שאלה בנושא אלרגיה

dansha

New member
שאלה בנושא אלרגיה

אתמול הכלבה שלנו, שמופי, התחילה להתנפח באזור הפנים (בעיקר בשפתיים ובאף) כדאי לציין שזאת לא פעם ראשונה שזה קורה אבל עד עכשיו אלו היו נפיחויות יותר קטנות שנעלמו תוך מספר שעות. הפעם הנפיחות גדולה יותר והיא התחילה, כאמור, אתמול ועדיין נמשכת. הכלבה לא סובלת אך היא נראית מעט מדוכדכת ממצבה ומדי פעם היא מגרדת מעט את האיזור הנפוח (ממש מעט). התעורר בנו חשד כי הנפיחות יכולה להיגרם מסוג של חרק מעופף או סוג של נמלה ששמופי שלנו אוהבת ללעוס מדי פעם ואולי היא אלרגית אליו. האם מישהו ניתקל בבעיה הזו בעבר? האם יש איזו תרופה בסגנון אנטיהיסטמין שניתן לתת לכלבה בכל פעם שהיא מתנפחת? מחכים בקוצר רוח לתשובה שתציל את פרצופה החמוד של כלבתינו האהובה. ויקי ונימרוד

be_roo

New member
ללכת לוטרינר

מהסיבה שהנפיחות החיצונית שאת רואה יכולה להיות מלווה בנפיחות פנימית של קנה הנשימה שגורמת להפרעה בנשימה עד לחוסר יכולת לנשום בכלל. אם אכן מדובר בעקיצת חרק, הוטרינר יתן אנטיהסטמין בזריקה, שפועל הרבה יותר מהר מכדור.

be_roo

New member
בקיץ הקודם הכלבה שלי נעקצה

היא יצאה ל-3 שניות למרפסת וחזרה פנימה. היא התחילה לשפשף את האף וקצת להתגרד אבל זה די רגיל אצלה (יש לה גוף רגיש למגע) ולכן לא התייחסתי בכמה הדקות הראשונות אבל תוך זמן קצר הבנתי שמשהו לא בסדר. היא עדיין לא התנפחה אבל התגרדה בצורה לא אופיינית (אי אפשר להסביר רק כשאתה מכיר את הכלב שלך תדע שהוא מתגרד "אחרת" מהרגיל). ניגשתי לבדוק וגיליתי כתמים אדומים על עור הבטן. לבוקסרים יש רגישות יתר לעקיצות חרקים ולכן לא התעכבתי. טלפון מהיר לוטרינר להודיע לו שאני בדרך (8 בערב,) מפתחות ויאללה נוסעים. בנתיים הפרצוף התחיל להתנפח, ועד שהגעתי למרפאה היתה לי בוקסרית בתחפושת שאר-פיי
מאחר ופרט לגירודים היא התנהגה בסדר, הרשתי לעצמי להתפקע מצחוק, זה היה מגוחך לראות את הפנים שלה ככה, כמו מתאגרף בערב לא טוב. זריקת אנטיהסטמין והכל עבר. לך תבין מה יש לדבורה לחפש בגובה של קומה 6.....

מייקלס

New member
בהחלט מסכימה עם בי רו

לא לחכות בקוצר רוח, אלא לגשת לוטרינר, גם אם הכלבה לא מראה סימני מצוקה, היא בהחלט סובלת מאי נעימות ואולי אפילו כאבים. וכפי שצויין, יש לדאוג שלא תתפתח בצקת באזור קנה הנשימה. לצערי, ראיתי אפילו מיקרים קיצוניים של "קריעה" של העור עקב הבצקת. כמו כן שווה להתייעץ לגבי תגובה עתידית במקרה של ארוע חוזר.

ניל´´י

New member
אם יש לכם חצר עם דשא

דבר שאמר לי פייסא ומקובל עלי מאוד!! היות וגם אצלי כחל ונוגה היו עם פנים נפוחות, הוא אמר שיתכן וזה בעקבות מפגש עם צפרדע/קרפדה. ניל"י

למעלה