שאלה בנוגע ל GOOGLE ANALYTICS

parpelon10

New member
שאלה בנוגע ל GOOGLE ANALYTICS

היי חברים , אני מנהל בלוג בחברה גדולה ומוכרת ולאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה מאד בתוצאות ב GOOGLE ANALYTICS בבדיקה של האתרים שמפנים אלי גיליתי אתר לא מוכר שמפנה אל אחד העמודים אצלי בסביבות 2500 משתמשים כש 85 % אחוז מהם הם משתמשים עם כניסה ראשונה לבלוג . כשנכנסתי לאתר (לשלושת העמודים מהם המשתמשים מופנים) לא מצאתי שם קישור כולל בקוד שמפנה אל אותו העמוד אליו מגיעים המשתמשים או לבלוג באופן כללי . המטרה שלי היא להגדיר את כמות הפנויות מאתר זה ככל שניתן היות ומדובר במשתמשים חדשים ואני מעוניין לתת חשיפה נרחבת ככל שניתן . אני מתנצל מראש אבל אני לא יכול לחשוף פרטים בנוגע לחברה או בלוג עצמו אבל אני אומר שהבלוג עומד כרגע על 35000 כניסות בממוצע בחודש כך שמדובר בבלוג כדי פעיל :) תודה רבה מראש לכולם

לצערי הוא לא נותן קישור מדויק למקום המפנה

לרוב הוא לא נותן את הקישור המדויק למקום הפניה לרוב מציין את שם הדומיין המפנה. במידה וזה אתר שיש בו פורום פעיל סביר להניח שזה משם. יכול להיות גם מבלוג שלהם בתוך האתר וגם אז הדברים משתנים וזזים.

parpelon10

New member
תודה על התגובה המהירה אבל ...

ה Google Analytics מופיעים העמודים עצמם מהם מגיע הקישור וישנם שלושה כאלה :) בדקתי גם את כל הסאב דומיין של האתר ולא קיים שם קישור בגלל זה העלתי את השורה הנ"ל מה גם שבמידה ואני (בתור אחד שמחפש את הקישור) לא הצלחתי למצוא את ההפניה אני לא מבין איך משתמשים רגילים לחלוטין מוצאים אותה עצה מישהו ? אני די אובד עצות בקשר לכך תודה

hatkyinc

New member
אתר בחו"ל? גדול?

יש תוכנות אוטומטיות שמזיפות דברים כאלה כדי לפתות את בעל האתר להסתכל על האתר שלהם כמו שאתה עושה. זה בדר"כ נעשה אם יש סיבה שהאתר שלהם יעניין אותך, במיוחד אם הוא מוכר שירותים רלוונטיים לבעלי אתרים. הדבר הכי פשוט זה לשאול את בעל האתר על הנושא. דברים אחרים שיכולים לקראת זה לינקים דינאמיים, כמו קישור אקראי מאוסף שיש להם/באנר. עמודים שמשתנים כמו שהעמוד הראשי של בלוג מכיל את הכתבות האחרונות ואז הכתבה נקברת. כך גם בפורומים (מספר העמוד למשל) והרבה ווריאציות דומות. אתה יכול להריץ בדיקה בגוגל על לינקים רלוונטים (אולי יעזור למצא) site:example1.com example2.com כאשר הדומיין הראשון הוא שלו והשני הוא שלך. זה אמור להחזיר כל איזכור באתר שלו על האתר שלך.

חשוב לך לדעת את מקור התנועה?? מה אם הלוגים???

אומנם אין לך מידע ישיר למקור הקישורים לצערי זה לא משהו שהאנליטיקס מציעים לנו אבל בשביל זה יש לך את ה"לוגים" של השרת שבעצם שומרים דוח תנועה מלא של האתר משם בקלות תוכל לראות את ה Referral של הגולשים.

parpelon10

New member
קודם כל תודה לכולם על העזרה

לגבי השאלות שהועלו אני אספק מעט יותר פרטים מדובר בבלוג פעיל מעט עם למעלה מ35 אלף כניסות בחודש הבלוג יושב על סא דומיין שלדומיין חזק מאד ברמה בין לאומית (החברה היא חברת עולמית מוכרת מאד ולכן אני לא יכול לחשוף את שמה ואני מתנצל על כך בפניכם) התנועה אינה חפורום או בלוג אלא מאתר הורדות של גרסאות ניסיון לתוכנות כמו בביליון מסנגר וכו ישראלי שלפי דעתי כולו פועל תחת שיווק שותפים לגבי הקישורים - באנליטיקס מוצגים שמות קבצי הphp המפנים אלא תחת הדומיין וכשניגשתי אליהם קיבלתי את המידע כצד הלקוח אז אני לא יודע מה באמת נתוכןשלהם פניה למנהל האתר אינה אפשרית כך שנשאאתי עםהאפשרות של זיוף למרות שאני לא רואה סיבה אבל מוזרקצת לדעת אני א דוק את ההצעה לגבי הבדיקה בגוגל ונראה אם גוגל יצליח לסייע לי תודה ענקית לכם

למעלה