שאלה בנושא העבודה.

שאלה בנושא העבודה.

בכל פעם שחסרה מישהי בצוות אני מחליפה אותה, (סוג של כלבוייניק). בזמן שאני מחליפה אותה (אני כמובן לא עושה את העבודה שלי) כמו כן,בזמן שאני לא נמצאת, אין מי שיעשה את העבודה שלי, כי רק אני יודעת לבצע אותה כהלכה. כעת אחת מהבנות בצוות נכנסה להריון ולא ממש ברור לי אם אני אאלץ לבצע את עבודתה בזמן שהיא תהיה בחופשת הלידה או שאמשיך לעשות את עבודתי ויביאו מחליפה. לצוות הבנות יש מנהל ישיר , ולי אישית יש מנהל ישיר. הבחורה ההריונית, חברה טובה מאד שלי, הודיעה למנהל הישיר שלה על עובדת הריונה, ולא הודיעה למנהל הישיר שלי.כמו כן הודיעה לי בסוד שהיא מתעדת לקחת יותר מ- 3 חודשים חופשת לידה, רוצה להיות עם התנוק כחצי שנה. ההריונית, לא הודיעה את עובדת הריונה למנהל הישיר שלי (ככה לפחות סיפרה לי, אלא הודיעה רק למנהל הישיר שלה) כמו כן לא סיפרה לאף אחד פרט לי שהיא מתכוונת להאריך את חופשת הלידה. ההריונית תלד באוגוסט, וכעת אני די בבעייה, אם אאלץ להחליפה, אאלץ להשאר שעות נוספות, דבר שיפגע באכות החיים שלי, העבודה הרבה יותר קשה ומתישה ומעצבנת, מעייפת, ובכלל לא העבודה שלי. חוצמזה, יש לי ילדים קטנים וקשה לי מאד להשאר שעות נוספות, ובימי שישי.... מה עלייי לעשות , אייך הייתם נוהגים. אציין כי היחסים ביני לבין המנהל הישיר, יחסים מאד טובים, הוא מנהל מאד טוב, אדם נחמד, אולם יש ביננו ריחוק מעובדת היותו בסמכות גבוהה ממני. מה לעשות, די מטריד אותי העסק. אשמח לשמוע מה הייתם עושים . סיגל.

אז ככה.....

לא בטוח שתצטרכי להחליף אותה. היא צריכה להודיע למנהל הישיר שלה בלבד, למה היא צריכה להודיע גם לשלך? אם ירצו שתחליפי אותה, את לא חייבת להסכים לעשות שעות נוספות - גם לך יש חיים. בדרך כלל, נשים לא חוזרות אחרי שלושה חודשי חופשת לידה, אלא מאריכות את החופשה (קשה להיפרד מתינוק), אני מאמינה שהם מודעים לעניין. לדעתי, בינתיים אל תגידי כלום. כשיהיה צורך, תגידי את כל שעל ליבך למנהל הישיר שלך בלבד.

sovlanit

New member
מסכימה עם נויה,סיגי המקורית

ובכלל,עד אוגוסט יש עוד הרבה זמן,אז מה הטעם לדאגנות-יתר מעכשיו??? שיהיה להריונית בשעה טובה. ולך אני מאחלת רוב טובה וברכה !

jesenia

New member
משלמים לך על זה?

נראה לי שלא. אל תהפכי את עצמך לזמינה עפ"י דרישת מקום העבודה. הציבי גבולות - למשל הודיעי שבמקרים יוצאי דופן ובהודעה מראש את תתארגני ותוכלי להשאר מספר שעות נוספות (נקבי במספר מראש!) אבל לא בתור מנהג קבוע. הוציאי את ימי שישי מכלל חשבון, וכו' וכו' - הכל לפי היכולת. אם את מוכנה לעבוד כל יום מס' שעות נוספות, תבקשי איזשהו הסדר כספי, אל תעבדי בחינם. תכיני את הנאום כבר עכשיו...בהצלחה!

זאת לא ממש בעיה של כסף.

והאמת שהמנהל הישיר שלי הוא הבעיה, גם אם אני יסרב, הוא דווקא בעד שאני יחליף את מי שלא מגיע.... אבל אם באמת יחליטו שאני יחליף אותה, אני באמת יקבע סדרים שם, למרות שזה די בעייתי. בעבודה שלי אין ימי שישי ואני מגיעה בסביבות 8:30 -16:00 אין לי אף אחד על הראש. ממש סבבה לי,גולשת כל היום ועובדת במקביל, אבל אם אני מחליפה מישהי, אז השעות אחרות, יש יותר דרישות יותר בלבול מוח. סתם כאב ראש מעצבן. סך הכל יש לי עבודה נהדרת, אין תלונות, שעות סבבה, מנהל 10 לא יכולה להתלונן, לא יודעת אם כדאי לעשות בלאגן, בשביל כמה חודשים, נראה לי שבנתיים אני יחכה. נראה איך הדברים יתגלגלו...

jesenia

New member
גם אני על תקן מחליפה

אני והעזר כנגדי. בהתחלה סיפרו לנו ששעות נוספות זה מקסימום חצי שעה יותר, כעת בפועל אנחנו רואות שזה יכול להיות יותר (וכבר ציפו מאיתנו להשאר עד 23:00!!) אז כשאחד האנשים כאן יצא לחופש מרוכז של שבועיים, לימדו אותנו את העבודה שלו - וגם היה מצופה שנתקתק הכל בו זמנית. הסכמנו כי לא ידענו במה זה כרוך והיינו יחסית חדשות, להבא סיכמנו שאנחנו דורשות שהמשרה של אחת מאיתנו תורחב בהתאם ובצורה מסודרת. וכך גם לגבי עבודות נוספות שמנחיתים עלינו - התשובה הראשונה שלנו זה "אם ישאר לנו זמן, אנחנו עסוקות בדברים חשובים כרגע" - וגם אם יש זמן אני עונה את אותה התשובה, אחרת מספחים לי תפקיד נוסף. אני מראש מכינה הגבלות. זה שהסכמתי פעם אחת לא כובל אותי. וכן, סיבה אחת היא שאנחנו לא מתוגמלות על השעות. אחרי שאני אלד בטח אחשוב קצת אחרת....בכל מקרה אני קובעת את הגבולות שלי מראש עם עצמי, כך שאני מוכנה תמיד. הכוונה היא לא ליצור בלאגאן, אלא לגרום להם להבין שיש לך גבולות והם לא יכולים להשתמש בך לפי הצורך שלהם מבלי להתחשב בך.

שיהיו לך בעזרת השם ילדים, הכל ישתנה

תאמיני לי, אצלי העבודה מתחילה ב- 7:30 וזה מצחיק כי באמת התחלתי ככה, ולאט לאט זה הגיע ל 8:00 , והיום אני מגיע ב- 8:30 ולא מחשבנת לאף אחד. זאת אומרת אני מתנצלת אבל לא יותר מזה. יש לי ילדים ואין מה לעשות. והאמת כבר אף אחד לא מתרגש מתי אני באה ומתי הולכת. חוצמזה שגם עובדים חלק מהעבודים בימי שישי, אני יתהפך העולם לא מוכנה להגיע. למרות שפעם דיברו על זה. להגיד שזה לא פוגע לי בשעות?, זה פוגע אין לי שעות נוספות וגם לא רוצה. פעם הייתי נשארת עד מאוחר, עד שנפל האסימון, לא רוצה את הכסף הזה. אז נכנסתי למנהל היקר שלי יום בהיר אחד בשעת ערב מאוחרת ואמרתי לו שאני רוצה שכר גלובלי וזה לא יתכן שאני ככה נדפקת בשעות, ותתפלאי הוא הסכים יותר נכון הוא אמר שבמשך כמה חודשים אני יצא ב= 16:00 , אח"כ נדבר. אז בינתיים הכל דופק. ותאמיני לי הוא יודע את טיב העבודה שלי. חוצמזה שהוא בסדר גמור. רק אם הוא לא הייה מנדב אותי להיות כולבוייניק של כולם... סיגל.

sovlanit

New member
סיגי המקורית,

השבוע אתן מעשירות את ידיעותי בלשון ותודה על כך. כשאת כותבת "רק אם" את מתכוונת ל "אבל". "אם יש אַָבָל-אז זה חָבָל"... את מבינה? כלומר,המילה "אָבָל" יוצרת במשפט אחד דבר והיפוכו ואנו נותרים עם תחושה לא נעימה. מתוך תחושה [תת מודעת?] זו בכל אליה מתגלה הקוץ. אז ,כדאי את האנרגיות להשקיע במה שטוב ... סתם,כי בא לי לדבר....חחחחחחחחחחח אנרגיית היש חיים נפלאים!

אנילה1

New member
סיגי, איך הבוס שלך יכול להיות כל כך

טוב, אם הוא כל הזמן מנדב אותך להשלים את העובדות החסרות? בכלל נשמע לי מוזר שאין מי שתחליף אותך? מה עושים כשאת חולה? או הילד חולה ואת לא מגיעה לעבודה? העבודה נשארת וממתינה לך? אצלינו קבלו 6 ימי מחלה עבור ילדים חולים. אם אני הייתי חולה הבוס שלי היה מחליף אותי, כי עבדתי בעבודה מאוד ספציפית שרק הוא ידע לעשות אותה חוץ ממני.

אנילה, הבוס שלי מנדב אותי זאת עובדה

ולגבי העבודה שלי, הן לא יכולות להחליף אותי כי הן לא יודעות לעשות את העבודה. אז בדרך כלל שאני לא נמצאת הבוס היקר שלי מחליף אותי. או שאני מבצעת במקביל גם את העבודה של מי שלא נמצאת וגם את העבודה שלי ... האמת שזה לא דבר שקורה המון, רק אם מישהי לא נמצאת, ומדובר בסה"כ בצוות של 3 בנות ככה שזה לא ממש נוראי כמו שזה נשמע. העבודה אצלי מחולקת לתקופות בחודש שיש לי יותר עבודה ופחות ככה שלא הסטרי עם יום אחד הדברים מתעכבים, יש לי ימים שיש לי פחות לחץ וימים שיש יותר, אבל אין שום דבר שלא סובל דיחוי. אם משהו מתעכב הוא יעשה יום אחרי... היחסים ביני לבין המנהל די יטובים, פעם הדפסתי עבודה שלמה לבן שלו... אז ככה שהוא די חביב אליי, אבל יחד עם זאת די מרוחק, אבל יחסית למנהלים שהיו לי עד היום הוא באמת הכי נורמאלי, יאמר לזכותו. חוצמזה שהיום אני רואה דברים אחרת, פעם כל דבר הפריע לי , פעם לא ידעתי להסתדר עם אנשים, פעם הייתי אחרת, היום אני שונה, יותר קל לי. משהו עם הילדים והנישואים נותן לי איזה שלווה ... היום אני יותר אופטימית. יותר רואה את הקשיים כדבר זמני. דברים שפעם לא נתנו לי מנוחה , היום יותר זורמים. אבל עדין, אני אותה סיגל, חסרת ביטחון כמו פעם.

sovlanit

New member
סיגי המקורית,הנה

בעצמך את עדה לשינוי שחל בך. יישר כח!

למעלה