שאלה בנוגע ל"קשר לימפה"

שאלה בנוגע ל"קשר לימפה"

בבדיקת אולטסאונד אובחן כי בלוטת התריס תקינה ללא כל הערות, הרופא הוסיף " לציין קשר לימפה בגודל 15 מ"מ בצוואר משמאל דרוש המשך ברור ומעקב" יש לציין כי כבר חודשיים אני מרגיש עיקצוצים וכאבים מטרידים באזור הזה בבדיקות דם שעשיתי אני לא יודע מה לחפש- רוב התוצאות תקינות לפני שאלך לרופא המשפחה- אשמח לקבל הבהרה

אני שונאת את הניסחוים האלה

יש אפשרות ב-US לציין אם קשר לימפה נראה תקין. במקום להתחייב הם זורקים את הניסוחים המבהילים האלה. לכולנו יש קשרי לימפה שלפעמים, בעקבות זיהום ויראלי, פצע באזור וכו', מתנפחים. אין לזה כל חשיבות פולוגית, זה תפקידם. אני מניחה שזה מה שיש אצלך. אבל במקום זה, הוא דורש בירור ומעקב. איזה בירור? איזה מעקב? דבר ראשון, אתה צריך להבדק אצל רופא/ת המשפחה. זה/זאת, צריך/ה למשש לך את הצואר ולבדוק אם הקשר נמוש. אם כן, יש לחפש קשרים אחרים בגוף, ובמקרה ויש, לעשות כמה בדיקות דם. אני לא חושבת שיש לזה קשר עם העיקצוץ, אלא אם כן מרוב שאתה מגרד, יש איזה פצעון בעור במקום הזה שבגללו יכול להיות קשר מוגדל.

ד"ר קרן , אכן כוונתך ברורה...

1. מאחר ואבי נפטר מסרטן בתירואיד בגיל צעיר , ומאחר ולצערי גילו לאשתי סרטן שד לאחרונה, אני בהחלט מודאג... 2.אמרתי זאת לרופא , והוא מחזיר אותי לרופא המשפחה (אולי בצדק) 3 אני מנסה להרגע בהתבסס על כך שאם לפי דבריך היה רואה משהו מסוכן, הלא היה מריץ אותי לבצע ביופסיה או פעולה דחופה אחרת - מה שלא עשה ...

למעלה