שאלה בנושא בלמים!!!!!

dickens

New member
שאלה בנושא בלמים!!!!!

לאיזו מכונית ישנן בלמים הכי חזקים:לפורד פוקוס,לבורה ,לסיאט לאון או לפיז´ו 307?? אני שואל היות שהייתי רגיל לבלמים חזקים מאוד כמו בסובארו אימפרצה ולאונה. בתודה מראש!!!!

sronis

New member
שאלה מוזרה, אם אפשר להגיד...

איזה סובארו הייתה לך? נהגתי די הרבה על אימפרזה ואין לה בלמים מדהימים במיוחד... לפוקוס ולבורה בלמים מצוינים, מניסיון. נשיכה טובה, ABS מגיע באיחור כמו שצריך. ל-307, שעליה נהגתי מעט מאוד, אמורים להיות בלמים טובים לא פחות. את בלמי הלאון אני לא מכיר. רוני

itzik93

New member
דיוק בנתונים ועובדות

לאימפרזה/לגאסי אין בלמים חזקים כמו ללאונה... ללאונה יש בלמים מצויינים- באימפרזה/לגאסי הם מעט חסרי תחושה מבית היצרן - כמובן שניתן לשפר זאת ע"י החלפת צינורות הבלימה ונוזל הבלמים (למשהו איכותי יותר) - אבל כל עוד מדברים על "סטנדרט" מבית היצרן, ללאונה בלמים חזקים יותר משמעותית (אל תשכח שגם ללאונה 200 ק"ג פחות מהאימפרזה - וזה מאוד משמעותי). איציק

sronis

New member
מעניין שללאונה בלמים חזקים יותר...

הרי היא מיושנת בהרבה... והאימפרזה סה"כ יותר כבדה אז היא בהחלט צריכה בלמים חזקים... בכל מקרה, לי יש ניסיון באימפרזה שנת 97 (או 98, לא בטוח), הבלמים שם סבירים, לא יותר. לפוקוס ולבורה בלמים חזקים משמעותית (ואני מאמין שגם ללאון ול-307) רוני

itzik93

New member
תראה:

עוד לא בדקתי באימפרזה מה קורה עם בלמי הדיסק הקדמיים (אם יש הבדלים בקוטר הדיסקים בין דגמי ה LX ל GL) אך בלגאסי שהיתה לי (93, DL) קוטר הדיסקים הקדמיים היה קטן מאלו של דגמי ה GL - ללא ספק הבדל משמעותי בבלימה - אני סבור שבמדינות אחרות בהן משווקות הלגאסי/אימפרזה הסטנדרט בנושא הבלמים הוא הרבה יותר גבוה (בוודאות) ולכן שם ה"בעיה" כמעט ולא נראית... ייתכן ועדיין קיימת תחושה ספוגית מעט, אך בוודאי שלא בקנה המידה של מה שאנחנו פוגשים פה בארץ ורוב הסיכויים שאיכות הבלימה "שם" הרבה יותר טובה ומספקת מזו שבדגמים המיובאים לישראל. איציק

sronis

New member
רגע, אתה מחדש לי כאן משהו

אתה טוען שבחלק מהדגמים המיובאים ארצה, גם כיום, יכולת הבלימה פחותה מאותם הדגמים הנמצאים בחו"ל?? רוני

itzik93

New member
אז ככה:

תשובה לשאלתך: בדגמי הלגאסי דור-ראשון - ב-ה-ח-ל-ט כ-ן (ואם זה תקף לגבי האימפרזה בדגם הקודם - נדע רק מחר). לגבי האימפרזה NEW AGE עוד אין לי שום אינפורמציה. האינפורמציה שלי מבוססת על דגמי הלגאסי 90-94 (שזה אותו דבר כמו לאימפרזה עד 2000) - בלגאסי דור-ראשון (זה ב-ד-ו-ק) שיש הבדל מאחר ועשיתי ברקסים (קומפלט) ללגאסי שהיתה לי והיו 2 סוגים, אחד מתאים ל DL והשני ל GL (גדול יותר) , מה שאני מתכוון לבדוק זה האם יש הבדלים דומים גם באימפרזה (בין ה LX ל GL) - אם יהיו הבדלים יהיה זה מעניין לבדוק ולראות איך זה בא לידי ביטוי בפועל (אני יעשה מחר השוואה וויזואלית בין האימפרזה GL של אמא שלי לאימפרזה LX שלי...). בלגאסי דור II כל הדגמים הם "GL" (מפוארים) ולכן לא ניתן למצוא לגאסי דור II עם דיסקים קטנים מקדימה (מה גם שהיא גדולה יותר) - ולכן יכולת הבלימה שלה טובה. ראיתי שבחו"ל אנשים נוטים להגדיל (עוד יותר
) את גודל הדיסק בדור-II ללגאסי לדיסק של 17" (מטורפים...) - בעיקר בדגמי הטורבו (טוב, אפשר להבין אותם...
) בכל מקרה, אפשרויות השיפור כאן הם יחסית גדולות והעלויות לא היסטריות (למי שמחפש את זה כמובן). איציק

© DrorZi

New member
../images/Emo32.gif ליציק

עשינו קצת בלגן במערכת (היגבנו להודעה שמחקתי דווקא ולכן נעלמו חצי מההודעות, לא באשמתי הפעם) אז כבר מחקתי את כל מה שנשאר. מקווה שאתה לא כועס.
דרור זי, מת מעייפות

itzik93

New member
ממש לא

שטויות - קורה.... אני שלחתי הודעה פעמיים (עם כותרת שונה) וניסית לכתוב לך הודעה שתמחק אותה - ועוד לפני שהספקתי, אתה כבר מחקת.... איציק

dickens

New member
הייתה לי לאונה מצויינת בבלמים אך..

נאלצתי למכור כי הגיעה הזמן לאחר 11 שנות שירות.אך הבלמים היו כחדשים- כמובן לאחר טיפולים שוטפים שהיו בזמן.הבלמים היו מעולים. אני חושב גם על הבורה או על הפוקוס. בתודה מראש לך ולכולם!!!

למעלה