שאלה בנושא בולים

דרךארץ

New member
שאלה בנושא בולים

מכיוון שאני לא אוסף בולים ודוקא התגלגלו לידי מספר אלבומים של בולים ומעטפות יום ראשון שאלתי את עצמי את השאלה הבאה: איך ב"ים" הבולים הזה אוכל לדעת מה בעל ערך? אז התחלתי לחפש מה שנראה שונה ומעניין לסרוק ולהציג בפני המומחים שבינכם. והנה דוגמא ראשונה -

דרךארץ

New member
זה עניין של חוסר ידע

יכולתי הרי לסרוק דוקא בולים עם תמונות מרהיבות אבל בחרתי את אלה שנראו לי מאזורים יותר נידחים או בול מגרמניה עם הטבעת ערך חדש שנראה לי כמיוחד. כנראה שמחט בערימת שחת יותר קל למצוא כי היא לפחות בצבע שונה. צריך לפי הערכתי ידע עצום להבין בנושא שהרי יכולים להיות מאות אלפי בולים ועוד בוריאציות שונות (עם חותמת כזאת או אחרת) ואני משער שהרוב חסרי ערך ממשי. אולי בהמשך אנסה את מזלי עם מעטפות יום ראשון. את עניין הבולים אני נוטש.

שים לב, זה מעניין:

אלו לא בולים, אלא בולי סינדרלה. הם לא הופקו בכלל על ידי מדינה ולא מתיימרים להראות ככאלה, ומן הסתם הונפקו לקראת איזה ארוע מוסיקלי. בהחלט מעניין לקראת מה.

בּני

New member
המועדון המוסיקלי

הב"בולים" נראים כמו בולים שיש לי שנשלחו פעם ע"י "המועדון המוסיקלי" מדובר בתקליטים!! או פרסומת מדוורת אליהם. הקונה היה צריך לבחור את הבולים של התקליטים שהוא מעוניין לקנות, להדביק אותם על גלויה מצורפת ולשלוח למועדון, כך היה במצע הזמנה של התקליטים. יש לי מעטפה כזו, אבל מתקופה יותר מאוחרת מכיוון שאצלי זה הבולים צבעוניים. אבל אני מזהה כמה מהבולים שדרךארץ שם כעטיפות תקליטים ישנים. בני

JAMES DEAN

New member
יש לי שאלה:

תגידו אפשר לשלוח סינדרלות על מעטפות וגלויות כאילו היו בולים? הרי מי שם לב, רק האספנים לא יותר מזה.

אתה יכול לנסות

בזמנו היתה התארגנות של הימין הקיצוני להקים את "מדינת יהודה". המדינה היתה אמורה לתפוס כל שטח שמדינת ישראל תיסוג ממנו. הם בחרו בנשיא (מיכאל בן חורין) ואפילו הנפיקו בולים עם שם ה"מדינה" וציור של גור אריה יהודה. הם נהגו להדביק את ה"בולים" הללו על מכבתים כתוספת לבולי ישראל. בהתחלה לא ידעו איך לאכול את הקטע והאם מדובר בעבירה פלילית. בסופו של דבר ההכרעה המשפטית היתה שאין פה עבירה פלילית כל עוד הם מדביקים בולים ישראלים, משלמים בעד השירות ואינם מסיתים לגזענות, אלימות או מאבק נגד קיום המדינה. נדמה לי שההחלטה נפלה בפרקליטות, שויתרה אפילו על הנסיון לתבוע אותם לדין. בכל אופן, לי אין מעטפה כזאת, אבל אם אני אמצא אחת אני ישים אותה באוסף הסכסוך הישראלי ערבי, ככל הנראה בקטע חדש שיקרא קוריוזים.

למעלה