שאלה בנושא ה-סנאפר

stan123

New member
שאלה בנושא ה-סנאפר

מי שנותן את הסנאפ לקווטרבק לא חייב להיות באמצע קו ההתקפה, הוא הרי יכול להיות בקצה שכל הקו במקום אחר בכלל כמו ב swinging gate, אבל השאלה אם כבר יש 5 במקום אחד ו-הסנאפר בקצה הליין, הוא יכול להיות eligible receiver? אאל"ט בתיכונים זה בסדר ב NFL זה גם מותר? צריך להכריז עליו כ eligible? http://www.youtube.com/watch?v=i9Zu4FwfqX8 איך בכלל עובד נושא ההכרזה על eligibile? אל תתאמצו לענות על השאלה השניה, היא לא באמת מעניינת...

DAnalyst

New member
אמנם תגובה מאוחרת

But better late than never eligibility rules state that the offense is required to line up at least seven of their eleven players on the line of scrimmage when the ball is snapped. The five players on the interior of the offensive line (the center, the two guards and the two tackles) are ineligible to catch a forward pass. Only the two players on the end of the offensive line and the four players who are lined up at least one yard back of the line of scrimmage can be eligible receivers. In the case of the quarterback, he is only eligible if he receives the ball in shotgun formation and not while under center.​

stan123

New member
כן אני יודע את זה

זה שעושה את הסנאפ לא חייב להיות במרכז הליין. נניח שהוא בקצה וכל שאר הליין מימינו. חייב להיות עוד מישהו משמאלו? או שהוא יכול להיות זה שהכי שמאלה? ואם מותר לו, ויש 6 בליין מימינו, אז הוא יכול להיות eligible כמו טייט-אנד?

DAnalyst

New member
אז בוא ננסה שוב

נתחיל מזה שאני בכלל לא בטוח שזה שעושה את הסנאפ לא חייב להיות במרכז הליין, אבל... אמרת אמרת. נתקדם. בתגובה הקודמת שלי היה רשום בצורה די ברורה שחמשת אנשי הליין אינם eligible. אין שום קשר למי מהם מוציא את הסנאפ. אז ניסחת שאלה שהציבה את הסנאפר כקיצוני בצד... עדיין, אם הוא איש ליין אז הוא אינו eligible.

modz0r

New member
הסנטר לא eligible

לפי החוקים של ה-NFL יש 5 שחקנים שהם לא eligible, לא משנה באיזה formation הקבוצה נמצאת, והם כמעט תמיד הגארדים, הטאקלים והסנטר. יש מקרה אחד בלבד שבו אחד הגארדים יכול להיות eligible (לא זוכר בידיוק באיזה מצב), אבל הוא חייב להודיע לשופטים על זה לפני המהלך, והם צריכים להודיע להגנה על זה (ובמקרה הזה ה-QB הוא under the gun, ככה שהוא השחקן החמישי שלא eligible). הוידיאו שאליו הבאת לינק הוא מבתי ספר, ששם החוקים (כנראה) שונים, ולכן הסנטר יכול לקבל כדור אחרי שהוא מוציא את הסנאפ. גם לפי ההסבר של ה-swinging gate בויקיפדיה, אתה תראה שבסרטוט של איך ה-formation נראה הסנטר לא מסומן כ-eligible, אלא ה-WR שנמצא מימינו.

למעלה