שאלה בנושא הנקה

ronliv

New member
תודה על התגובות...

הגבת לשאלה שלי ב- 14/06/07, בנתיים עברתי ניתוח קיסרי ב - 11/06/07, ילדתי בן. והיום שוחררתי מבי"ח. התחלתי להניק, פה ושם עם תוספות של סימילק, אך מה שלא אמרתי קודם, זה שעברתי בגיל 18 ניתוח להקטנת חזה. לא היה קל, אך התמדתי עם ההנקות. ויוצא פעם ביום שהוא אוכל תוספת של סימילק, וזה כי אחרי שעה וחצי של הנקה, לפעמים הוא לא נרדם. (זה קורה בערך פעם ביום). אני מודאגת, מה גם שהוא שוקל כרגע 2.600 ק"ג בלבד. ועדיין לא יודעת איך להמשיך הלאה. אשמח להמשך תגובותיכן... תודה.

ronliv

New member
שאלה בנושא הנקה

שלום רב, אני לקראת לידה, וזאת הלידה השלישית שלי. בשני הגדולים ההנקה לא ממש הלכה חלק, ובית החולים מיהר לתת להם תמ"ל בנוסף, האחיות טענו שהם היו רעבים. ובהמשך נתתי להם תמ"ל בנוסף להנקה בכל ארוחה, כי באמת היו רעבים. שתי הלידות היו די טראומטיות, ואולי גם הייתי צעירה מידי. היום, עשר שנים אחרי, מרגישה בוגרת יותר, ומוכנה יותר. ומאוד מאוד רוצה להניק הנקה מלאה. מתוכנן לי ניתוח קיסרי השבוע. כולסטרום, יוצא מבלוטות החלב כאשר אני לוחצת. שאלותי הן - האם יש סיכויים שאוכל להניק? האם החלב שלי לא מספיק משביע? מה יכלה להיות הבעיה אז? אולי חוסר הבגרות שלי? חוסר הידע? האם יש סיכוי שעכשיו אתגבר על הכל ואצליח, או שפשוט החלב שלי לא בסדר? ואצטרך להשלים עם כך? תודה על העזרה, זה מאוד חשוב לי.

Revili

New member
רצון, מעט ידע וסבלנות...

זה בד"כ כל מה שנחוץ כדי להצליח להניק ... אני רואה אך עם כל ילד שלי (יש לי שלושה) ההנקה היתה קלה יותר, ארוכה יותר ואני בהחלט מבינה על מה את מדברת. ההנקה היא דבר נלמד, גם האם וגם התינוק צריכים ללמוד אותה, לתרגל אותה ולהסתגל אליה....וזה לוקח זמן, סבלנות ותמיכה של הסביבה...בעבר לא היו לך אותם, הפעם את תדאגי שתקבלי את כל מה שנחוץ בכדי להניק בהצלחה. יש כמה עובדות ברורות לחלוטין - החלב שלך מספיק לתינוק ומותאם בהרכבו ובכמותו (בניגוד לתמ"ל)...אחיות בתי החולים אינן בקיאות מספיק בהנקה וממהרות לתת תמ"ל....אם מתחילים לתת תוספות ובקבוקים הדרך להפסקת הנקה היר קצרה ומהירה. המלצותי, קראי ואיספי מידע רב על נושא ההנקה, הימים הראשונים לאחר הלידה ואם את רוצה, ישנן הדרכות לגבי הנקה לאימהות לפני לידה (בבי"ח ליס לדוגמא). באתרים כמו "מניקות, ו"לינוק" קיים מידע רב בעיברית. בדקי אם בית החולים בו את מתעתדת ללדת, יש יועצת הנקה מוסמכת...לא אחות, לא מדריכה - יועצת מוסמכת, אם לא, הזמיני אחת אליך לקבלת ייעוץ אישי. התעקשי על הנקה בלעדית בבית החולים...אל תוותרי, זו חוויה נהדרת שכל אמא צריכה לחוות לפחות פעם אחת
בהצלחה.

../images/Emo141.gif הכנה מראש

קודם כל- בשעה טובה. קשה לדעת מה קרה עם הקודמים, מכיוון שלא קיבלת עזרה מקצועית בזמן. חבל להסיק מסקנות קיצוניות על סמך מקרים לא ברורים. לרוב האמהות- יש חלב, והוא מזין ומשביע. רוב הבעיות מתעוררות עקב חוסר יידע ונסיון, בשילוב עצות מגורמים לא מוסמכים. הצמדה נכונה והנקה לפי דרישה- לרוב "מספקות את הסחורה". לדוגמה: האם הם היו רעבים כפי שטענו האחיות? אולי. ואם כן- מדוע לא להניק אותם עוד קצת? תינוקות בתקופה הראשונה אוכלים ארוחות רבות לעתים קרובות מאוד, ואין זה אומר שמשהו לא בסדר. להיפך- זהו המצב התקין, ואם תניקי לפי דרישת התינוק (כלומר- בכל זמן שהוא רוצה, וללא הגבלת זמן על השד)- הוא יקבל את מלוא צרכיו ואת תייצרי מספיק חלב עבורו. הייתי ממליצה לך לעבור הדרכה מסודרת לפני (!!!) הלידה. כך, תקבלי את המידע הנכון והמעודכן ותגיעי מוכנה ובטוחה יותר. במקביל- הזמיני אליך יועצת הנקה, שתבוא אליך מהר ככל האפשר לאחר הלידה, תעזור לך עם ההצמדה ותלווה אותך בתקופה הראשונה. בהצלחה

למעלה