שאלה בנושא הרכבה....

elephant120

New member
שאלה בנושא הרכבה....

בגינתי יש עץ "חושחש" כבר למעלה מעשר שנים, לפני מספר שנים שנתן פירות מוזרים, מרים ,ולא טעימים, לא הבנתי מה פשר הדבר , עד שהובהר לי כי נעשה ניסיון של הרכבה על העץ והוא לא צלח..... האם היום אחרי שהעץ גדול, האם ניתן לעשות שוב הרכבה? (כזאת שתיתן קלמנטינות טעימות) ואם כן....האם אני יכול לעשות זאת לבד או שאני צריך משיהו שמבין? עד כמה זה מסובך?

הרכבה

אין שום בעיה אפשר לעשות זאת לבד יש הסבר להרכבות באתר של שחר מומלץ לעשות את ההרכבה בתחילת האביב

טסונמי1

New member
אתה יכול לעשות הרכבה של כמה

סוגי פרי הדר על עץ אחד - נידמה לי שגם בפורום יש הסברים על הרכבות

האם אפשר להרכיב ענף דק על ענף עבה?

כלומר אם העץ כמו שצוין הוא עץ גדול, זה מצריך ענפים בוגרים להרכבה? או שאין בעיה עם ענפים צעירים בני שנה או פחות?

ההיפך. מרכיבים ענפים צעירים עם

עיניים (רוכבים) על ענף עבה. ורצוי גם כמה רוכבים על אותו ענף כי לא כולם נקלטים ומצליחים. אם כולם יקלטו, אפשר לדלל אחרכך.

elephant120

New member
כבר אין לי סבלנות...../images/Emo13.gif

אני יודע שהומלץ לי לחכות לאביב, אבל אחרי כל הדברים המלומדים ,ועיון בכמה אתרים המסבירים כיצד ל"הרכיב" אני ממש רוצה לנסות... האם יש עכשיו סיכוי לענף מורכב שיקלט? או שזה קלוש מאוד ואין טעם לנסות בכלל בימים אלו?

אני לא יודעת לגבי פרי הדר. נשירים

עושים כמה שבועות לפני הפריחה ויציאת העלים, כשהעץ מתחיל להתעורר.

BloodyWolf

New member
אם תמתין כמה ימים אני אשתדל

לכתוב מדריך מצולם לשיטה הישנה והטובה של חקלאי שנות ה60-70. הרכבה שביצעתי בשיטה זו לעץ תות תפסה תאוצה. הרגשת הסיפוק היתה אדירה ברגע שראיתי את הניצן מתפתח. שיטה זו מצריכה שהעץ כבר יהיה בתנופת צימוח - כלומר בזמן שהעץ מוציא ענפים חדשים מכל מקום.

למעלה