שאלה בנושא גזל

sigal013

New member
שאלה בנושא גזל

כשהייתי קטנה מתחת לגיל 12 נידמה לי.. הייתי הולכת עם ההורים שלי נגיד לאיזה מקום כמו סופר וההורים שלי היו משפיעים עליי לגנוב מהחנות אני לא זוכרת בברור אבל למשל סיכה כזאת לשיער או פעם אחת הם אמרו לי להחליף את הנעליים שלי בנעליים חדשות מהחנות לנעול ולצאת פעם 1 תפסו אותנו ולקחו אותנו לתחנת משטרה... צילמו אותנו במצלמה של הסופר כשגדלתי הבנתי שזה לא בסדר ולא עשיתי את זה יותר עכשיו מה אני עושה בעניין הזה? 2. לפני שנה קרו לי שתי מקרים מקרה 1 : היינו בטיול השנתי והבנות הכניסו בנים לחדר אחת מהכיתה שלי הכניסה אותם שהיינו עוד חברות (1 מהם ערבי שאמרו לי שהוא גונב) הם עישנו וצעקו ולא נתנו לי לישון כל הלילה ואפילו נירדמו בחדר שלנו שקמתי בבוקר אני בודקת את הארנק שלי אני רואה שחסר לי 100 שקל וזה היה שחסכתי כל שקל כדי לקנות איזה משהו שרציתי עם כל העצבים של הלילה שעבר עליי לא ראיתי בעיניים ולקחתי לאוטו אחת שהכניסה את הבנים 100 שקל ושמתי בארנק שלי ואמרתי להם שגנבו לי !! היא בדקה וראתה שגנבו לה "כאילו" והיא אפילו לא נילחצה מיזה ואמרה לא נורא עכשיו אני לא יודעת מה לעשות בעניין הזה? מקרה שני שהייתי עם אמא שלי בסופר והיא שמה את הקניות בשקיות לפני שמגיעים לקופה ונתנה לי להחזיק שקית עם כמה דברים ובטעות יצאתי עם זה כאילו שחכתי את זה ביד ואמא שלי שמחה על זה מה אני יעשה??? אני חוזרת בתשובה ורק עכשיו אני נזכרת בכל הדברים האלההההה

למה את מספרת הדברים האלה?

מה את רוצה שנגיד לך? את הנעשה אין להשיב ואין לדעת את דיני ה' ולדעת שאולי הגניבה היא עונש על מעשה זה וזה.

אני מכיר מקרים על אנשים ש...

לאחר כמה שנים שלחו צ'ק לבית מלון או לחנות שגנבו משם דברים, תמיד ניתן לכפר. המשך יום טוב

באמת תחזירי לחברה ולכל מי שאפשר

עון הגזל הוא חמור ועכשיו את יודעת שגנבת לחברה ואם יש באפשרותך להחזיר לה אז תחזירי ותסבירי לה יפה שהיית עצבנית מאוד כי חסכת וחשבת שבגללה גנבו לך. בקשר לסופר אין לי מושג אפשר לתרום אם לא יודעים ולתת צדקה זה מכפר.

פסיבי 1

New member
לגבי הגזל

כל מי שאת יודעת שגנבת לו את חייבת להחזיר,אם את מפחדת לעשות זאת בעצמך ,אץ יכולה לשלוח חברה שתחזיר וגם תבקש סליחה בשמך מה שגנבת ואת לא יודעת ממי את צריכה לתרום את השווי של זה לצרכי צבור(גמ"ח הלוואות,תפילין וכ') יישר כח על ההתמודדות עם העברוהרצון לתקן את שפגמת

mgb

New member
גזל בילדות..

בס"ד שלום לך! 1) כל איסור שנעשה לפני היותך בת מצווה מעיקר הדין אינך חייבת בהשבה. ראוי אבל בכל זאת להשיב. 2) כל איסור גזילה שנעשה לאחר היותך בת מצווה חייבת את לעשות ככל שביכולתך להשיב נגזל. בספה"ק נאמר שגם על "שווה פרוטה" אדם יחזור בגלגול על מנת להשיב..לא כדאי! 3) אם לא ניתן או לא ידוע מכל סיבה למי להשיב נאמר בדברי חכמים "גזל ואינו יודע למי גזל יעשה בהם צרכי רבים.." בתקווה שהקב"ה יגלגל שהנגזל יהנה מההשבה. בספר "מסילת ישרים" מבטיח שה' יסייע לגוזל להשיב לנגזל אם פעל ככל שביכולתו לקיים מצוות השבה. בברכה

פסיבי 1

New member
בגזל לפני גיל 12 הרבה פוסקים אומרים

שצריך להשיב,וכן דעת המקובלים

למעלה