שאלה בנוגע ל בFramework

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
שאלה בנוגע ל בFramework

אני רוצה לעשות אפליקציה מבוססת אינטרנט שתכיל כל מני קטלוגים ומידע שניתן להכניס לDC. אחרי בדיקה הבנתי שאולי לא כדאי לבנות הכל מהתחלה, אלה להשתמש בFramework. השאלה שלי היא אם יש למשהו כאן המלצה או ניסיון עבודה על Framework. נכון לעכשיו מצאתי שניים טובות zope ו Midgard שגם כתוב ב PHP.

yuvallb

New member
zope

אני לא ממליץ להשתמש ב zope אם אתה לא יודע python . אלא אם כן מצאת כבר product מוכן לצרכים שלך בלי צורך לעשות התאמה אישית או תרגום. נראה לי שיש מספיק דברים טובים ב php כך שלא צריך לבזבז זמן על ללמוד שפה חדשה (או לתכנת משהו בכלל ....)

miok

New member
תוגבה:

לגבי זופ פעם עברתי על מדריך שהם כתבו וראיתי שיש להם סוג של שפה פנימית שלהם "dtml" ונכון, אני באמת יודע שזופ עובדת עם פיטון .. לך יצא לעבוד על זופ? ואגב, אם זופ לא, אז מה כן?

yuvallb

New member
קשה להמליץ בדיוק

כי זה מאד תלוי בצרכים הספציפיים של המוצר הסופי. דרך אגב - אני לא אומר שzope זה רע, במקרים מסוימים זה יכול להיות מצוין, רק שהיא דורשת הרבה למידה, וההתמודדות שלה עם עברית היא לא מובנת מאליה.

miok

New member
תגובה:

אתה מכיר את מידגרד? מידגרד מבוססת PHP וזה פרוייקט שקיים כבר הרבה זמן. לגבי מה שאני רוצה לעשות: קטלוג שישב על שרת אינטראנט כשאני אוכל לעשות לו תתי פריט וכאלה. מאחר ואני רוצה לעשות גם הרשאות שונות לקבצים שונים למשתמשים שונים חשבתי שלעשות דבר כזה מ0 זה מאוד מורכב ומימה שקראתי עדיף להשתמש בתשתית מוכנה שנותנת את המסגרת שתתן אבטחה סבירה ותוריד ממני את הצורך לעשות המון דברים כמו למשל זיהוי משתמשים וכו. אגב, פעם עשיתי משהו קטן על zope, זה לא כזה מסובך ונכנסתי שוב כדי לראות מה קורה אתם ואני יכול להגיד לך שהם התפתחו מאוד, אבל כמו שאתה אמרת צריך לדעת פיטון ואני לא מכיר הרבה אנשים שיודעים פיטון לעומת אין סוף אנשים שיודעים PHP.

yuvallb

New member
קטלוג

אם אין לך דרישות גבוהות מממשק המשתמש (אם צריך רק לעשות דפים מעוצבים שמאפשרים browse באוביקטים ובתתי ספריות) zope היא אופציה טובה כי היא מאפשרת להוסיף אוביקטים מכל סוג (שמוגדר במערכת), להגדיר משתמשים ולתת להם הרשאות על האוביקטים בצורה קלה ואלגנטית. במקרה הזה לא צריך לדעת python אלא רק ללמוד קצת על dtml ועל איך שzope עובד - שזה ממש לא בעיה (מקסימום יום-יומיים) את midgard אני לא מכיר, ואני אשמח אם מישהו כאן יכול להמליץ על מערכת טובה ב PHP שעושה את זה.

miok

New member
תגובה:

עד כמה שהבנתי מידגרד זה דומה לזופ אבל נכתב ב PHP יש שם הרבה פיצ'רים טובים שאמורים לחסוך הרבה זמן בבניית אפליקציות. הכתובת היא: http://www.midgard-project.org זה פרוייקט גדול .. משם ניתן להכנס ל Framework אם משהו בכל זאת התנסה במידגרד אני אשמח לשמוע .. מקווה למצוא קצת זמן ולנסות לעבוד גם איתה. אני אמור להתקין שרת על בסיס מנדריק לינוקס בקרוב.. אגב, יש לי עוד כמה אפליקציות באתר שלי למי שרוצה שמתי אותם תחת "בניית אתרים" בחלק הלינקים.

למעלה