שאלה בנושא הגמרא

erez zon

New member
שאלה בנושא הגמרא

מהן הטעויות שנמצאו בה?דנו פה כ"כ הרבה על הזוהר,מה לגבי הגמרא?

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

אין סוף למשחק מילים ואותיות, ומי שבונה עליהם משהו - זה בניין קלפים שערכו כקליפת השום, למשל ההבל הבא, שאינו שונה מההבל שלך: ג - גולם מ - מדמנה ר - רברבנות א - איוולת

הגדרת "שקר" ו"אמת" בידי חרדים

הרב אליהו דסלר מישיבת פוניבז כתב בספרו - "מהי אמת ומהו שקר": האמת היא מה שטוב בעיני אלוהים,והשקר - בעיני השטן. מאחר ורק אליהו דסלר ועבדו דנידין יודעים מה טוב בעיני אלוהים, כך נראית ההצהרה של דנידין. יבושם לך וליכולת ההבנה שלך

erez zon

New member
אז ככה..........

לומדי הגמרא מתפארים ומתפעלים מן הגמרא בכל הזדמנות אפשרית,הם טוענים לדוגמא(כך טען גם הרב עובדיה יוסף)כי כל הידע המדעי של היום מצוי בגמרא, אני זוכר ששמעתי שקיימות גם טעויות מדעיות שם,אולי זה היה כאן בפורום אולי במקום אחר,בכל אופן אני מעוניין לדעת מהן הטעויות המדעיות שנמצאו בה בכדי שאוכל לענות לאדם הדתי הבא שידבר איתי על נפלאות הגמרא בנסיון להוכיח את אמונתו ולהחזירני בתשובה.........

Lu Tze

New member
זה שתמצא טעות בגמרא לא תשכנע אף אחד

אדם מספיק יצירתי יכול תמיד למצוא תירוץ גם לדבר הכי שטותי. זה מזכיר לי משהו נחמד ששמעתי (או קראתי) איפשהו, אולי פה: האם אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים? תשובת הדתי: יש כאן כשל לוגי. ומכיוון שהלוגיקה תמיד צודקת אחד מהדברים שמוזכרים בשאלה (אלוהים או אבן) לא יכולים להתקיים במציאות. מכיוון שאלוהים קיים בוודאות (כי ככה כתוב בתנ"ך), אבנים לא קיימות במציאות!

snift

New member
הכשל בטענה שלך הוא פשוט.

אתה יוצא מנקודת הנחה ש"הלוגיקה תמיד צודקת", זו כמובן הנחה שגויה כאשר באים לטפל במשהו על-טיבעי כמו אלוהים, שהוא מעצם ההגדרה לא כפוף לחוקים הלוגיים שלנו.

יש אלוהים!

תשמע יש טעיות בגמרא ,ויש על זה כמה וכמה קונטרסים יפים של ירון ידען ב"דעת-אמת" ,אז אתה יכול לעיין באתר שלהם ולקרוא ,ואני זוכר כמה טעיות, א,שכתוב שנחש מתעבר 7 שנים,,,ב,שכדור הארץ ישר,,,ויש עוד המון שטויות רק הבעיה, שבעולם החרדי אין חופש ביטוי ואתה לא יכול להגיד את זה ,,, הגברים שם הם נורא אלימים ונורא מאמינים בקיצוניות, והם משמיעים את הזעקה ,"אוי" כשהם שומעים דברי אפיקורסות ברדיו החילוני,,,{לפעמים באוטובוס של אגד הם שומעים} הם גם מאוד אלימים כלפי מחלקי חוברות "דעת אמת", הם גם זורקים מישיבות בחור ששואל הרבה שאלות, בקיצור הם דיקטטורים מגעילים כלפי דעות ואמונות אחרות וכלפי מבקריהם, {לכן הם לא קוראים את העיתונות החילונית}

snift

New member
אני מסכים איתך

שהם אלימים ושהם לא בסדר. אבל מה הקשר בין זה ובין מה שכתבתי, ומה הקשר בין זה לבין קיומו של אלוהים. ובלי קשר, סיפור משעשע : בני ישראל החליטו שנמאס להם ושהם עוזבים את אלוהים. אמר אלוהים: "אין בעיה, רק תחזירו את התורה". העלו להר סיני את כל ספרי התורה, המשנה, הגמרא, הפרשנויות וכו´ וכו´, כשסיימו הודיעו לאלוהים - החזרנו. מגיע אלוהים להר סיני לקחת את התורה, מתחלחל, ואומר: "מה זה כל זה? אני נתתי 10 דיברות, אני רוצה 10 דיברות בחזרה, כל זה לא שלי, קחו את זה מפה".

איילת1974

New member
אהבתי

לפני זמן מה שאלו את אברהם בורג על קיום מצוות, והוא אמר שמי שמקיים את 10 הדיברות הוא דתי אמיתי ולא צריך מעבר לכך. נכון שיש לי בעיה עם שמור את יום השבת לקודשו, שאותו אפשר לפרש לכמה פירושים, אך באופן כללי אני מסכימה עמו. הדיברות החשובות בעניי, הם הדברות שקשורות לבן אדם לחברו וכפי שאמר בעבר אלי ו., שרב אחד אמר, שאם רוצים לסכם את כל התורה במשפט אחד, הוא יהיה "ואהבת לרעך כמוך". נכון שע"פההלכה, הרעך זה רק הדומים לך (יהודים שומרי תורה ומצוות), אך אני לוקחת את משפט זה פשוטו כמשמעו, ואךו הן החוקים בתורה שאותם אני מקפיגה לקיים: 1- כבד את אביך ואמך. 2- לא תרצח. 3- לא תגנוב. 4- לא תנאף. 5- לא תחמוד אשת רעך. 6- אל תענה ברעך עד שקר. אם כל אחד יקיים רק את 6 המצוות הללו, העולם יהיה טוב יותר.

אלי ו.

New member
הצעה קצת אחרת

איסור רצח (שפיכות דמים) איסור גילוי עריות חובת כינון מערכת משפטית איסור התעללות קשה בבע"ח (אכילת אבר מן החי) איסור גזל ועוד שניים שתתנגדי אליהם: איסור עבודה זרה - טוב לזה אולי תתנגדי איסור ל"ברך" את האל אלו 7 מצוות בני נח. אגב, אותו רב שלימד את התורה על רגל אחת היה הלל הזקן.

איילת1974

New member
מקבלת כמעט במלואו

אתה צודק שאני לא מקבלת איסור עבודה זרה, כל אחד רשאי לעבוד את אלוהיו כרצונו, כל עוד אין זה נעשה בכפייה או בפגיעה באחרים, כדוגמת חברי כת השטן. כמו כןלא הבנתי את האיסור לברך את האל (שגם לזה אני מתנגדת) כל אחד יברך את מי או מה שהוא רוצה, מבחינתי האיסור הוא במכירת ברכות מן האל.

Lu Tze

New member
תגיד את זה לחבר´ה שצצים פה כל כמה

ימים עם כותרת בסיגנון "הוכחה לוגית לקיום האל"

למעלה