שאלה בנושא גמילה..

שאלה בנושא גמילה..

ערב טוב לכן, אני לא פעילה הפורום כי עד עכשיו טפו טפו טפו לא היו לי בעיות בהנקה.. אוריה בן 11 חודש עד גיל חצי שנה הוא ינק מלא ומאז המעבר למוצקים הוא יונק בוקר ערב ועוד פעם פעמיים בלילה. אני מעולם לא שאבתי והוא לא שותה מבקבוק ( הוא שותה במהלך היום מעט מים מכוס..). עכשיו שהוא מתכונן לגיל שנה , אני רוצה לעשות את הגמילה הכי נכון שאפשר, אם תוכלו לתת לי טיפים עיצות המלצות ואפילו והפנות אותי לספרות - זה יהיה נפלא. תודה וערב טוב, יעל

שאלה קטנה בעיקר מתוך סקרנות...

מדוע את רוצה לגמול? יש סיבה מיוחדת או ששרירותית - כי הוא הגיע לגיל שנה?

ברוכה הבאה יעל../images/Emo39.gif

אני מצטרפת לשאלה מדוע את רוצה לגמול. והשאלה היא לא מתוך סקרנות או רצון לשכנע שלא לגמול. תהליך הגמילה תלוי מאוד בנסיבות שבגללן גומלים. באופן כללי אכתוב רק, שנראה לי הכי נכון להתחיל מגמילה מההנקות בלילה ורק אחר כך לעבור לגמילה משתי ההנקות האחרות (בוקר וערב). איך גומלים מהנקת לילה? שוב, תלוי מי יוזם את ההנקה. האם את מציעה לו לינוק כשהוא מתעורר? או שהוא מבקש לינוק? אם את זו שיוזמת את ההנקות - נסי לא להציע, ותראי איך הוא מגיב. אולי מים יספקו אותו? אם הוא מבקש לינוק - אפשר לנסות להציע לו במקום ההנקה מים. אם זה לא עובד - ישנה שיטה שנוסתה ע"י כמה בנות כאן (הן בטח יפרטו בהמשך): בהנקה של לפני השינה את אומרת לאוריה - אוריה עכשיו יונק ואחר כך הולך לישון. גם אימא הולכת לישון, וגם הציצי הולם לישון. בבוקר שוב תוכל לינוק. (או - עכשיו לילה, אוריה הולך לישון... בבוקר, כשהשמש תזרח, אוריה יקום וגם הצייצ יקום). בלילה, כשהוא מבקש לינוק - מזכירים לו את הדברים. מבטיחים שבבוקר יוכל שוב לינוק. מנסים להרגיע ולהרדים בכל דרך אפשרי המתאימה לכם, ולא לתת ציצי. (אזהרה: לפעמים זה הולך בקלות, אך בדרך כלל זה לוקח הרבה יותר זמן מאשר לשלוף ולהניק. צריך לזכור שהמטרה הסופית היא להמנע מההתעוררויות וההנקות הללו). בהצלחה! שרון.

תודה על התגובות..

ההתלבטות היא קשה, ההנקה עושה לי טוב וגם לאוריה עם זאת זה נורא מגביל אותנו , אנחנו לא יכולים לצאת כי אוריה יונק אחרי תהליך ההשכבה , וגם הקימה בלילות כבר די קשה לי... שנה נראה לי פרק זמן סביר , ואם לאמר את האמת קשה לי לדמיין את אוריה נגמל מרצונו.. אשמח לשמוע דיעות לכאן ולכאן ... דבר נוסף - אבל זה ממש לא הסיבה היא שאנחנו חושבים על הריון נוסף כשאוריה יהיה בן שנה וחצי , שנה ושבע.. ומכיוון שאני לא יודעת כמה זמן יקח לנו הגמילה , חשבתי שגיל שנה הינה נק´ התחלה טובה.. לגבי העיצות.. אוריה מבקש ציצי , השאלה היא אם זה לא מכוח ההרגל - כל לילה באותה שעה , לא משנה מתי הוא ינק לפני.. ומים.. איך? הוא לא מקבל בקבוק ומים זה לא הפיבוריט שלו.. אוריה ילד נבון וע-ק-ש-ן.. אני צופה "מלחמה" ולכן אני רוצה להצטייד בכל טיפ אפשרי.. שוב תודה על התיחסותכם, בוקר טוב יעל

דיאנה1

New member
הי יעל, אני יכולה לספר לך מה קורה

אצלנו. בר שלי בן שנה ורבע כמעט. הוא עדיין יונק, אבל הוא ילד מאד נוח וגמיש. אנחנו לא מוגבלים בכלל. כאשר הוא בלעדי אין לו בעיה להסתדר מצויין עם אוכל, מים, והרבה תשומת לב ועל הידיים. את המים הוא שותה בכוס. כשהוא איתי הוא כמעט לא שותה מים, אולי כמה לגימות, ומעדיף לינוק. אבל עם אמא שלי כשאנחנו יוצאים או עם בעלי הוא שותה מים מכוס מיוחדת לתינוקות עם פיה בלי שום בעיה. לכן אני בכלל לא מעלה בדעתי להפסיק להניק. זה כזה כיף. וכשהוא חולה אין לו תאבון ואני רגועה כי אני יודעת שהוא מקבל כל מה שצריך מהנקה גם בלי לאכול הרבה. אולי זה צריך להיות הכוון שלך - להרגיל אותו להסתדר בלעדיך לכמה שעות, וגם להרדם בלעדיך, עם מישהו שהוא מאד מאד אוהב ומוכן להשקיע בו תשומת לב מלאה, בלי תאוריות על "פינוק". ואז תוסר ההגבלה, תוכלו לצאת ולהיות הרבה יותר גמישים ותוכלו להנות מייתרונות ההנקה בלי ההרגשה שהיא כובלת אתכם.

zimes

New member
כדי לעודד את יעל, אני רוצה להוסיף

שהיו תקופות שדיאנה התיעצה מה לעשות עם בר כי היא צריכה לצאת מהבית ל 3 שעות. והנה, אותו ילדון שהיה צמוד לגמרי לאמא ולציצי, גדל, והרפה מאמא מעט. (אני מבטיחה תשובה ארוכה יותר אח"כ, אבל בינתיים - תקראי מה שכתבתי הבוקר ב "הורים")

דיאנה1

New member
נכון, היו זמנים... עד שבר התחיל

לאכול מוצקים - בגיל 8 חודשים, כי שני נסיונות בגיל חצי שנה הסתיימו באישפוז - הוא ינק כל שעתיים בערך. לפני מבחנים לא ישנתי לילות לא מלחץ בגלל המבחן אלא מהלחץ איך הוא יסתדר 3 שעות בלעדי... על בילויים לא היה בכלל מה לדבר. הוא לא קיבל בקבוק והיה מוכן רק לשתות מעט חלב שאוב בכוס שלא הספיק לו להרבה זמן. והנה, היום המצב שונה לגמרי.

כמה דברים:

אין קשר בין הריון נוסף להנקה. אפשר להכנס להריון בזמן הנקה, בעיקר כשאת מניקה מספר כה מועט של פעמים ביממה (אם טרם קיבלת וסת אולי הפחתה נוספת של הנקות - למשל הנקות הלילה - תגרום להגעתה. יחד עם זאת, יש נשים שעד שחלבן יבש לחלוטין לא יקבלו וסת, ואז זה יכול לקחת עוד כמה חודשים אחרי הגמילה). אני אישית חושבת, שהכי טוב להתחיל ולראות איך הדברים מתפתחים. את כותבת ששניכם נהנים מההנקה. יכול להיות שאחרי שתוותרו על ההנקות בלילה יהיה לך קל יותר להחליט לשמור על הנקות הבוקר והערב, או להיפך - שתחליטי שאת רוצה לגמול לגמרי. בכל מקרה - אני שמחה שבחרת לעשות זאת לאט. לדעתי, זו הדר הכי נכונה ובריאה לשניכם. את יכולה לנסות להסביר לו שבלילה הוא לא יקבל יותר ציצי, עד הבוקר. תבחרי את הניסוח הכי מתאים לך, חשוב להיות אסרטיבים וברורים. לאייל אני אמרתי (בערך באותו גיל) שאם הוא רוצה לינוק - יינק עכשיו כמה שהוא רוצה, אחר כך אין "עוד ציצי" (מלים שלו) עד הבוקר. את יכולה לתת מים מכוס גם בלילה. אני אישית לא בעד תחליפי חלב בגיל הזה (גם לא קודם
). מה גם שמתן תחליף לא תפתור את הקימה בלילה. אפשר להציע מים, חיבוק, ליטוף, שיר, טיול בבית על הידיים ואפילו צפייה בטלויזיה - כל דבר פרט לציצי. בדרך כל זמן העירות מתקצר מדי לילה. בהצלחה!

לאה_מ

New member
יעל, הגעת למקום הנכון.

יש כאן הרבה אמהות שמניקות תינוקות בני יותר משנה, ונשארות בחיים... אם את רוצה לגמול רק משום ששנה נראה לך פרק זמן סביר, אני חושבת שכדאי להקדיש לכך מחשבה נוספת. מה גם שאת כותבת שאת צופה "מלחמה", ואני ממש לא רוצה להכנס לכך עם הילדים שלי. אם יש משהו שמאד מפריע לך בהנקה (הנקה מסויימת, למשל, זו שבאמצע הלילה, או הנקה מחוץ לבית וכו´), אפשר לנסות להוריד את ההנקה המסויימת הזו, ולהמשיך להנות מהדברים הכיפיים שבהנקה. אם תאמרי מה באמת מפריע לך, נוכל לנסות לעזור יותר. ולבסוף, אורי בן שנה וחמישה חודשים, ויונק במרץ, וממש לא מראה סימנים שהוא מתכוון להגמל (למעשה, כאשר הוא נמצא איתי הוא לא מבקש שום אוכל אחר...), אבל לצערי אני בטוחה שהוא יגמל לבד לפני גיל 18. אני גמלתי אותו לפני חודשיים מהנקות לילה, כי זה כבר שיבש מאד את החיים שלי - זה לא גרם לו להפסיק להתעורר בלילה, אבל הוא מתעורר לחיבוק או למים, ולא לציצי, ומבחינתי זה היה הבדל משמעותי. משאר ההנקות אנחנו מאד נהנים - אז למה להפסיק?

Shellylove

New member
הי יעל (התייחסות קצת ארוכה)

אני אתחיל בלספר קצת על נסיוננו: כמו אוריה, גם שלי לא אכלה מעולם מבקבוק (לא הסכימה בשום אופן) וגם היא החליפה הנקות בארוחות מוצקים והיום היא יונקת 3 פעמים ביום (היא בת שנה ורבע). אני גיליתי שחלק מהקטע של להשאיר אותה עם מישהו אחר הוא הבעיה שלי (וזאת אחרי שהגבלתי את עצמי מכל מיני פעילויות כ-13 חודשים) ולא שלה. כלומר, אני זאת שמהפחד לא שחררתי אבל ברגע שהיא היתה עם מישהו אחר (אבא, סבתא וכו´) היא הסתדרה יפה מאד. מה גם שאת אומרת שיש שתי הנקות במהלך היום (בוקר וערב), אז הוא ודאי יודע להסתדר בלי ציצי. יותר מזה, לפני שבועיים הייתי צריכה לנסוע לחו"ל ל-5 ימים והתלבטתי קשות אם לגמול אותה לפני או לא. לאחר שהתייעצתי כאן בפורום, החלטתי שאני לא רוצה לגמול רק בגלל 5 ימים והילדה הסתדרה יפה בלי ציצי (בלי בכי ובלי בעיות מיוחדות) עד שחזרתי. מה שכן, במקומך הייתי מחכה לגיל שנה (או עכשיו, אם את לא יכולה להתאפק) וגומלת אותו מהנקות לילה. אני ועוד כמה בנות (כוכביתי, לאה_מ, אמא של ליה ועוד) גמלו לפני כחודשיים (וואו, כמה זמן עבר!) בהצלחה רבה את היונקים מהנקות לילה. אני ממליצה שתחפשי אחורה לפי השמות או לפי גמ"ל, כי כל אחת פירטה את התהליך ועדכנה, אני בטוחה שזה ייתן לך הרבה אינפורמציה. הורדת הנקות הלילה שיפרה בבת-אחת את איכות חיי, כי ברגע ששלי הבינה שאין בשביל מה לקום בלילה, היא ישנה לילות שלמים (11 שעות) וגם אני (טפו, טפו, טפו...). אני מאמינה שאם תגמלי אותו מהנקות הלילה וישארו לך שתי הנקות ביום, לא תרצי לוותר עליהן כל-כך מהר, כי זה באמת כיף להניק תינוק גדול. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשלוח לי מייל או לשאול כאן. אני בטוחה שתקבלי הרבה תשובות ותמיכה מכולן.

wow אתן נפלאות ../images/Emo24.gif

נתתן לי חומר למחשבה והתיעצות ( עם בעלי..) בכל מקרה אקבל את ההמלצה לחכות עד גיל שנה עם גמילת לילה ( בינינו מה זה עוד חודש ללא שינה רצופה
) עוד תשמעו ממני... המון תודה - הצלחתם להוציא תחושות מודחקות החוצה.. יעל

היי, ואנחנו מקבלות פה גם את אלה

שאין להן בעיות. הגמילה הנכונה היא גמילה הדרגתית- מורידים הנקה אחת, מחכים קצת, מורידים עוד אחת, וכך הלאה. אני לא אוהבת את גמילות היום הולדת- הילד הגיע לגיל X אז צריך לגמול אותו מ-Y. מנסיוני עם 3 ילדים, כשהם מוכנים לגמילה, הם מסמנים לך. הגמילה הנכונה מתחילה מנכונות ומוכנות של הילד. בעצם הגמילה האידאלית היא ביוזמת הילד. אני רק רוצה להעיר שרוב התינוקות עדיין לא מוכנים לגמילה מהנקה בגיל שנה. לפחות מהנסיון שלי. אני לא יודעת מה השיקולים שלך אבל אם זה רק "הגענו לגיל שאפשר להתחיל"- עיזבי, למה לך. תניקי בכיף עד שימאס לכם. אף אחד לא עומד עם סטופר, ואף אחד עוד לא הלך לבקו´´ם כשהוא צמוד לשד. שיהיה בקלות.

למעלה