שאלה בנווט ב'.

zina71955

New member
כל התשובות נכונות. משום ש.....

כולן מתייחסות לפעילות של קריאת מצוקה

cyprae

New member
לדעתי לא נכון. השאלה היא "מההיא קריאת מצוקה!

ןלזה יש רק תשובה אחת.
אלא אם כן השאלה היא
"מה מתייחס לקראת מצוקה"
ואז התשובה ד,

דעתי האישית

zina71955

New member
קריאת מצוקה נעשית ביותר מאשר דרך אחת. יש עוד

דרכים לקריאת מצוקה אשר לא מוזכרים לעיל.ו - הקריאה יכולה להעשות באחת הדרכים בלבד או בכולן ביחד במקביל. נראה שיש לך טעות בסיסית בהבנת הנושא.

nissim60

New member
תשובה ד היא הנכונה!

תקרא היטב את כל התשובות - כמו שאילן אמר צריך להבין את המהות של הנושא.

אני חושב שיש שני חלקים להודעה שיש להודיע.

החלק הראשון: "קריאת המצוקה":

MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY
THIS IS shipname shipname shipname 428XXXXXX
MAYDAY shipname

החלק השני: "הודעת המצוקה":
מיקום, תיאור הבעיה, דרושה עזרה מיידית.
עבור.

השאלה שואלת אך ורק על "קריאת המצוקה" ולא על "הודעת המצוקה", ולכן חשבתי שא' הוא הנכון.

zina71955

New member
אין כל צורך להתפלפל בחידודי לשון

אין הבדל בין קריאת מצוקה להודעת מצוקה. הנמצא במצב מצוקה (או שהוא סבור שהוא במצב מצוקה) חייב להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותו על מנת להסב תשומת לב למצב הזה. בכל אחד מהם לסירוגין או בכולם ביחד ובלבד שזה יעשה בצורה מושכלת. לדוגמא, אין טעם להשתמש באמצעים פירוטכניים כאשר אין סיכוי שהם יראו. יחד עם זאת קריאת מצוקה צריכה להעשות בצורה מבוקרת כאשר יש מצב מצוקה אמיתי. קריאות רבות מסתיימות בהודעה של תחנת החוף או אונייה שמרכזת את האירוע שמצב המצוקה הסתיים, זמן קצר אחרי ההודעה שבמקור.

מאיר ריבא

New member
ובכל זאת ניסוח השאלה אינו מושלם (לדעתי)

אילו שאלו "מה היא תעבורת מצוקה", התשובה ד' הייתה מיידית וטריוויאלית.
כששואלים מה היא "קריאת מצוקה" זה ניסוח הגורר ספקות, א' אולי, ב' כן, ג' - לא ברור...
כך שיש כן חשיבות לניסוח. זו בחינה בימאות/קשר ולא בהבנת דקויות של שפה והשאלה צריכה להיות ברורה וחד-משמעית.

zina71955

New member
כפי שכתבת "זו בחינה בימאות/קשר ולא בהבנת

דקויות של שפה" לפיכך הניסוח אמור להיות ברור מעשית. קריאת מצוקה זה לא רק תעבורת קשר במשמעות הימאות של ההגדרה. אני מסכים איתך שיש שאלות בהן הניסוח לוקה בחסר. במקרה, זו לא אחת מהן. אבל, איש, איש והבנתו הוא.

nissim60

New member
גם אני לא....

רואה שום בעייה בניסוח של השאלה הזו.
מדאיגה אותי תופעה אחרת - במהלך בחינה בניווט חופי מגיע פלוני עם 96 השאלות יחד עם הפתרונות מאתר רספ"ן כמובן.
פלוני מזהה את השאלות בטופס הבחינה, רושם במחברת את הפתרונות אחד לאחד - ללא שום הצגה של דרך הפתרון,
לא משרטט במפה ולו קו אחד, מגיש את המבחן למשגיח והולך לדרכו.
מה סיכוייו לעבור את הבחינה???????????????
מה ההסתברות שהתשובות שמקבל מי שכן שרטט במפה את התרגילים יהיו זהות ב - 100% לתשובות מהאתר? מה גם שהתשובות שורצות טעויות הקלדה רבות. חומר למחשבה לכל חסידי השיטה שבה יודעים מראש את השאלות והתשובות.

zina71955

New member
בעבודת מפות יש אלמנט הסתברותי של

"שגיאת עיפרון". לפיכך אין לצפות שהנבחן שמשרטט קווים במפה יתן בדיוק את התשובה הרשומה (שגם היא יש בה את האלמנט הנ"ל) ברספ"ן. הטולרנס תלוי בסקלה של המפה. כיצד מתייחסים לעניין זה במבחנים?

nissim60

New member
נדרש דיוק של....

חצי עד מעלה שלמה בקורסים ותכווינים ובשגיאת המצפן.
דיוק של דקה במיקום. הסקלה של המפה לא מן המשובחות.

cyprae

New member
אני זוכר כשאני נבחנתי. ממש ריחמתי על אלו שלא

נולדושלא ולדו צברים. העברית קלוקלת, ניסוחים משפטיים, הגיון עקום.
עד היום אני מרגיש שזה נס שעברתי את הבחינות,
חלק מהתשובות היו ״ אנדנדינו״
אזרח שלא נולד כאן ( רוסים או עולים חדשים) פשוט מסכנים.

למעלה