שאלה בנושא בלט

dafgol

New member
שאלה בנושא בלט

צהריים טובים. יש לי שאלה לגביי בלט בין שתי חוליות בגב, אמא שלי סובלת מכאבי גב קשים ומטופלת ע"י זריקות וכדורים , השבוע עברה C.T והיום קיבלנו את הממצע - "בלט בין שתי חוליות" , אין לנו מושג מה זה ואיך לאכול את זה...רופא מומחה יראה אותה רק ביום שישי הבא , רציתי לדעת עוד פרטים על הנושא , דרכי טיפול (נאמר לה שכנראה תצטרך לעבור ניתוח), האם יש מאמרים בנושא או מקום שאפשר ללמוד קצת יותר. אודה על כל מידע בנושא. שבת שלום

dafgol

New member
בלט דיסקלי אחורי

אובחנו שינויים ניווניים בחוליות L4-5 ו L5-S1 (לא שיש לי מושג מה זה אומר). ביום שישי יש לה פגישה אצל דר' חנני ברמב"ם. האם בעצם מדובר על פריצת דיסק? כנראה שאין מנוס מניתוח , תוכל אולי להסביר קצת על מה מדובר או להפנות אותי למאמרים ומחקרים בנושא? המון
על כל מידע וערב טוב

בלט דיסק

ברוב המקרים אין צורך בניתוח. הכאב מטופל תרופתית ובפיזיותרפיה בהצלחה רבה. אם טין הטבה ניתן להתייעץ עם רופא מרפאת כאב. לניתוח הולכים רק כאשר אין הטבה בטיפול לא ניתוח מקסימלי.

dafgol

New member
אז זהו ש...

היא טופלה במרפאת כאב , בתרופות , פיזיוטרפיה ,דיקור אקופונטורה ובכל דרך אפשרית (גם שחיה) עד שהמצב שמתסתן כרגע זה רק ניתוח ואנחנו ממש לא "מתלהבים" מזה ומנסים לחפש ולגלות אפשרויות נוספות לטיפול וריפוי.... אם יש למישהו תרופת פלא ...נשמח לשמוע...

למעלה