לאמא של גוגו וגם לגננות
הצצתי כדי לראות אם יש עוד שאלות אלי- וראיתי את שאלתך. אמנם אינך מפנה את השאלה אלי- אבל אינני יכולה שלא להגיב. מה שאת מתארת עושה רושם מאד לא טוב. ראשית- דברי עם הגננת בגן ושאלי אותה מה דעתה. אני מתארת לעצמי שיש במעון גם מנהלת. אני מציעה לך לפנות גם אליה ולבדוק היטב מהי המדיניות באותה כיתה ומהו הראציונאל החינוכי שלהם. ספרי לה על השגותיך לגבי העמדה שהביעה המטפלת/עוזרת גננת . מה פירוש "להחזיק קצר"? זהו מושג שלא הייתי מקבלת לגבי כל ילד בכל גיל. הוא מביע חוסר מקצועיות וגם גישה אישית ואנושית לא מתאימה. גבולות הם דבר חשוב מאד לילדים כולם, כולל לילד שךף.. להחזיק קצר פירושו (לדעתי) לא לראות את הילד ואת צרכיו במרכז- אלא את צרכי המבוגרים או המסגרת. חשוב שתביני למה התכוונה אותה מטפלת וחשוב גם שתעקבי אחרי הדברים משך השנה כדי לראות מה משמעות הדבר בחיי היום יום של הילד שלך בגן. שאלה חשובה שצריכה להעסיק כל איש חינוך- גננת, מטפלת-מחנכת וכל אדם אחר שעובד עם ילדים במסגרת חינוכית היא שאלת ההדרכה והליווי המקצועי של הגן. מי , מלבד הגננת, מדריך את המטפלת הזו (זו שמופיעה בשאלה של אמא של גוגו)? לגננת תפקיד חשוב מאד בהדרכת המטפלת-מחנכת, אבל כולנו הרי יודעות עד כמה קשה ומורכב לעתים הקשר בין הגננת והסייעת/מטפלת-מחנכת שעובדת איתה! לעתים הגננת צעירה והסייעת וותיקה, לעתים הן אינן כל כך מסתדרות, לעתים... ולעתים הכל נפלא. אבל זה איננו נושא פשוט. מי מדריך את כל הצוות המעון? מהי מהות ההדרכה? עד כמה היא שוטפת ועד כמה היא מקצועית? האם מתקיימות ישיבות צוות קבועות? האם ניתן להעלות שאלות כאלה בישיבות צוות ולדון בהן באופן אמיתי וכן? המון שאלות. שאלה זו, של אמא של גוגו, שנקרתה לי ברגע האחרון, לפני שאני נפרדת ממש - ממש מכן הערב והולכת לישון, מאפשרת לי להעלות את הנקודה החשובה הזו. ההדרכה היא עניין עקרוני וחשוב בחיי המסגרת החינוכית ובהתפתחותה. הדרכה - ולא רק פיקוח! הדרכה ולא רק השתלמויות! הדרכה מקצועית טובה ורצופה היא המפתח, לדעתי, להתקדמות מקצועית אישית ולאיכות הגן והחינוך/טיפול/העשרה/התייחסות/הבנה שלכן כלפי כל ילד וילד בגן. יש הדרכה במוסדות הציבוריים, במשרד החינוך, במכללות, במשרד העבודה, ברשויות המקומיות, בשפ"ח, במכוני הדרכה פרטיים ואצל יועצים/מדריכים פרטיים! זכותכן וחובתכן לקבל הדרכה טובה ומקצועית! זוהי הזדמנות לספר לכן שב-1.7.03 יתקיים בקרית-גת יום עיון של "האגודה הישראלית למען הילד בגיל הרך". אני חברת הנהלת האגודה, שפועלת כולה אך ורק בהתנדבות למען ילדים בירשראל ולמען רווחתם, למען חקיקת חוקים לטובת ילדים בגיל הרך וכו'. יום העיון יעסוק במעמדה של המטפלת-מחנכת בגיל הרך בישראל ובנושאים המשתמעים ממנו בהקשר של הגיל הרך. בין השאר תהיה הרצאה על חשיבות ההדרכה ויהיה גם פאנל של מטפלות-מחנכות ברב-שיח עם מנחה והקהל. אני מזמינה את כולכן ליום העיון. עלותו 25 ש"ח ולמי שרוצה להצטרף לפעילות האגודה או לתמוך בה- עלות חברות לשנה באגודה הינה 50 ש"ח (כולל יום העיון). אשמח לספר לכן בימים הקרובים על סדר היום באותו כנס כאשר נוציא את ההזמנות. לילה טוב לכולן, דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך http://www.ganyeladim.co.il/drorit.asp