שאלה בנושא וילונות

שאלה בנושא וילונות

אני לוקחת מאמא שלי וילון בצבע לבן שהיה מאופסן הרבה זמן כמובן שהוא במצב שאפשר להשתמש בו נקי ולא מקומט אבל בכל זאת אני רוצה לכבס אותו השאלה היא איך כדאי
כביסה ביד
כביסה במכונה
ניקוי יבש והאם אפשר לשים מלבין , והאם מישהי יודעת כמה אמור לעלות ניקוי יבש תודה רבה ושבת שלום

SILIVAS

New member
וילונות

לא מנסיון אישי אבל אמא שלי מכבסת במכונה, איזה וילון זה? עם ברזלים קטנים? תוציאי אותם מראש
לגבי מלבין אני לא יודעת אבל אם הוא נקי ולא צהוב נדמה לי שאפשר להסתפק באבקה רגילה ניקוי יבש? הכי פשוט ללכת ולשאול במכבסה הקרובה אליך, אין מחירים קבועים וזה משתנה בכל הארץ הקטנה שלנו
שבת שלום
והנה הקפצתי עבור מומחיות הפורום

נועית10

New member
מאיזה בד הוילון ושימי לב

יתכן שבוילון בצד יש פתקית קטנה כמו בבגדים עם הוראות איך לכבס אותו ומה הרכבי הבד.

maybesure

New member
וילון - תלוי

בבד: אם זה מסוג בדי האורגנזה/וואל/שיפון - רצוי ביד. למכונה יש נטיה לכווץ בהם סיבים בצורה שלא תימתח שוב לעולם. מאחר והם דקיקים ושקופים - קל לכבס אותם בהשריה בקערה עם מים. אפשר להוסיף כף או שתיים קליה באבקה, או מעט נוזל קליה בנוסף לאבקת או נוזל הכביסה, במיוחד אם הצהיבו במהלך השנים. סחיטה: קלה בלבד, לא לסובב את הבד כמו חיטת כמו סמרטוט אלא רק ללחוץ ולהוציא עודפי מים. אפשר להניח במסננת אם אלו וילונות קטנים. לשים במגבת ולספוג בעדינות את עודפי המים. אם הם מבד אטום וכבד כדאי במכונה, לא למלא את המוכנה יותר מידי, ורצוי בכביסה עדינה, כנ"ל עם אב' כביסה וקליה, בסחיטה קלה בלבד. ייבוש: תולים כשהם סחוטים ועדיין לחים. פשוט תולים אותם במקומם. מכובד הלחות הם מתיישרים. אם ממש מקומט - אפשר להוריד ולגהץ - רק בבדים הכבדים! ניקוי יבש לא תמיד מסיר את הכתמים אם יש כאלו. מחיר כמה עשרות שקלים לפריט (נדמה לי בין 40-60)

למעלה