שאלה בנושא ויטמין A+D

דניאליה

New member
שאלה בנושא ויטמין A+D

שלום ד"ר ברק, בתי בת 4 חודשים ורק יונקת ללא שום תוספות ואמרו לי לתת לה ויטמין A+D. רציתי לדעת מה החשיבות של מתן ויטמין A+D לתינוקות. בטיפת חלב כל מה שאמרו לי היה שזו רק המלצה ושאני לא חייבת לתת.

ויטמין D

מתן ויטמין D אמור למנוע מחלת הרככת הגורמת להתרככות העצמות עקב דלדול מאגרי הסידן והזרחן בעצמות. המחלה היא מאוד נפוצה בעיקר באותן איזורים בהן הילדים אינם חשופים לקרני השמש, או שעורם כהה. בארצינו אין בעיה של שמש. עם זאת דווקא בחלב אם כמות הויטמין היא פחות גבוהה מאשר בחלב פורמולה, מאידך גיסא, הניצול של ויטמין D הוא טוב יותר. ההמלצה היא לתת ויטמין D בעיקר אם את לא נחשפת לשמש בתקופת ההנקה, או אם התינוקת מבלה את רוב הזמן בבית ללא טיולים בשעות האור. לא לשכוח שמחשש לנזקי שמש אחרים אנחנו ממליצים לא לחשוף תינוקות לשמש. לכן הדבר נתון גם להחלטתך. דר' מילה ברק

דניאליה

New member
תודה על הפרוט, ומה לגבי ויטמין A ?

התינוקת נחשפת לשמש כמעט כל יום לחצי שעה בערך, למעשה רק הידיים והרגליים שלה בשמש (היא נמצאת במנשא עלי). האם זה מספיק?

המשך

כעת ניראה לי מספיק, אבל מאחר ונכנסים לעונת החורף היתי מציעה כן לתת ויטמין A+D לפחות טיפה אחת ליום. למה A ? אין ויטמין D טהור בארץ, זה תמיד בא יחד עם A, אם כי A לא הכרחי.

למעלה