שאלה בנושא חילופי מעבידים ?

ykesten

New member
שאלה בנושא חילופי מעבידים ?

שלום אני עובד במקום עבודה במשך שנה וחצי כאשר מקום העבודה נקנה על ידי אחד מההשותפים תוך שהוא פתח חברה חדשה שאליה תעבור כול הפעילות. השאלה שלי האם אני זכאי לפיצויים אם אני מודיע לו שאני לא מעוניין לעבור לחברה חדשה ? לפי הטענה שלו יש סעיף בחוק שאומר שאם אין לי הרעת תנאים אני ימשיך לעבוד בחברה החדשב וישמר לי הוותק. אודה לעזרה תודה
 

eyali22

New member
עקרונית המעסיק שלך צודק

במידה ואין שום שינוי במכלול הנסיבות השונות וביניהן בתפקידך ובתנאי העסקתך. יחד עם זאת סע' 11 א בחוק פיצויי פיטורים מאפשר התפטרות בדין מפוטר במידה והתקיימה הרעה מוחשית בתנאי העסקה. במידה ותוכל להוכיח הרעה כזו, תוכל להתפטר בדין מפוטר.
 
עקרונית המעביד שלך טועה

לא רק בהחלפת מעביד אלא גם במקרה שהמעביד הקבוע שלך מחליט להקים חברה ולהמשיך להעסיק אותך בחברה, קמה לך הזכות לסרב ולהתפטר בדין מפוטר. סעיף 11 א' אכן מדבר על הרעת מוחשית בתנאי העבודה. אלא, שזה רק חלק מהוראת הסעיף, החלק השני מדבר על התפטרות עובד מחמת "נסיבות אחרות ביחסי העבודה" והמקרה שלך נופל לגדרן של הנסיבות האחרות. גם הפסיקה קובעת כי בנסיבות אלה אתה זכאי לא להמשיך בעבודה ולקבל פיצויי פיטורין. בברכה, נסים מידן, עו"ד [email protected]
 

ykesten

New member
לא כול כך הבנתי את התשובה אני

יסביר שוב את העניין המעביד שלי הוא 50 % חברה ממשלתית 50% שייך לחברה אחרת שייכת לאדם מסוים. כאשר האדם הפרטי קונה את ה50 % של החברה הממשלתית ומעביר את כול הפעיולת כפי שהיא לחברה החדשה. אם אני מודיע לו שאני לא מעוניין לעבור לחברה החדשה שלו זכאי להתפטר בדין מפוטר תודה !
 

הבולאי

New member
א.יש סעיף,בין הראשונים,בחוק פיצויי פיטורים

המאשר פיצויים בעת החלפת בעלות.
 

eyali22

New member
ניסים, הבולאי - אשמח לשמוע את חוו"ד על

בג"צ 8111/96, 922/97 הסתדרות העובדים נ. התעשייה האווירית בעד"מ 18/06 דנדינו מרכז טכסטיל לאופנה בע"מ נ. ילנה ויבלי במקרה שעובד מתפטר מעבודתו עקב חילופי מעבידו ולא חל שינוי מהותי באופן העסקתו ובזכויותיו לאחר חילופי המעבידים, אין לראות בחילופי המעבידים משום "נסיבות" על פי סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, המזכות עובד שהתפטר בגינן בפיצויי פיטורים.
 
תשובה לאייל

פסקי הדין שאיזכרת מוכרים לי, בראשון מדובר בחברת רמת"א ובהעברת מניות מחברה אחת לאחרת תוך התחייבות שזכויות העובדים לא יפגעו. מדובר בחברה של התעשיה האוירית. פסה"ד השני דן בשני שותפים שהיו בעלי שליטה בחברה שהעסיקה עובדים ובשל נסיבות כלשהן החליטו להקים חברה חדשה עם אותם בעלי שליטה, תוך הבטחה שזכויות העבודים תשמרנה. למעשה השוני היחיד מבחינת העובדים היה שהם עבדו בחברת דנדינו והמשיכו לעבוד בחברת אן דן דינו. אין המקרים הנ"ל דומים לשאלת השואל. במקרה של השואל חלק מהשותפים עזב ומי שנותר הקים חברה. כאן עולה השאלה: אז מה? התשובה פשוטה: העובד עבד אצל מעבידים אחדים שאולי היה לו אימון רק בחלקם ולאו דווקא בשותף שנשאר. דבר נוסף, בתחילה מעבידיו היו אישויות משפטיות פרטיות שניתן לרדת לנכסיהם בעת משבר כלכלי ואי תשלום זכויות ואילו לאחד הפילוג בין השותפים קמה חברה שבעל השליטה בה יכול לחסות בצלו של מסך ההתאגדות ובמקרה כזה אין העובד חייב להסכים להמשיך בעבודתו. בפסק הדין הראשון אין את החשש הזה ובשני, גם אם יש חשש כזה הוא היה קיים גם כשהעובדים עבדו בחברת דנדינו. בברכה, נסים מידן, עו"ד
 

eyali22

New member
אני מסכים איתך

למעט הנקודה: - איננו יודעים אילו הבטחות/ביטחונות וכו' המעסיק החדש נתן לעובדים, בכל הקשור לשמירה על זכויותיהם ותנאי העסקתם. האם תשובה שלך הייתה זהה אם המעסיק החדש היה מיטיב את תנאי העסקה?
 
הטבת תנאי העבודה

אינה רלוונטית. עובד פלוני המוכן לעבוד אצל מעביד פרטי מסויים, רשאי לא להסכים לעבוד אצל אותו מעביד אם הקים תאגיד או אצל מעביד פרטי אחר, שאינו תאגיד, שרכש את עסקו של המעביד הקודם. הכלל הוא שבחילוף מעבידים קמה לעובד הזכות להתפטר בדין מפוטר ואין חשיבות לשיפור תנאי העבודה.
 

eyali22

New member
דעתי מעט שונה

על פי סע' 1 (ב) לחוק - במידה והמעסיק החדש מתחייב לקחת על עצמו את התחייבויות המעסיק הקודם, ובכלל זה את פיצויי הפיטורים - בית הדין יכול לקבל זאת. על פי סע' 11 (א) לחוק - העובד צריך להוכיח כי ישנה הרעה מוחשית בתנאי העבודה. וישנם מספר פס"ד (ובכללן אילו שהפניתי למעלה) אשר שוללים את זכות העובד להתפטר בדין מפוטר בהתבסס על סע' זה.
 
למעלה