שאלה בנושא אבטחת DB

פוזנא

New member
שאלה בנושא אבטחת DB

יש לי שלושה מסדי נתונים באקסס 2000 המקושרים זה לזה (קישורי טבלאות/יבוא/ויצוא). הנתונים שהם מאחסנים רגישים מאד. האם יש אפשרות למנוע פתיחת מסד הנתונים וצפייה בנתוני הטבלאות ? אם לוחצים על SHIFT ואז על שם קובץ האקסס ניתן לדלג על כל ה AUTOEXEC שלו ולהגיע לחלון ה DB ואני לא מעוניין שזה יקרה. יש אפשרות למנוע את זה, או כל גישה אחרת ל DB (מלבד ההפעלה הרגילה שלה) ? אני יודע שיש כלי של מיקרוספוט שיוצר קובץ הפעלה סופי ומוגן, אבל אין לי את הכלי הזה (עולה כסף...) יש אלטרנטיבה ?

tberger

New member
אבטחת מידע ב ACCESS

מערכת אבטחת המידע ב ACCESS, למרות שרבים לא יודעים זאת, היא מאד מתוחכמת ומאפשרת אבטחה בכל רמה רצויה. ההסבר המלא למערכת הינו ארוך ומסובך ומורכב ממספר תחומים, את ההתחלה ניתן לקרוא ב HELP ולאחר מכן באתרים כמו של MICROSOFT וכו´. הנה ההסבר בקצרה: המערכת מבוססת על קובץ משתמשים והרשאות שהינו למעשה קובץ ACCESS. קובץ ברירת המחדל נקרא SYSTEM.MDW והוא נמצא במחשב המקומי אך ניתן להחליף את השם והמיקום לרשת למשל. משתמש ברירת המחדל הוא ADMIN ללא סיסמא ולכן כל משתמש שפותח ACCESS נכנס בהרשאות מלאות. ניתן להוסיף משתמשים וקבוצות ולתת הרשאות קריאה/כתיבה לכל אוביקט בבסיס הנתונים. בכדי להבטיח את בסיס הנתונים חובה למחוק את משתמש ה ADMIN כי הוא נוצר בכל התקנת ACCESS עם אותו מספר מזהה, ולהעביר את כל האוביקטים ב DB למשתמש אחר. זהו בקצרה מאד. יש עוד הרבה לקרוא כדי להבין כיצד להבטיח במלואו את ה DB כולל סיסמאות פתיחה ל DB הצפנה וכד´.

tberger

New member
בנוסף לתשובה

רצ"ב מסמך המפרט את כל הנושאים הקשורים באבטחת DB ב ACCESS

למעלה