שאלה בנושא בטיחות

כן. צמיג שהחריצים בו לא מספיק

עמוקים הוא יותר חלק. וצמיג שחוק המורכב על אותו הסרן עם צמיג חדש גורם לכך שההגה ימשוך לכיוון השחוק.

אוקיי,

ובמקרה שלי מדובר בצמיגים ישנים כולם וברכב שעבר טסט לפני כחצי שנה, מסתמא לא קריטי עד החורף, אה?

לא בהכרח....

הגומי בצמיג ישן - ישן, ואינו מספק את האחיזה הנדרשת. לעניין האחיזה, אין שום משמעות לכך שעברת טסט. היעילות של הצמיג אינה מוערכת בטסט השנתי (חבל...). יש אמנם שייכות לענין חורף (גשם), אבל האמונה הפופולארית שסכנת החלקה קיימת רק במקום שבו יש גשם - מוטעית: הסכנה קיימת בכל כביש או דרך, בתלות ספציפית במרכיבי אותה דרך (חומרים, גיל, גאומטריה). סע בזהירות.

בר

New member
וודאי שזה מסוכן !!!

עומק החריצים בצמיג חייבים להיות לא פחות מ2 מ"מ עד כמה שאני זוכר את החוק. מעבר לכך,הבטיחות היא מצילת חייך. אם תתקין צמיגים נאותים לרכבך,תשמור על חייך. שחיקה היא אינה סימן בודד לסכנת תאונה הנגזרת מצמיגים ישנים. ישנו גם היובש של הגומי שעלול בעצם בנסיעה להתפוצץ לך עקב יושנו. אני מאוד ממליץ לך לא לחכות עד לגשמים הראשונים וכבר ללכת ולהחליף צמיגים חדשים אשר יתאימו לך לרכב עפ"י חוק. אל תחכה לרגע שבו חלילה תיגרר לתאונה ואז תגיד "למה לא עשיתי את זה ?". עדיף להשקיע כמה שקלים בצמיגים מאשר להשקיע בארון קבורה.

isra533

New member
כן מסוכן !!!!!!!!

הצמיגים מתבלים הכי מהר מכל חלקי הרכב. הרכבים שאנו נוסעים בהם אם חדשים או אפילו של 10 שנים ויותר מסוגלים לנסוע בבטיחות מלאה במהירויות של היום, מה שלא נכון לגבי צמיגים ישנים,יבשים,שחוקים או סדוקים. במהירות של 80 קמ"ש, כאשר נגרם פיצוץ בצמיג, הסיכויים קטנים מאד לצאת ממצב כזה בשלום. הצמיד הוא האמצעי שלנו הנהגים כדי להבטיח נהיגה בטוחה ללא הפתעות. בטסט כן בודקים צמיגים אבל לא צריך לחכות עד לבדיקה של פעם בשנה כדי לראות אם הצמיגים תקינים (כמו שאר מערכות הרכב). מדי פעם צריך לעשות בדיקה של הצמיגים, אם יש דברים התקועים בחריצים, אם נוצרו סדקים, אם יש שחיקה לא מאוזנת דבר הדורש איזון גלגלים. כל הבדיקות האלה מאריכות את חיי הצמיג ומבטיחות נהיגה יותר בטוחה.

ddhhkkhh77

New member
מאוד.

1.צמיג ישן מלא סדקים בדוק בדופן שלו, סכנת פיצוץ במהירות ואיבוד שליטה. 2.צריכת דלק גבוה עד 10% יותר מאחר ולחץ האויר אינו נכון - יש דליפה תמידית מהסדקים. 3.כאשר החריצים (פרופיל הצמיג), שחוק קירור הצמיג לא מספיק וניקוז המים לא מספיק ואז נוצרת כעין שיכבת מים בין הרכב לכביש. 4.הנסיעה לא נעימה הצמיג קשה ולא נותן רכות בנסיעה. כאשר אתה מחליף צמיגים שיים את הטובים ביותר מאחור - השליטה ברכב נעשת ע"י הסרן הקדמי ולכן עליו יש לך שליטה במקרה של תקלה....

למעלה