שאלה בנושא בולים

להב אש

New member
שאלה בנושא בולים

האם יש ערך כספי למעטפת בולי דואר עברי מיום הופעת הבול הראשון (בוא נגיד שהמעטפה והבולים מושלמים לצורך הענין)

astrok

New member
בטח שיש~!!!

50 ש"ח בערך למעטפה עם 6 הערכים הקטנים עם שובל, ואלפי שקלים למעטפה עם כל ה- 9 בלי שובל. אפילו 5,000$ למעטפה עם כל ה- 9 + שבל! מדהים, לא... תמיר.

להב אש

New member
מדהים אבל אני לעולם לא ימכור

כי למעטפה כזו יש ערך מעל כל סכום זאת מעטפה שכל כך הרבה דורות חלמו ולא זכו להגיע לימיה ואני לא מחליף אותה בעד שום דבר .
בכל אופן סיקרן אותי לשמוע אם באמת יודעים להאריך דבר כזה תודה לך .

אהבתי את התשובה שלך

הרבה חברים שלי לא מבינים מדוע מעולם לא טרחתי להעריך את האוסף שלי. מעטים מהם מבינים שערכו הכספי הוא כאין וכאפס לעומת ערכו הסנטימנטלי. האם מישהו באמת מאמין שאני מסוגל להסתכל על אוסף שסבי ז"ל אסף במשך 80 שנה, ואני אוסף כבר במשך קרוב ל- 14 שנה במונחים כספיים? האם בכלל ניתן לכמת בכסף את הסיפוק שעובר באספן כאשר הוא מדפדף באלבום שמסכם עבודה של שנים? לדעתי לא. כשאני רוצה להשקיע כסף, אני ניגש לבנק. כשאני קונה בולים, אינני מעוניין להרויח, אני מעוניין לפנק את עצמי.

להב אש

New member
תודה לכם ו-

זה מזכיר לי איך היינו מנצלים את החיבה של המורה שלנו לתלמוד לאוספנות בולים והיינו שמים על שולחנו איזה אלבום וכבר הרווחנו שיעור חופשי וגם שיעור מאלף בהיסטוריה .

ועוד כמה מילים:

שוב, אני מסכים לכל מילה של שמוליק,אבל - ראשית, לצערנו צריך להעריך את האוספים האלו לצרכי ביטוח, כי לא לעולם חוסן ועלול לקרות משהו. שום כסף בעולם לא יחזיר כזה אוסף, אבל את הכסף לפחות נראה בחזרה. שנית, וזו מחשבה שעוברת בראש לפחות של זקנים כמוני, אחרי שנמות, אם הילדים או הנכדים לא יתעניינו, לפחות שיהיה להם מושג איך ובכמה למכור. ככה הם יהנו מהכסף, ומישהו אחר - אספן - יהנה מהאוסף בכל זאת... לפני שנים יצא לי לרכוש אוסף שלם של בולי כלבים, שמונה אלבומים מלאים, של אספן שנפטר. האלמנה התעקשה שכל האוסף יימכר כיחידה אחת. היא אמנם קיבלה פחות כסף ממה שיכולה היתה לקבל, אבל אני הרווחתי...

למעלה