שאלה בנוגע לeurail globle pass

Rusty Cage

New member
שאלה בנוגע לeurail globle pass

אני טסה לאירופה ל-חודש וחצי בערך, ורציתי לדעת כמה דברים על הפס של הרכבות (אם מישהו מכיר):

1. האם זה תקף גם לרכבות פנים מדינתיות או רק בין מדינות?
2. אם יש לי דרכון אירופאי, אנ יכולה לקנות את האינטר רייל?
3. מחיפוש בפורום הבנתי שאפשר לקנות כרטיס דרך אופיר טורס (אני נוסעת עוד 6 ימים ככה שאין לי זמן להזמין מהאתר). האם הם אמינים?
3. עקרונית התכנון הוא: סלובניה+קרואטיה (שבועיים), אוסטריה (שבוע וחצי), צ'כיה (3 ימים), גרמניה (שבוע וחצי). אני מתלבטת האם כדאי לדחוף את סלובקיה איפשהו באמצע, או שהיא יותר מדי דומה לסלובניה/אוסטריה?
4. בהנחה שאני ישנה באכסניות של HI כל הטיול ושופינג לא ממש מעניין אותי, האם 20,000 ש"ח זה ריאלי? (ללא כרטיס טיסה ופס לרכבות...)

תודה מראש!

jeshu

New member
שאלת תם - למה הטיול מתפרס על פני ארצות רבות? 3. נראה לי שהתכנון היה צריך להיות סלובניה-קרואטיה-אוסטריה לכל היותר. בתוך חמישה וחצי שבועות, איזה שבוע ילך על נסיעות. שלא לדבר על התארגנות והתרגלות.

Rusty Cage

New member
אזהו, גם אני לא ממש אוהבת לרוץ בדרך כלל

מצד אחד אני אוהבת להתעמק בכל מדינה, מצד שני אני רוצה לראות כל כך הרבה, וכסטודנטית תפרנית (לעתיד - אחרי הטיול הזה...) שכנראה לא תוכל לטוס הרבה זמן אני כן רוצה לראות כמה שיותר.

בעיקרון התאריך חזרה גמיש כרגע - יכול להיות שאוסיף שבוע או יותר. אבל צודק, מוותרת על סלובקיה. 4 ארצות (סלובניה וקרואטיה נחשבות אצלי לאחת
) נראה לי סביר בהחלט...

ובנוגע לשאר השאלות?

HelloweeN

New member
תשובות

1- זה תקף בכל הרכבות, כולל הפנימיות
2- לא, אבל מצד שני, אף אחד לא צריך לדעת שיש לך דרכון אירופאי אם לא תגידי שיש לך אחד.
3- לא יודע, אני גם בזמנו ראיתי משהו על אופיר טורס, התקשרתי אליהם והם ביקשו איזה מחיר הזוי שהיה יקר כמעט פי 2 מהמחיר באינטרנט. את יכולה לקנות גם יורייל פאס באירופה עצמה וסביר להניח שזה יצא לך יותר זול מאשר לקנות באופיר טורס.
4- אכסניות של HI הן בין האכסניות היקרות שיש באירופה. עם תקציב של 20K ל-6 שבועות זה אפשרי אבל די דחוק. הייתי מציע לך לחפש אכסניות זולות ב-HOSTELWORLD ולא להתקע על HI, ככה תוכלי לחסוך לא מעט כסף. עוד דבר, שימי לב שהיורייל פאס יוצא לך משתלם. אם הטיול של מתוכנן טוב, ואת יודעת פחות או יותר תאריכים של נסיעות בין מדינות - כדאי לבדוק מחירים של טיסות ו/או של אוטובוסים. אני, אחרי 3 יורוטריפים כבדים, כולל מזרח אירופה, הגעתי למסקנה שהפאס הזה לא משתלם, כי נסיעות באוטובוס EUROLINES הן זולות יותר ולפעמים גם אופציה של טיסה זולה יותר (אני טס עוד שבועיים לצ'כיה ואני צריך להגיע להולנד ומצאתי טיסה ב-80 יורו דרך איזיג'ט, כולל מטען, שזה הרבה יותר זול מרכבת ויקר ב-5 יורו מאוטובוס).
ככה שכדאי מאוד לשבת ולבדוק את ענין הנסיעות בצורה מפורטת.

בהצלחה!

Rusty Cage

New member
תודה!

בקשר לסעיף 2 - התכוונתי לשאול אם אני יכולה לקנות אינטר רייל (של האירופאים, זול יותר) ולא את היורו רייל (ללא-אירופאים, יקר יותר).

אז אתה אומר לא להילחץ מדי עם הפאס הזה? אני פשוט יודעת מזה מחירים ברכבות באירופה שלא מזמינים 5934593 שנה מראש עשויים לעלות כמו צ'רטר. אתה יודע אולי איפה קונים את הפאסים באירופה? (בתחנות רכבת, משרדי נסיעות וכו'?)

אתה צודק שזה לא אידאלי כל העסק, אבל בגלל שהחלטתי רק אתמול (!!) על להאריך את הנסיעה אין לי זמן לתכנן לכן כרטיס רכבות גמיש קוסם לי... בעבר נסעתי בין מדינות עם ריאנאייר ב-40 יורו ומטה, אז ברור שזה עדיף אבל בשביל זה צריך לדעת בדיוק מתי ולאן אתה הולך. מה גם שאני פוגשת שם כל מיני אנשים בכל מיני תאריכים, ככה שהכל די באוויר ולא ברור=/

וסורי על הקרציתיות, אבל כאחד שעשה "יורוטריפים כבדים", אתה ממליץ על היעדים הנ"ל? אפשרי להתנייד ממקום למקום בלי רכב?

עשיתי מיני יורו-טריפ לאירלנד, צרפת, בלגיה, הולנד וכו' ולא הייתה לי יותר מדי בעיה בקטע הזה, אבל אין לי מושג לגבי החלק הזה של אירופה

natyh

New member
אפשר לערער על החישוב שלך ....

הנסיעה באוטובוס לוקחת זמן ....
ההוצאות של הטיול טיסות חופשה הוצאות נלוות הן קבועות ויש לחלקן לכל יום טיול .

אם טיסה חסכה לך יום החיסכון בעלות מתבטא בכסף !

על כן האוטובוס לא תמיד יותר זול אלא יש לשקלל את הרוח בזמן .

זמן = כסף .

Rusty Cage

New member
נכון,

אין ספק שאם הבחירה היא בין אוטובוס לרכבת - עדיף רכבת, במיוחד אם מזמינים מראש/קונים את הפאס שמוזיל עלויות.
טיסה עדיפה על הכל נקודה, אבל לא מאפשרת גמישות...

עוד שאלת נודניקית - לאירופה - מוצ'ילה או מזוודה?

natyh

New member
תרמיל מזוודה

גם נוח לנשיאה כתרמיל , גם נוח לפתיחה כמזוודה .

Rusty Cage

New member
ועוד שאלה (באמת מצטערת על החפירות)

כמה ימים מראש אתם ממליצים להזמין הוסטלים לאוסטריה (זלצבורג ווינה בעיקר) וגרמניה (ברלין בלבד), אם התכנון הוא להיות באוסטריה באיזור ה- 19/8 ובברלין באיזור ה-5/9?

למעלה