שארוחה כזו תהווה תחליף ליניקה מבחינת ערך קלורי? מתי להוסיף תפוח אדמה למשל? האם ניתן להוסיף מעט שמן זית או שזה מידי מוקדם? אני מבולבלת בערך כמו בתחילת ההנקה. אשמח לקבל עצות... תודה תודה תודה!

Revili

New member
כמה תשובות...

תודה על האמון והמחמאות
אפשר בהחלט לבשל לכמה ימים (כמו שאת מבשלת לעצמך), לחמם כל פעם מעט בצלוחית קטנה ...מה שנשאר מהצלוחית הקטנה שבא במגע עם הכפית והפה של התינוק - לזרוק בגלל מעבר חיידקים ועדיף שלא לחמם שוב ושוב.. אין כמות שנחשבת למנה...כמה שהתינוק רוצה הוא יאכל וכאשר הוא מסרב, בזה הסתיימה המנה הנוכחית. עם הזמן הכמות והמגוון יגדלו ואז תוכלי להציע לו משהו אחר לאחר שסרב למאכל מסויים...כרגע, כמה כפיות זה מספיק בהחלט וטוב עשית שהנקת כאשר הפך עצבני ובכה. ירקות לא יחיליפו אף פעם יניקה מבחינה קלורית - אם הרי ממש דלי קלוריות ועוד מהולים במים...אוכל מוצק יתחיל להחליף הנקות רק בעוד כחודשיים כאשר לירקות יתווספו עוף/הודו/קטניות/...לא צריך לדאוג, זה יתרחש לבד...ההנקה תלך ותדחה כי התינוק יהיה שבע ולבסוף ארוחת מוצקים תחליף לחלוטין ארוחת יניקה. את יכולה כל כמה ימים להוסיף ירק נוסף - תפו"א, בצל, דלורית ואפשר כבר מעט שמן זית.

Hila 06 11 2006

New member
../images/Emo207.gif בקשר למוצקים, תינוק בקרוב בן 8 חודשים

אפשר להפציץ בשאלות על מוצקים ??? 1) כמה ארוחות ביום של מוצקים צריך לתת לו? 2) מה ההבדל בין טחון למרק??? גם הטחון הוא כמו מרק ... (אמרו לי ארוחה אחת של ירקות או פירות ואחת של מרק...) 3) אייך לבשל לו את הירקות שיאהב אותן? עד עכשיו כל פעם שניסיתי לתת לו קישוא / דלעת / תפוח אדמה / גזר טחונים ביחד(כל מני שילובים) או כל אחד לחוד הוא עשה לי פרצופים של "לא טעים לי" ולא אכל, חשבתי שהוא עוד לא בשל לאכול, אבל הוא המשיך לחטוף לי את האוכל מהיד... אז החלטתי לתת לו פירות, שאותם הוא אהב יותר ומוכן לאכול (רק אחרי שהוא קם משינה). הוא בעיקר אוהב לאכול את מה שאנחנו אוכלים (מה שאנחנו עומדים להכניס לפה... אם ניתן לו אותו דבר משלו זה לא מעניין), וזה אומר שהוא אוכל קוראסונים, גלידה, פירות שלמים (מלקק אותם), מלפפונים חתוכים (חותכים במיוחד בשבילו לרוחב - לא לוקחים סיכונים...) וכ'. - אני מאוד משתדלת שלא לתת לו (וגם לא לאכול בעצמי - אבל פעם בשבוע מותר פינוק אחד...) מהדברים הלא בריאים, אבל הוא ממש מתנפל עליהם... אבל מה עושים עם הירקות??? אייך לבשל שיהייה לו טעים? אמרו לי שבשום פנים ואופן לא לשים לו מלח. מתכונים ייתקבלו בברכה, אייך הילדים שלכן אהבו את הירקות הטחונים שלהם? אני לא רוצה לתת גרבר, אני מאמינה שמה שאני עושה לו בבית, טיבעי, הרבה יותר בריא, ואני לא רוצה שיתרגל לאוכל התעשייתי.

Revili

New member
לא חייבים טחון...

יש תינוקות שזה ממש דוחה אותם ומסתדרים היטב עם "מזון אצבעות"... נסי לבשל ירקות בגודל שנוח לאחיזה ביד ותני לו לאכול לבד. עדיף לא להשתמש במלח, אך נסי לתבל בירקות תבלין (הרבה שמיר, פטרוזליה, כוסברה...) ובמעט שום. אם הוא יונק, אז שתי ארוחות מוצקים הן די והותר בגילו והתזונה אמורה להתבסס ברובה על ההנקה.

Hila 06 11 2006

New member
פירות טחונים הוא מוכן לאכול, אבל ירקות עושה פ

פרצוף של "איכסה". ניסיתי לבשל עם כל הירק, בדיוק כמו שכתבת - הוא לא אוכל ... את הפירות אני טוחנת לו עם פתי-בר, כי הוא רזה - ואני לא רוצה שירד עוד במשקל (גם ככה הוא ירד בין העקומות מאז תחילת המוצקים ... - אני לא ממש מודאגת מזה (הוא חייכן, פעיל ומתפתח לפי הספר...), אבל גם לא רוצה שירד עוד.

Revili

New member
גם לתינוק יש העדפות

וצריך לכבד אותן...המשיכי להציע כי טעמם משתנה כל הזמן... פתי בר לירקות - לא משהו שהייתי עושה, אולי דווקא טעמם שטבעי של ירקות יערב לחיכו? גם אני לא הייתי אוכל תערובת שכזו
אם רוצים לפטם תינוק רזה, עדיף לעשות זאת ע"י תוספת של אבוקדו, שמן זית, שקדיה...ומאכלים בעלי ערך תזונתי גבוה, מאשר באמצעות פתיבר.

Hila 06 11 2006

New member
פתי-בר אני טוחנת עם פירות, ולא עם ירקות.

אפילו לא חשבתי על פתי בר עם ירקות (טוב, גם עם הפירות בהתחלה זה נשמע לי מזעזע) מותר לתת לו אבוקדו? מאיזה גיל? ומאיזה גיל מותר להוסיף שמן זית?

Revili

New member
אבוקדו ושמן זית ...

מגיל חצי שנה. פתיבר עם פירות נשמע קצת יותר טוב, אך עדיין אלה שיטות של שנות ה- 50 כאשר חשבו שתינוק שמן הוא תינוק בריא וכל האמצעים כשרים בכדי להעלות אותם במשקל, היום כבר יודעים טוב יותר
תינוק יונק בד"כ רזה יותר ואלה אם הבן שלך חריג, אז לא בטוח שהרזון שלו דורש שינוי.

תודה רוילי על התשובה המפורטת,

עוד שאלה קטנה להבהרה: מתי מותר להתחיל להוסיף עוף, הודו, קטניות, ובכלל.. איך יודעים מה מותר ומה אסור.. למשל אני יודעת שדבש ממש אסור עד גיל שנה לפחות, וביצים נדמה לי שגם... איך אפשר לדעת שהולכים על בטוח? יש איזה אתר רציני שנותן אינפורמציה בנושא? או ספר מומלץ? (או שאני אמשיך להציק כאן עם השאלות שלי :))).....)

Revili

New member
מוצקים

אפשר לחפש מידע ברשת...אני אוהבת את האתר של ורד לב שהיא נתורופטית ומדריכת הנקה, ראי קישור כאן. כחודש לאחר שהתינוק אוכל ירקות היטב, אפשר להתחיל להוסיף קטניות/עוף... בגדול - בגיל 9 חודשים מוצרי חלב (חלב ניגר רק בגיל שנה), חלמון ביצה (חלבון רק בשנה), מוצרים המכילים גלוטן (לא כולם בוחרים להקפיד עלכך). לדחות לגיל שנה גם פירות טרופיים, שומשום (טחינה, חלבה), בוטנים (במבה..), דגים (טונה), דבש וחלב ניגר. זה רק על קצה המזלג ובכלליות...תינוקות עם רקע אלרגי או אלרגיה ידועה במשפחה למזון, עדיף שיקבלו ייעוץ פרטני.

למעלה