שאלה בנושא אילוף

• פותח הנושא missB
  • פורסם בתאריך

missB

New member
שאלה בנושא אילוף

אני מנסה לחנך את הכלבות שלי לציית לפקודות בסיסיות כמו "אליי" ו"עזבי" וכו'. הבעיה שלי היא שהן מבינות בדיוק מה אני רוצה שיבצעו וגם עושות את זה אבל רק כשהן לא עסוקות במשהו אחר. כלומר אם יש הסחות דעת כמו כלבים אחרים או כל דבר מעניין אחר, אז הן לא מגיבות לקריאה שלי או לחילופין לוקח להן הרבה זמן עד שהן מגיבות. איך אני מלמדת אותן לבוא מייד כשאני קוראת להן ובלי קשר לכמה מעניין להן באותו רגע??

מייקלס

New member
היי מיס בי...../images/Emo140.gif

מה שלום הבנות ??? ככה, כשהכלבות עסוקות, הן עושות לעצמן מעין "חישוב כדאיות". כדאיות ציות לפקודה, או כדאיות אי ציות לפקודה. עלייך לוודא שתמיד תמיד יהיה כדאי לכלבות לציית לפקודה. (אני מבינה שאת הפקודה עצמה הן כבר מכירות, רק בוחרות להתעלם כשבא להן). ברגע שהכלבות יבינו שכדאי להענות לפקודה, היא תהפוך להתנייה. דוגמא - הכלבות עסוקת במשחק. את קוראת להן. סביר להניח שהן מרימות ראש ומתבוננות לכיוון שלך. בינגו. זה הזמן להגיב בזריזות - ברגע שהן מרימות ראש ומקשיבות - לשבח לשבח לשבח. לרדת לתנוחת כריעה, ולקרא להן שוב אליך, בצורה מפתה ונעימה. לדעתי הכלבות יגיבו מיידית. ברגע שהן מגיבות ובאות - לתגמל, לשבח, לתגמל ולשבח ... בהצלחה, וד"ש לכלבות. אגב, מוסיפה קישור למאמרים מצויינים על חינוך בשיטת הקליקר.

missB

New member
כמה בעיות

קודם כל כשהן עסוקות הן הרבה פעמים אפילו לא מרימות ראש כשאני קוראת להן. הבעיה הזו אופיינית בעיקר למוקה. לגבי ג'מפי - א. הרבה פעמים היא עושה דברים שאסור לה (כמו אכילת טישו או שטויות אחרות) ואז היא בכוונה לא מגיבה לקריאה שלי כי היא יודעת שהיא צריכה לשמור מרחק כדי להמשיך לעשות מה שהיא עושה. (חישוב כדאיות אמרת?) ב. ג'מפי פחדנית איומה. לא ברור למה אבל היא מפחדת מהצל של עצמה. כל רחש, תנועה, צליל וכו' מכניס אותה להסטריה ואז היא לא מגיבה לכלום ורק רוצה לברוח הביתה. השורה התחתונה היא שקצת הזנחנו את האילוץ שלהן ועכשיו אני רוצה להכנס לזה יותר במרץ כדי שאוכל לשלוט בהן טוב יותר. אגב, מכירה ומיישמת את שיטת הקליקר אבל כמו שאמרתי זה עזר להן ללמוד מה אני רוצה אבל הן עדיין בוחרות להגיב רק כאשר מתחשק להן.

למעלה