שאלה בנושא מדע

מיהג

New member
שאלה בנושא מדע

שלום, יש לי שאלה בנושא מדע. כאשר שמים טיפת מיים על אור גופינו חשים קור בזמן המגע עם המיים, כאשר שמים טיפת אצתון או כוהל חשים בקור עז יותר (שניהם נמצאים בטמפרטות החדר). מדוע??? תודה מיה

מיהג

New member
שאלה ל BE_2

שלום לך, אם תוכל לקרוא בבקשה לשאלתי הקודמת מיהג. אני צריכה תשובה דחוף. יש לי עבודה להגיש מחר. מצפה לתשובתך המהירה מיה

2_be

New member
יקירתי,

מהרגע בו פרסמת את שאלתך עד להודעה הזו עברו בקושי 20 דקות. א. חבל שפתחת הודעה נוספת ולא שירשרת לראשונה, סתם גרמת לי עבודה
. ב. לא היתה סיבה לפתוח הודעה נוספת, ההודעה היתה בראש העמוד וכל מי שיודע לענות עליה היה יכול. אשמח, אם תקחי זאת לתשומת ליבך לפעם הבאה.

2_be

New member
ברוכה הבאה מיה../images/Emo140.gif

מולקולות האצטון אינן קשורות בצורה חזקה לעצמן, כאשר את שמה על אצבעך אצטון חלק מהמולקולות בשכבה העליונה שלו מגבירות את מהירותן ועוברות לאויר, לאחר זמן מסוים יתנדף חלק גדול של המולקולות המהירות לאוויר וישאיר מאחריו את המולקולות האיטיות יותר. כלומר, שכבת האצטון הנותרת על העור מתקררת, וזו תחושת הקור אותה את חשה (בדומה לזיעה שמקררת את הגוף...). לעומת זאת טיפות מים מתנדפות הרבה יותר לאט (הקשר בין המולקולות יותר חזק) ולכן תחושת הקור יותר איטית ופחותה.

מיהג

New member
פשוט תודה

שלום be-2 תודה רבה רבה לתשובתך המלאה ובהירה. מיה.

למעלה